Janusz - Śro 20 Sty, 2010 badi nie baw się w type-r idź w 22b... dla 22b GT można na żyletki przerobić
kwestie finansowe pomijam oczywiście kamil - Śro 20 Sty, 2010 22b to już zupełnie inna kostrukcja niz gt czy wrx typ r.
a jeżeli już wrx type r lub ra to wersja IV lub V. VI (ostatnia) miała już gorszy silnik przynajmniej tak znawcy twierdzą. Jak dla mnie to jednak najładniejsza jest ta ostatnia MY99/00.
Kurde...kochałbym. Niestety rozpietość cenowa przekładek jest straszna od 3,5 do nawet 15 k. Jedni twierdzą że da się zrobic pożądnie za mniej niż 5 tysia a drudzy, że taniej i pożadnie poniżej 10 k to się nie da...
Gdzies mi sąsiad zniknął z type ra V w kombi. Sprowadził z UK i pod przekładkę chciał, ale jak narazie wsiąkł gdzieś z furą...Anonymous - Śro 20 Sty, 2010 22B http://cgi.ebay.co.uk/SUB...=item4149841893Janusz - Śro 20 Sty, 2010
karwa.... do tego żaden evo nie ma podejscia nawet z klatka
można już te angliki u nas rejestrować ??Stf - Śro 20 Sty, 2010 22b zarejestrowałbyś już raczej bez problemu. piękny skurwiel.Janusz - Śro 20 Sty, 2010
Stf napisał/a:
22b zarejestrowałbyś już raczej bez problemu. piękny kurcze.
oj, zarejestrowałbym, zarejestrował.... gdyby mnie tylko stać było Bad-i - Śro 20 Sty, 2010 eee tam gadacie, i zaraz silnik do roboty. Tylko EVO IXJanusz - Śro 20 Sty, 2010
Bad-i napisał/a:
eee tam gadacie, i zaraz silnik do roboty. Tylko EVO IX
u mnie w hierarchi na samej górze jest bezsprzecznie 22b... potem evo IX a potem reszta świata lotusy i gt3 rs, scuderie i inne takie ale szkoda spamować bo nie mam nawet na tico w gazie Bad-i - Śro 20 Sty, 2010 no wszystko zalezy do czego auto ma sluzyc. Nie wyobrazam sobie kupic 22b i np na pelnej bombie wleciec tym w pole z ziemniakami czy tez opierac sie o bandy ze sniegu. Takie auto to juz kalsyk ktorego poprostu szkoda blacharsko niszczyc.
A wracajac do tematu nadal czekamy na info z Mapteka.......
Bardzo jestem ciekawy co ostatecznie potwierdza i jaka bedzie ewentualna propozycja naprawy.Janusz - Śro 20 Sty, 2010
Bad-i napisał/a:
no wszystko zalezy do czego auto ma sluzyc. Nie wyobrazam sobie kupic 22b i np na pelnej bombie wleciec tym w pole z ziemniakami czy tez opierac sie o bandy ze sniegu. Takie auto to juz kalsyk ktorego poprostu szkoda blacharsko niszczyc.
dokładnie, dlatego evo IX z klatka i kłowka musi być na godzien, a od święta do kościoła 22b na tor exige, a na bardzo szybki tor gt3 rs martin.h - Śro 20 Sty, 2010 Type-RA jest świetny bo jest bardzo lekki (nawet nie ma tylnego skrzydła). Na Śląsku jest taki na szperach i idzie przeokrutnie
Tutaj RA z ALS'em:
Bad-i - Śro 20 Sty, 2010 Na razie problem u kolegi rozwiązany. Wymieniona została pompa oleju i jest OK.
Ciekawe czy w piątek na Ułęży znowu sie cos zapali zefir - Śro 20 Sty, 2010
ten lepciejszy bo ma folie babelkowa w wydechu Bad-i - Śro 20 Sty, 2010 nie wrzucajcie filmow z wydechem bo co raz bardziej za mna chodzi zeby cos wlozyc do GTka ŁukaszS3 - Śro 20 Sty, 2010 wrzucajcie więcej! Niech Bartek robi wydech a potem mi sprzedaje