potwierdzam, byłem w Orebicu, na Korculi nocowałem - piekne miejsca dość powiedzieć, że Korcule projektowali i budowali Wenecjanie. Ewentualnie fajna była jeszcze Crikvenica, ale bardziej górzysta, dlatego dla starszych ew. leni mniej polecam, bo musiałem się fest nachodzić
Z ciut dalszych podróży polecam Czarnogórę - byłem autem - ich główny kurort to Budva. Przepiękny kraj, życzliwych ludzi i umiejących przyrządzić wspaniałe żarełko z grilla! BTW tylu silikonów jak tam to w życiu live nie widziłem
Z Grecji polecam, max spokojne miasteczko jakim jest Nei Pori - dla chcących spokoju moim zdaniem w sam raz.
Z totalnych odjazdów - Guajimico nad morzem karaibskim. Cisza, spokój i pękne widoki, fajne imprezy w hotelowym barze przy basenie.Anonymous - Czw 05 Sie, 2010
GeKo napisał/a:
Marcel 08, Czyli ITAKA jest OK? ale jest jakiś dobry powód żebym ogarniał urlop przez biuro z Wawy? większy wybór, lepsza cena?
byłem od p.Wiesia w Brazylii i w Indiach i nie było lepszej oferty na rynku - zdecydowanie polecam nr masz na PWBart - Czw 05 Sie, 2010
Marcel 08 napisał/a:
byłem od p.Wiesia w Brazylii i w Indiach
łałałiła! ja na wakacjach najdalej byłem w skansenie w Chorzowie.was79 - Czw 05 Sie, 2010 a na fali nie byłeś?Bart - Czw 05 Sie, 2010 tak daleko tata mnie nie puścił was79 - Czw 05 Sie, 2010 prawidłowo, bo byś się utopiłAnonymous - Czw 05 Sie, 2010
bart napisał/a:
Marcel 08 napisał/a:
byłem od p.Wiesia w Brazylii i w Indiach
łałałiła! ja na wakacjach najdalej byłem w skansenie w Chorzowie.
no to masz problem zacznij zwiedzać zefir - Czw 05 Sie, 2010 teraz w sierpniu lece z TUI na Kos za podobna kase na 7dni , wiec napewno cos znajdziesz, tylko trzeba szukac, na wyspy Greckie polecam jeszcze Itake i Grecos, nigdy nie mialem problemow z w/w biur.
pozatym mam zajebista brokerke turystyczna ale niestety w Lodzi, wielu moich znajomych od kilku lat smiga na polecone przez nia wyjazdy, i sa zawsze zadowoleni.ŁukaszS3 - Czw 05 Sie, 2010
PiTT napisał/a:
zabookowałem im miejsce w Orebicu przez Adriatica.net - zresztą już kilka razy
Byłem w Orebicu 2 lata temu na ponad dwa tygodnie a do Chorwacji jeżdżę co roku i powiem że Orebić jest tak z dupy jak mało co serio. Po pierwsze dojazd autem licząc że nie płyniesz promem meega daleko. Plaże małe i praktycznie bez prysznicu, jedynie jakiś kran do którego jak już doszedłem i tak cała sól na mnie została zaschnięta. Knajp też malutko nie wspominam o miejscach na impreze. Za to było blisko na Korcule i popłynąłem sobie chyba z 4-5 razy i tam już naprawdę fajnie w tym starym miasteczku.
Dwa razy byłem w Makarskiej i tam naprawdę kosa miejsce! Dużo knajp i imprezowni i ogólnie super polecam.
W tym roku Tisno za tydzień w czwartek ale to na łajbie i sam nie wiem jak będzie ale powinno być git bo od strony morza to Chorwacji jeszcze nie zwiedzałem PiTT - Czw 05 Sie, 2010
ŁukaszS3 napisał/a:
PiTT napisał/a:
zabookowałem im miejsce w Orebicu przez Adriatica.net - zresztą już kilka razy
Byłem w Orebicu 2 lata temu na ponad dwa tygodnie a do Chorwacji jeżdżę co roku i powiem że Orebić jest tak z dupy jak mało co serio. Po pierwsze dojazd autem licząc że nie płyniesz promem meega daleko. Plaże małe i praktycznie bez prysznicu, jedynie jakiś kran do którego jak już doszedłem i tak cała sól na mnie została zaschnięta. Knajp też malutko nie wspominam o miejscach na impreze. Za to było blisko na Korcule i popłynąłem sobie chyba z 4-5 razy i tam już naprawdę fajnie w tym starym miasteczku.
Dwa razy byłem w Makarskiej i tam naprawdę kosa miejsce! Dużo knajp i imprezowni i ogólnie super polecam.
W tym roku Tisno za tydzień w czwartek ale to na łajbie i sam nie wiem jak będzie ale powinno być git bo od strony morza to Chorwacji jeszcze nie zwiedzałem
kwestia podejścia, ja raczej unikam spędów bydła, nayebanych walających się po ulicach
myślę że dla starszych osób albo z dzieckiem jest to bardzo dobra propozycja
że daleko... no tak, ale lepiej pojechać te dodatkowe 300km i cieszyć się pięknymi widokami
Makarska to takie nasze Międzyzdroje, byłem tam przejazdem i dla mnie to jest dramat, wielkie miasto z blokami, fakt jest lansik przy porcie, ale dla mnie to klimat naszych nadmorskich miejscowości
co Ci się tam podobało, tylko miejsca imprezowe? bo z tego co sobie przypominam nie ma tam jakiś super widoków w samym mieście
Pozostałe miejscowości Riwiery Makarskiej są mistrz, np. Baska Woda itd. tak samo piękne widokiŁukaszS3 - Czw 05 Sie, 2010
PiTT napisał/a:
co Ci się tam podobało, tylko miejsca imprezowe? bo z tego co sobie przypominam nie ma tam jakiś super widoków w samym mieście
Jutro wrzucę kilka fot na widok z kwatery i okolic leon - Czw 05 Sie, 2010 ziom
ja mam sprawdzone biuro w TG - wybiorą Ci (Twoim Rodzicom) wczasy dokładnie do potrzeb i zasobności portfela.. w poniedziałek wysłałem w ten sposób moich rodziców na Fuerteventurę i są mega zadowoleni
poza tym sam byłem z niego w Grecji i w krajach arabskich i zawsze super zadowolenie
a szczegóły jutro Ci podam jak przyjedziesz strick - Czw 05 Sie, 2010 Jak chcesz, to dam Ci namiary na kumpla z mikolowa, ktory ma buro podróży. Moja matka zawsze od niego jezdzi.