dogbox to chyba określenie kłowej skrzyni, a ten wkład o którym pisałem podobno był tylko na prostym zębie, ale nie kłowy
t.
Dokładnie, jet to określenie seryjnej wzmocnionej skrzyni, coś takiego np było w pucharowych Polówkach N1 i N2 proste zęby ale bez kłów zabierających biegi.
Dla wyjaśnienia kłówka moze być na prostych zębach jak i na skośnych (helikalnych czy z zębęm śrubowym czy jak to tam zwią)martin.h - Wto 16 Mar, 2010 Ale kłówka na skośnych zębach jest praktycznie niedostępna (osobiście nie spotkałem się z ofertą jakiegokolwiek producenta), a pozatym zęby proste zniosą zdecydowanie więcej, więc kupować kłówkę na skośnych jest trochę bez sensu.GeKo - Wto 16 Mar, 2010 u Czechów jeździła u Barana jeździ i jest OK. Fakt proste są wytrzymalsze.martin.h - Śro 17 Mar, 2010
GeKo napisał/a:
u Czechów jeździła u Barana jeździ i jest OK. Fakt proste są wytrzymalsze.
Możesz podać więcej info? Producent? Jakieś fotki?GeKo - Śro 17 Mar, 2010 Załatwisz aparaturę roentgena to zapraszam do Sosnowca na Orląt Lwowskich
Producenta nie znam z nazwy. Koszt ok 20k ze szperą i montażem, w tej chwili już wszystkie robią na prostych zębach.Tomcat - Śro 17 Mar, 2010 Słono się cenią za tą skrzynie z hogi... To faktycznie ma taką wartość ?martin.h - Śro 17 Mar, 2010
GeKo napisał/a:
Załatwisz aparaturę roentgena to zapraszam do Sosnowca na Orląt Lwowskich
Producenta nie znam z nazwy. Koszt ok 20k ze szperą i montażem, w tej chwili już wszystkie robią na prostych zębach.
Spoko, myślałem, że rozbieraliście już ją i macie jakąś dokumentację 106 - Śro 17 Mar, 2010
martin.h napisał/a:
myślałem, że rozbieraliście już ją i macie jakąś dokumentację
pewnie ze tak geko wszystko fotografuje... nie inaczej bylo tym razem..
GeKo - Śro 17 Mar, 2010 106, A gdzie kły?
martin.h napisał/a:
poko, myślałem, że rozbieraliście już ją i macie jakąś dokumentację
Nie było takiej potrzebyCHRZANEK - Śro 17 Mar, 2010
martin.h napisał/a:
pozatym zęby proste zniosą zdecydowanie więcej
Co prawda nie kończyłem politechniki ale chciałbym wyjaśnić jedna rzecz:
Zęby skośne sa w stanie znieść wieksza siłę (większa jest długość zęba oraz powierzchnia zazębienia) ale w sporcie stosuje się zeby proste ponieważ:
-szybciej się zazębiają
-nie występują destrukcyjne siły rozpychające wałki w obudowie
-śa głośniejsze i skrzynia zajebiście wyje