jesteś w błędzie z Golfem II GTI bo to auto sporo ugrało w UK na torach, w czasach kiedy w PL szczytem luksus był Polonez na kartki tam ludzie naparzali się zderzak w zderzak Golfami II GTIM - Pią 29 Sty, 2010 jaki krzyk w tym temacie, az strach czytacCHRZANEK - Pią 29 Sty, 2010
martin.h napisał/a:
W tej liście podoba mi się jedno, poza wyjątkami większość aut to auta mające już swoje lata. Jak spojrzymy na koncepcję budowy hot-hatcha kilkanaście lat temu czy więcej i teraz to jest ona całkowicie inna. Owszem nadal jest to mały hatchback z mocnym silnikiem, ale coraz częściej mamy turbo, klimy, skóry, esp, nawigacje itp. A spójrzcie na takie 205 GTI czy Williamsa. Jak najlżejszy spartan dający jak najwięcej frajdy z jazdy. To se ne vrati (jak gadają południowi sąsiedzi).
Podpisuje się pod tym w 105%.
Obecne hh są kompromisowe - dla mnie to wada.
Jak bym miał 100.000 pln to szukał bym klasyka w perfekcyjnym stanie, bo z salonu to chyba bym nic nie wybrał mi - Pią 29 Sty, 2010 fakt - sieny już nie ma, a linea to jednak nie to samo...saxorulez - Pią 29 Sty, 2010 CHRZANEK,
przejedzi sie nowym Clio Cup, ma jeszcze sztywniejsze zawieszenie niz wcześniej, a seryjne Clio 200HP zrobili bardziej mietkie niż wcześniejszemartin.h - Pią 29 Sty, 2010 saxorulez,
tu nie chodzi o zawias tylko o wage dzisiejszych hot-hatchy z całym zbędnym wyposażeniem typu nawigacja, ksenon, klima, poduchy, abs czy esp.M - Pią 29 Sty, 2010 Martin, samochody robi się zgodnie z mozliwą technologią tak aby najlepiej sprzedać je na rynku. Tak rozwija się rynek w kazdej dziedzinie.
Nie dziwi mnie ze auta z lat 80 lub poczatku 90 nie mialy tych wszystkich bajerów - po prostu nie bylo takiej mozliwosci lub nie oplacaloby sie.
Pod koniec lat 90-tych głupi odtwarzacz mp3 potrafil kosztowac ponad tysiac zlotych, teraz taki sam kosztuje 10zl.saxorulez - Pią 29 Sty, 2010 martin.h,
no ale Clio CUP możesz mieć bez ksenonu, z lekkimi fotelami, na lekkiej feldze - nie kumam o co chodzi?? A do tego masz bezpieczeństwo które bądź co bądź ma spore znaczenie. Moim zdaniem taki Clio Cup leje 205 i williamsa na 100%kubas - Pią 29 Sty, 2010
saxorulez napisał/a:
Moim zdaniem taki Clio Cup leje 205 i williamsa na 100%
seryjnego na pewno ale np starcie z twoim saxo na lublinie mogłoby być ciekawe !michool_vt - Pią 29 Sty, 2010
kubas napisał/a:
saxorulez napisał/a:
Moim zdaniem taki Clio Cup leje 205 i williamsa na 100%
seryjnego na pewno ale np starcie z twoim saxo na lublinie mogłoby być ciekawe !
bez sensu, clio jechałoby caly czas na 2gim biegu, żadne porownanie saxorulez - Pią 29 Sty, 2010 michool_vt,
Megana R26 na pierwszym kółku trzasneła czas lepszy od mojego Saxo a za kierownicą diedział Dariano i nie jechał o życie zapewne, nie mówcie mi że nowe hatche sa wolne..
Nie uwżam mojego saxo za najszybsze auto, ani siebie za dobrego kierowcę ale sądzę że technika zawieszenia i przeniesienia mocy na asfalt poszła do przodu i to znaczącok-mart - Pią 29 Sty, 2010
saxorulez napisał/a:
no ale Clio CUP możesz mieć bez ksenonu, z lekkimi fotelami, na lekkiej feldze
Genialna sprawa jak dla mnie, w koncu (majac budzet) mozna konfigurwac sobie seyjne hatche.
Nowe clio moze optyka nie powala, ale juz nie jeden test pokazal, ze co do dynamiki jest to zapewne najlepsze FWD dotychczas.Stf - Pią 29 Sty, 2010 heh - jestem przekonany, że 90% z nas gdyby dzisiaj miała do dyspozycji np. 120tyś pln to nie kupiłaby nowego clio williamsa tylko np. focusa RS czy Megane Cup, czy golfa/scirroco gti-r... I nie mówię tutaj o sytuacji, że te 120tyś jest na 5 samochód w rodzinie tylko o aucie podstawowym na które kapuchę trzeba byłoby odkładać jakis czas.fydi - Pią 29 Sty, 2010
Stf napisał/a:
jestem przekonany, że 90% z nas gdyby dzisiaj miała do dyspozycji np. 120tyś pln to nie kupiłaby nowego clio williamsa tylko np. focusa RS czy Megane Cup, czy golfa/scirroco gti-r.
yeah! jestem w tych 10% michool_vt - Pią 29 Sty, 2010 saxorulez, ja tylko mowie ze tor gokartowy to kiepskie miejsce do porownania aut