To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - [S] Golf V GTI DSG 2006

zefir - Wto 17 Sie, 2010

PiTT napisał/a:
Stf napisał/a:
PiTT - ale z tym sprzęgłem to co piszesz to tak średnio sensowne przy cenie auta. W forku wymieniasz na jakieś ACT z wymianą za ok. 4-4,5kpln i masz spokój na lata.

...co innego pękające tłoki i wydmuchane uszczelki w 2,5T ;)

no, ale w aucie na gwarancji nie możesz sobie wsadzić co chcesz tylko musisz stosować się do procedur
więc jak nawet raz na 50kkm padnie sprzęgło to dziękuję za każdym razem zostawić 6k
tym bardziej że musisz to robić w aso żeby nie stracić gwarancji xD

a wlasciwie Pitt to po co Ci gwarancja, ktora na dobra sprawe chroni sprzedawce a nie Ciebie ??? u mnie w Hondzie byly tak skonstruowane warunki gwarancji plus obsluga ASO ze musialem podziekowac

206 Gti - Wto 17 Sie, 2010

NIE NIE NIE !!!

PItt - posłuchaj mnie proszę - nie kupuj kombi - to nie jest potrzebne - nawet z dzieckiem. Mam kolege w pracy wpad w klimat dziecko, sprzedał auto i kupił kombi ( bo tak sie robi) ale - nie ma sensu - kombi nie jest potrzebne do więkoszosci aut wchodzi wózek do bagaznika. Spokojnie i bez przesady ludzie maluchami jezdzili do bułgarii

Ja proponuje

BMW 5 E60 - ale sedan w m-pakiecie,
Lexusa IS 220,
saaab 9-3 Aero - rok 2007 - potem są brzydale

A tak szczerze - to na Twoim miejscu (sam nie moge sie nadziwic, że to napisze ale kupił bym Evo X :jupi: :jupi: ) Chodzą koło 100.000 PLN - troche bym poczekał i w to poszedł - a jak nie to bo w sumie rozumiem kwestię spalania to juz bym celował w X5 3.0d (napewno żadne kombi !!!!!)

http://otomoto.pl/bmw-x5-...-C10128057.html

Pozdrawienia i polecam się dobrze doradzam ! ;D ;D ;D

Gaydek - Wto 17 Sie, 2010

Sorry, ale Lexus odpada ;D .

BMW jest OK ;) .

anjas - Wto 17 Sie, 2010

Moje doświadczenia są takie:
- na początku, kiedy dziecko ma tzw. duży wózek (z gondolą) to można zapomnieć o zapakowaniu wózka + np. kilku toreb do sedana nawet ze sporym bagażnikiem (np. Accord). Ja przez pierwszy rok "posiadania" dziecka miałem Scenica i ledwo dawał radę.
- później, kiedy dziecko jeździ już na spacerówce jest łatwiej, tzn. wózek jesty dość mały i dobrze się składa, więc sedan byłby OK. Ale jeśli będziesz chciał pojechać gdzieś dalej np. na 2 tygodnie to też nie będzie słodko, ale zawsze można założyć bagażnik dachowy + box i dodać trochę przestrzeni ładunkowej
- teraz mam spore kombi i jest OK. Ale też nie wpadam w zachwyt. Na dłuższy weekend spakowaliśmy się jakoś, ale na wakacje też muszę zaopatrzyć się w boxa na dach.

P.S. Też pamiętam o tym jak kiedyś maluchem śmigało się po całej Polsce i dalej, ale kurcze, czasy się zmieniają... jakoś teraz potrzeba nam więcej komfortu, pomijając to, że "dóbr" też mamy więcej i więcej ich się zabiera na wyjazdy :)

PiTT - Czw 02 Wrz, 2010

co jest? kto zablokował? ;D
informacyjnie napiszę
jeszcze golfa mam, ale równo z dniem 1.09 zaczęły dzwonić telefony
mam 1 kupca w Wawy + 1 który z Katowic chce przyjechać i zadatkować
całkiem nice
poinformuję jak ktoś pierwszy wyłoży hajs na stół ;)

was79 - Pią 03 Wrz, 2010

uważaj hajs z katowic moze być oopyerdolony węglem :]
Jakarti - Pią 03 Wrz, 2010

byle nie chcieli zaplacic na weglu ;)
PiTT - Pią 03 Wrz, 2010

Jakarti napisał/a:
byle nie chcieli zaplacic na weglu ;)

heheh, spoko
mam rodzinne powiązania z Węglokoksem, więc nie ma lęku :D

anjas - Pią 03 Wrz, 2010

PiTT napisał/a:
mam rodzinne powiązania z Węglokoksem

Kamilrower? ;)

Mick - Pią 03 Wrz, 2010

Czy to oznacza, że golfer już sprzedany?
PiTT - Pią 03 Wrz, 2010

nie, jeszcze aktualnie, jest 2 mocno nakręconych kupców, takich realnych
kto pierwszy ten lepszy, prawo rynku
jak zobaczę hajs to oddaję kluczyki ;)

Gaydek - Pią 03 Wrz, 2010

Nie zapomnij tylko podpisać umowy ;) .
PiTT - Pią 03 Wrz, 2010

no i się stało
golf sprzedany
przyjechało 2 gości, jeden ogarniający tematykę lakierniczo-mechaniczną a drugi ten który ma kupić, ale się słabiej zna
już na wstępie chyba golf się spodobał, widziałem błysk w oku :D
pooglądali, posprawdzali szyby, numery, podłogę itd. itp.
pora na jazdę próbną, akurat spotkaliśmy się przy c.a.r.g.o hehehe
zanim dojechaliśmy do końca prostej, gość lepiej ogarniający mechanikę powiedział: ja pi@rdole, ale to idzie
potem jazda z głównym zainteresowanym, ten już spokojniej jechał, ale zachwycał się zmianą biegów
podsumowanie jest takie, dsg miażdży cyce i w zasadzie po jeździe powiedzieli że nie mają wątpliwości, biorą
z jednej strony dobrze że się sprzedał bo potrzebuję kasę, ale z drugiej to mega mi szkoda bo wiem, że drugiego takiego nie znajdę xD

rasta - Pią 03 Wrz, 2010

Wątek o Lex'ie ma już więcej stron niż Golfiny xD
Anonymous - Pią 03 Wrz, 2010

No i pięknie jednak trafił się "amator" ;)