kaziu1985pn - Pon 22 Lut, 2010 rabarbar, moja dupohamownia mówi że tak samo mówisz o wrts czy jakoś tak ??Anonymous - Pon 22 Lut, 2010 no to masz tak cirka ebaut 163,256 kunia
tak-WSTR,stargowalismy na 60 dych chybakaziu1985pn - Pon 22 Lut, 2010 o tych mowa:
http://www.chiptuning.poznan.pl/Witaj.html
tylko że ja bede jechal sam bo nikt kasy teraz nie ma na hamowanie auta.Anonymous - Pon 22 Lut, 2010 tak ,to oni,całkiem kumaty gosc tam obsługuje-ale nie wiem jaka jest normalna cena,nas było trzechGeKo - Wto 23 Lut, 2010 kaziu1985pn, Odpowiem za Leona w zależności od wersji i klienta od 1800-2400.kaziu1985pn - Wto 23 Lut, 2010 to tak jak el-tec.TOXIC - Wto 23 Lut, 2010 Powiem tak na 2 przelotowych do 2500rpm da sie wytrzymac Jak jestes twardy. Ja sie juz przyzwyczailem i od roku daje rade. Ale boje sie tego dnia kiedy zapakuje kubły i wyleci tylna kanapa, wtedy zrobi sie naprawde głośno
A no i tłumik obowiazkowo z dodatkowym silencerem Anonymous - Wto 23 Lut, 2010 Kaziu pamiętaj ze gdybys chciał polatac po torze w Poznaniu/startnąć w jakims superoesie to na przelocie napewno cie nie wpuszczą,norma jest 96 dbM - Wto 23 Lut, 2010 Ile to jest mniej wiecej ? tzn do czego mozna porownac, moj cif dość cichy jest, pewnie by się nadał.Anonymous - Wto 23 Lut, 2010 no ciężko mi to do czegos porownac.To jest dosc duzo ,ja na serynym wydechu z jakims tłumikiem remusa miałem 82-83, na 2 przelotowych tłumikach napewno bedzie wiecej niz 96.
Na wiekszosci stacji diagnostycznych rabią pomiar hałasu więc mozna sobie sprawdzicwasq - Wto 23 Lut, 2010
TOXIC napisał/a:
Powiem tak na 2 przelotowych do 2500rpm da sie wytrzymac Jak jestes twardy. Ja sie juz przyzwyczailem i od roku daje rade. Ale boje sie tego dnia kiedy zapakuje kubły i wyleci tylna kanapa, wtedy zrobi sie naprawde głośno
A no i tłumik obowiazkowo z dodatkowym silencerem
to ja juz odczuwam w lagunie jak tylko odsune zaslone bagaznika jzu slychac roznice w halasie Anonymous - Wto 23 Lut, 2010 U mnie na 2 przelotach od 3 tys zaczyna się ostro... Kanapy brak i dywanów z tyłu. Przyzwyczaiłem się ale w nocy to nie kręce wyżej żeby mnie nie usłyszeli panowie niebiescy kaziu1985pn - Wto 23 Lut, 2010 dlatego chciałbym przelot i komorówkę żeby tez nie odprężać za mocno wydechu żeby dało się nim jechać w trasę typu 400km i żeby głowa nie napieprzała, poza tym poja dupohamownie ma bład pomiarowy bo dziś byłem mojego hamować i przy okazji wyszła usterka która jutro będzie naprawiana.qbus - Wto 23 Lut, 2010
eM napisał/a:
Ile to jest mniej wiecej ? tzn do czego mozna porownac, moj cif dość cichy jest, pewnie by się nadał.
w rajdowce mamy ok 93 dB przy bodajze 3500 (tak jest robiony pomiar) na 1 przelotowym i katalizatorze na koncuwasq - Wto 23 Lut, 2010
kaziu1985pn napisał/a:
dlatego chciałbym przelot i komorówkę żeby tez nie odprężać za mocno wydechu żeby dało się nim jechać w trasę typu 400km i żeby głowa nie napieprzała, poza tym poja dupohamownie ma bład pomiarowy bo dziś byłem mojego hamować i przy okazji wyszła usterka która jutro będzie naprawiana.
pewnie maja patent
ale my zrobilismy do mnie komorwoke to brzmiala jakbym mial wiadro gwozdzi w tłumiku
przelotowy srodkowy + komorowka bylo tak metalinczne darcie ze masakra
wiec zostaly dwa przeloty srodkowy ma zwezke na 2,25 i to sporo wyciszylo a mocy nie ubylo