Wiem, ze nie powinienem tu o tym pisac, ale kto szybko doradzi jakie klocki najlepiej zapodac na przod do 106 i gdzie je kupic?
Ja się dziwię, że pada wogóle takie pytanie
CL -> XXL Race & RALLYPrzem_106 - Pon 19 Lip, 2010 Jutro zadzwonie. Zawsze jezdziłem na seryjnych Mick - Pon 19 Lip, 2010 Przemo, jutro dam Ci namiar na kogoś z Automobilklubu Rzeszowskiego w sprawie tych "równych" dróg 106 - Pon 19 Lip, 2010 po powodziach na pewno troche sie pozmienialo...
.. startowalem w rzeszowskim 2009 i idealnie rowno jednak nie bylo. wg mnie
bylo typowo jak na polskie wsie. oczywiscie byly partie rowne jak stol (np trasa
wyscigu gorskiego) ale byly tez partie z duzym wyrypem (zarowno w wolnych
i bardzo szybkich partiach - prawie dokrecone V na 13/59 w saxo). jesli trasa
bedzie podobna jak rok temu to wg mnie nie nastawiaj sie na zawieszenie
wyscigowo - torowe.Przem_106 - Pon 19 Lip, 2010
106 napisał/a:
po powodziach na pewno troche sie pozmienialo...
.. startowalem w rzeszowskim 2009 i idealnie rowno jednak nie bylo. wg mnie
bylo typowo jak na polskie wsie. oczywiscie byly partie rowne jak stol (np trasa
wyscigu gorskiego) ale byly tez partie z duzym wyrypem (zarowno w wolnych
i bardzo szybkich partiach - prawie dokrecone V na 13/59 w saxo). jesli trasa
bedzie podobna jak rok temu to wg mnie nie nastawiaj sie na zawieszenie
wyscigowo - torowe.
To da się na tym rajdzie wogule wrzucic i doręcic 5 w 106?
Przeciez na 13/59 to ok 190km/h
Poza tym jakie bys załozył drązki 22mm, czy serie 19mm przy zwykłym b6 na tyle? Nie wiem czy zdąze przetestowac wszystko przed rajdem. Jutro muszę się wziąc ostro do roboty.Bad-i - Pon 19 Lip, 2010 ja sie wypowiem tylko na temat CL, nie wiem jak u mnie bo ogniem nie wala ale hamuja masakrycznie. Dlatego juz mam dwa komplety (jezeli nie masz korektora to na tyl wrzucaj RC5+)qbus - Wto 20 Lip, 2010 Bartek ale trasa w tamtym roku w rpp nie pokrywala sie chyba w ogole z ta z 2008, to byly dwa zupelnie inne rajdy z tego co pamieta. Na tym w 2008 chyba nawet ani raz 4 biegu w hondzie nie zapielismy nie wspominajac nawet o 5 106 - Wto 20 Lip, 2010 qbus pewnie masz racje - 2008 nie jechalem... rok temu bylo kilka takich momentow
gdzie predkosci na prawde byly grube.. radek spinal dobrze poslady ale jak bylo 6 to
jechal na 6... chyba raz kontrowa nawet na Vtce dobrze bylo.
Przem_106 zadbaj o skrzynie bo na pewno duzo trzeba bedzie sie napracowac
lewarkiem... i kierownica Przem_106 - Wto 20 Lip, 2010
martin.h napisał/a:
Przem_106 napisał/a:
Wiem, ze nie powinienem tu o tym pisac, ale kto szybko doradzi jakie klocki najlepiej zapodac na przod do 106 i gdzie je kupic?
CL -> XXL Race & RALLY
Niestety firma ta ostatni komplet do 106 sprzedała Badi-emu. Do konca sierpnia raczej nie będzie CL do 106. Macie jakies pomysły skąd wziąc mocne wyczynowe klocki?martin.h - Wto 20 Lip, 2010
Przem_106 napisał/a:
martin.h napisał/a:
Przem_106 napisał/a:
CL -> XXL Race & RALLY
Niestety firma ta ostatni komplet do 106 sprzedała Badi-emu. Do konca sierpnia raczej nie będzie CL do 106. Macie jakies pomysły skąd wziąc mocne wyczynowe klocki?
Uderz do Rallyshopu, oni też handlują CL. A jak nie to pozostaje DS3000. Nie wiem jak w porównaniu do ww. mają się OMP Racingi bo to też jest jakaś opcja.Jaco - Wto 20 Lip, 2010
martin.h napisał/a:
Nie wiem jak w porównaniu do ww. mają się OMP Racingi bo to też jest jakaś opcja.
Kolega ostatnio jechał jako serwisant z pewnym zawodnikiem z cliocup, oni tam muszą jeździć na klockach OMP i podobno straszny syf, na ulice się może nadają ale do rajdowania już nie...jarek-malopolska - Wto 20 Lip, 2010 W tym roku odcinek Korczyna (wraz z trasą wyścigu) chyba nie jedzie, bo nie znalazłem takowej informacji..Przem_106 - Wto 27 Lip, 2010 No i mamy listę! W A6 i N2 mamy po 10 posadek! W sumie 12 sztuk 106/saxo! A więc jest z kim się scigac speed555 - Wto 27 Lip, 2010 widze że Banaś już w RSMP:)Mick - Wto 27 Lip, 2010 Będzie dobrze dzieciak