To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Auto Express - Top 20 Hot Hatch

saxorulez - Czw 28 Sty, 2010

Barejka,

jesteś w błędzie z Golfem II GTI bo to auto sporo ugrało w UK na torach, w czasach kiedy w PL szczytem luksus był Polonez na kartki tam ludzie naparzali się zderzak w zderzak Golfami II GTI

M - Pią 29 Sty, 2010

jaki krzyk w tym temacie, az strach czytac
CHRZANEK - Pią 29 Sty, 2010

martin.h napisał/a:
W tej liście podoba mi się jedno, poza wyjątkami większość aut to auta mające już swoje lata. Jak spojrzymy na koncepcję budowy hot-hatcha kilkanaście lat temu czy więcej i teraz to jest ona całkowicie inna. Owszem nadal jest to mały hatchback z mocnym silnikiem, ale coraz częściej mamy turbo, klimy, skóry, esp, nawigacje itp. A spójrzcie na takie 205 GTI czy Williamsa. Jak najlżejszy spartan dający jak najwięcej frajdy z jazdy. To se ne vrati (jak gadają południowi sąsiedzi).

Podpisuje się pod tym w 105%.

Obecne hh są kompromisowe - dla mnie to wada.
Jak bym miał 100.000 pln to szukał bym klasyka w perfekcyjnym stanie, bo z salonu to chyba bym nic nie wybrał :(

mi - Pią 29 Sty, 2010

fakt - sieny już nie ma, a linea to jednak nie to samo...
saxorulez - Pią 29 Sty, 2010

CHRZANEK,

przejedzi sie nowym Clio Cup, ma jeszcze sztywniejsze zawieszenie niz wcześniej, a seryjne Clio 200HP zrobili bardziej mietkie niż wcześniejsze

martin.h - Pią 29 Sty, 2010

saxorulez,

tu nie chodzi o zawias tylko o wage dzisiejszych hot-hatchy z całym zbędnym wyposażeniem typu nawigacja, ksenon, klima, poduchy, abs czy esp.

M - Pią 29 Sty, 2010

Martin, samochody robi się zgodnie z mozliwą technologią tak aby najlepiej sprzedać je na rynku. Tak rozwija się rynek w kazdej dziedzinie.
Nie dziwi mnie ze auta z lat 80 lub poczatku 90 nie mialy tych wszystkich bajerów - po prostu nie bylo takiej mozliwosci lub nie oplacaloby sie.
Pod koniec lat 90-tych głupi odtwarzacz mp3 potrafil kosztowac ponad tysiac zlotych, teraz taki sam kosztuje 10zl.

martin.h,

no ale Clio CUP możesz mieć bez ksenonu, z lekkimi fotelami, na lekkiej feldze - nie kumam o co chodzi?? A do tego masz bezpieczeństwo które bądź co bądź ma spore znaczenie. Moim zdaniem taki Clio Cup leje 205 i williamsa na 100%

kubas - Pią 29 Sty, 2010

saxorulez napisał/a:
Moim zdaniem taki Clio Cup leje 205 i williamsa na 100%

seryjnego na pewno :) ale np starcie z twoim saxo na lublinie mogłoby być ciekawe !

michool_vt - Pią 29 Sty, 2010

kubas napisał/a:
saxorulez napisał/a:
Moim zdaniem taki Clio Cup leje 205 i williamsa na 100%

seryjnego na pewno :) ale np starcie z twoim saxo na lublinie mogłoby być ciekawe !
bez sensu, clio jechałoby caly czas na 2gim biegu, żadne porownanie ;)

michool_vt,

Megana R26 na pierwszym kółku trzasneła czas lepszy od mojego Saxo a za kierownicą diedział Dariano i nie jechał o życie zapewne, nie mówcie mi że nowe hatche sa wolne..

Nie uwżam mojego saxo za najszybsze auto, ani siebie za dobrego kierowcę ale sądzę że technika zawieszenia i przeniesienia mocy na asfalt poszła do przodu i to znacząco

k-mart - Pią 29 Sty, 2010

saxorulez napisał/a:
no ale Clio CUP możesz mieć bez ksenonu, z lekkimi fotelami, na lekkiej feldze

Genialna sprawa jak dla mnie, w koncu (majac budzet) mozna konfigurwac sobie seyjne hatche.
Nowe clio moze optyka nie powala, ale juz nie jeden test pokazal, ze co do dynamiki jest to zapewne najlepsze FWD dotychczas.

Stf - Pią 29 Sty, 2010

heh - jestem przekonany, że 90% z nas gdyby dzisiaj miała do dyspozycji np. 120tyś pln to nie kupiłaby nowego clio williamsa tylko np. focusa RS czy Megane Cup, czy golfa/scirroco gti-r... I nie mówię tutaj o sytuacji, że te 120tyś jest na 5 samochód w rodzinie tylko o aucie podstawowym na które kapuchę trzeba byłoby odkładać jakis czas.
fydi - Pią 29 Sty, 2010

Stf napisał/a:
jestem przekonany, że 90% z nas gdyby dzisiaj miała do dyspozycji np. 120tyś pln to nie kupiłaby nowego clio williamsa tylko np. focusa RS czy Megane Cup, czy golfa/scirroco gti-r.

yeah! jestem w tych 10% :P

michool_vt - Pią 29 Sty, 2010

saxorulez, ja tylko mowie ze tor gokartowy to kiepskie miejsce do porownania aut :)