leon - Śro 17 Sie, 2011 Jaka do mnie nie zagadał ale sam się odezwę :
po przepaleniu żarników na których kupiłem clio poszedłem w ori Philipsy ColorMatch D2S 4300K za 140 zł sztuka.. świeciły zajebongo białym światłem.. przy wymianie lamp zakupiłem 2 rodzaje żarników (chiniole 6000K i Philips Ultrablue 6000K o takie http://allegro.pl/philips...19.html#gallery - cena na szczęście wtedy była promocyjna bo wyrwałem za 280 komplet) po wielu testach i komentarzach ludzi że oślepiam (założone były chiniole) przełożyłem na Ultrablue i teraz jest po prostu mistrz - nie ma mowy o oślepianiu, żarnik po nagrzaniu świeci lekko niebieskawym światłem, podczas gdy chiniole świeciły na jakiś błękit co mocno pogarszało widoczność,
jest też jeszcze jeden argument warty przemyslenia - zarówno Philipsy 4300K jak i 6000K nie zmieniły swojej barwy od kupna do teraz, podczas gdy chiniole już wyblakły, co sugeruje że o wiele szybciej padną
i koniecznie kupuj po 2 i wymieniaj obydwie bo ogromnie widać różnicę - stara świeci jak kupa Jakarti - Czw 18 Sie, 2011
leon napisał/a:
Jaka do mnie nie zagadał ale sam się odezwę :
juz jestem
zaraz sobie wszystko przeczytam i dopisze odpowiedz.
oczywiscie zakupie dwie sztuki.
edit:
okej,
chciałbym mieć takie same jak były czyli muszę kupic 4300.
Takie miałem u siebie w orginale i świeciły ładnie (dopóki jedna się nie zj.ebla) Teraz mam jakieś philipsy, ale nie wiem które, bo mechanik kupował i kolor taki biało żółtawy.
edit Te pierwsze co pokazałeś w poście powyżej, są takie same jak te ostatnie rózni je tylko cena.Jakarti - Czw 18 Sie, 2011 no i gites.
jak Krzys Freeman nie podesle mi dzisiaj telefonu zebym mogl sie odezwac do jego kontaktu to nastepnego dnia smigam po te co wkleilem za 139. done.