jozekrj - Śro 29 Wrz, 2010 tak maja z prostego powodu
nikt ich nie zmusi do sprzedania Tobie bułkiMichał - Śro 29 Wrz, 2010 ale sprzedawca jest dla nas barnaów-geko a nie na odwrót.
I to sprzedawcy zasrany obowiązek jest nas obsłużyć. Czy jesteśmy mili, czy nie, czy placimy kartą, czy gotówą, czy mamy twardego kloca na nosie postawionego czy obszczaną jape.Loko - Śro 29 Wrz, 2010
Michał napisał/a:
ale sprzedawca jest dla nas barnaów-geko a nie na odwrót.
I to sprzedawcy zasrany obowiązek jest nas obsłużyć. Czy jesteśmy mili, czy nie, czy placimy kartą, czy gotówą, czy mamy twardego kloca na nosie postawionego czy obszczaną jape.
Powiedz to bramkarzom w placie Michał - Śro 29 Wrz, 2010 nie moge - mam u nich dług
wpuścili kondzia w króciakach
Chodzi mi o to ze mam zasrane prawo zrobić takiemu sprzedawczykowi awanture.
Tak jak pitt napisał - to jest na zasadzie napisu nad klubem " nie wpuszczamy brzydkich grubych bab. I kondzia"Loko - Śro 29 Wrz, 2010
Michał napisał/a:
nie moge - mam u nich dług
wpuścili kondzia w króciakach
Chodzi mi o to ze mam zasrane prawo zrobić takiemu sprzedawczykowi awanture.
Tak jak pitt napisał - to jest na zasadzie napisu nad klubem " nie wpuszczamy brzydkich grubych bab. I kondzia"
To poczekaj ustalmy coś, uprzedzam skrajny przykład robisz filmy przyjdę do Ciebie postawie kloca na dywanie to zrobisz dla mnie film czy nie? Masz prawo odmówić kazdemu, bo Ci się jego mina nie podoba.PiTT - Śro 29 Wrz, 2010 przypomniało mi się
kupowałem coś na allegro, poszedłem do sklepu odebrać towar a tam karteczka, przy płatności kartą 2% dopłatyMichał - Śro 29 Wrz, 2010
Cytat:
Masz prawo odmówić kazdemu, bo Ci się jego mina nie podoba.
tak to było za komuny podobno ...
A wracając do klocka. Jesli mi zaplacisz srogo za film, oczywiscie ze ci go zrobie, a klocka albo sprzątne albo zjemLoko - Śro 29 Wrz, 2010
Michał napisał/a:
Cytat:
Masz prawo odmówić kazdemu, bo Ci się jego mina nie podoba.
tak to było za komuny podobno ...
A wracając do klocka. Jesli mi zaplacisz srogo za film, oczywiscie ze ci go zrobie, a klocka albo sprzątne albo zjem
Co srogo, po minimalnej stawce i jeszcze się będę godzinę się kłócił i targował że złodziej jesteś i zdzierasz za robote, maks niemiły, a Ty z uśmiechem non stop bo to już nie komuna Michał - Śro 29 Wrz, 2010 tak tak
rozmowa na poziomie
i po tym przyleci luke skywalker z rycerzami jedi i nas wszystich uratuje ...KonradMK - Śro 29 Wrz, 2010
jozekrj napisał/a:
tak maja z prostego powodu
nikt ich nie zmusi do sprzedania Tobie bułki
mylisz sięVlodarsky - Śro 29 Wrz, 2010
KonradMK napisał/a:
mylisz się
to kup gorzałe w sklepie gdzie jest napisane "nietrzeźwym nie sprzedajemy alko"
tak samo mogą sobie napisać "kartą od 12zł"
i tak samo mogą sobie napisać "w krótkich Gaciach może tylko Ninja Kondzio"dzik - Śro 29 Wrz, 2010
jozekrj napisał/a:
nikt ich nie zmusi do sprzedania Tobie bułki
Art. 135. Kto, zajmując się sprzedażą towarów w przedsiębiorstwie handlu detalicznego lub w przedsiębiorstwie gastronomicznym, ukrywa przed nabywcą towar przeznaczony do sprzedaży lub umyślnie bez uzasadnionej przyczyny odmawia sprzedaży takiego towaru,podlega karze grzywny.
to kup gorzałe w sklepie gdzie jest napisane "nietrzeźwym nie sprzedajemy alko"
tak samo mogą sobie napisać "kartą od 12zł"
...KonradMK - Śro 29 Wrz, 2010 U mnie na osiedlu był kiedyś jeden sklep i przyjmowali od 20 pln. Teraz są 3 sklepy spożywcze i każdy przyjmuje bez względu na kwotę. Konkurencja najlepiej reguluje rynek.Bonczek - Śro 29 Wrz, 2010
uwolnijmy limity platnosci !