To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - U kogo flokować deskę w okolicy Krakowa

rasta - Pon 13 Wrz, 2010

Nie spotkałem się jeszcze z sytuacją aby deska miała jakieś kołki czy jednorazowe zaczepy. Najczęściej wystarcza nasadka 10 i śrubokręt gwiazdka :D Zdarza się też torx/ampul.
No i oczywiście jakiś 6-pak :rotfl:

jarek-malopolska - Pon 13 Wrz, 2010

no właśnie kolega mnie nie tak dawno przestraszył, że ściągając urwał kilka rzeczy, co prawda nie w saxo, dlatego myślałem, ze ktoś posiada taką "instrukcję" krok po kroku ;) Moze meehow coś pstryknie choć by jak będzie zakładał już deche ;)
Janusz - Pon 13 Wrz, 2010

rasta napisał/a:
Nie spotkałem się jeszcze z sytuacją aby deska miała jakieś kołki czy jednorazowe zaczepy. Najczęściej wystarcza nasadka 10 i śrubokręt gwiazdka :D

w clio 2 ph I z górna częścią nie ma problemu, ale podobno żeby wyciągnąć dolna cześć deski trzeba ją albo lekko naciąć (w miejscu które po złożeniu będzie niewidoczne) albo wyciągać kolumnę.
wiec możliwe ze są tez jakieś bolidy z zatrzaskami :P

Meehow sam wyciagałeś deske? Wszystko w saxo jest w środku czy coś np od strony komory silnikowej? Od czego zaczynałes? :> Sam będziesz składał do kupy w domu jak wróci z flokowania? Może byś opisał i pstryknał nawet telefonem 0.0001pix co i jak :> ?
Meehow - Pon 13 Wrz, 2010

Deska wróciła z flokowania, nawet zdążyła się już zakurzyć:

Wyjmowałem sam, nic nie urwałem. Zakładać też będę sam :)
Od strony komory silnika, w podszybiu, są 3 trudnodostępne nakrętki, reszta w środku mocowań :)
Mam trochę zdjęć, mogę wrzucić w wolnej chwili :)

rasta - Pon 13 Wrz, 2010

Do czyszczenia polecam szczotkę zmiotkę + mokra ręka ;D

jak bedziesz zakładał to pstryknij kilka fot, ew mozesz zaznaczyc na posiadanych fotkach co odkrecałes i gdzie.. od czego zaczłąłeś... ;) Zrób dobrą instrukcję, oprócz mnie przyda sie potomnym :pom:
wasq - Czw 16 Wrz, 2010

Janusz napisał/a:
rasta napisał/a:
Nie spotkałem się jeszcze z sytuacją aby deska miała jakieś kołki czy jednorazowe zaczepy. Najczęściej wystarcza nasadka 10 i śrubokręt gwiazdka :D

w clio 2 ph I z górna częścią nie ma problemu, ale podobno żeby wyciągnąć dolna cześć deski trzeba ją albo lekko naciąć (w miejscu które po złożeniu będzie niewidoczne) albo wyciągać kolumnę.
wiec możliwe ze są tez jakieś bolidy z zatrzaskami :P

potwierdzam kolumna wqrza i przeszkadza