saxorulez - Nie 19 Gru, 2010 good price my friendBarejka - Nie 19 Gru, 2010
Cytat:
Jaki dają efekt wszyscy (albo przynajmniej wiekszosc) wiedzą.
Ja nie wiem, mozesz mi powiedziec nie ukrywam ze tak na 10% jestem zainteresowany 106 - Nie 19 Gru, 2010 165KM, 179Nm i plaski moment w szerokim zakresie...jarek-malopolska - Pon 20 Gru, 2010
Barejka napisał/a:
Ja nie wiem, mozesz mi powiedziec nie ukrywam ze tak na 10% jestem zainteresowany
Tylko pamietaj, jesli dobrze zrozumiałem posty z wczesniejszej strony, to nie jest tak kolorowo, ze sciagniesz pokrywy, wycigniesz serie wałki i włozysz te.. sa chyba za ostre po seryjny osprzet głowicy, przynajmniej tak mi sie wydaje, jesli sie myle to mnie poprawcie bo tez mnie to interesuje Barejka - Pon 20 Gru, 2010 A w takiej serii jak u mnie do sie tym cos zrobic? saxorulez - Pon 20 Gru, 2010 jarek-malopolska, Barejka,
w serii to one się nie sprawdzą, oczywiście można zaryzykować ale obawiam się że niestety przebieg jak i wartość mocy max nie będą satysfakcjonujące. Obstawiam że jakieś 140KM jest na seryjnym silniku do zrobienia.
Wałki te nie są może mega hardcorami ale wymagają:
- poprawek w głowicy
- wydechu
- dolotu
- przeprogramowania ECU, świni lub SA
W kwestii osprzętu wałki te potrzebują:
kompletu sprężynek
kompletu talerzyków
Mogą chodzić zarówno z 4P jak i seryjną przepustnicą - moce maks jakie uważam zę na nich są do zrobienia to okolice 180-185KM na 4P a zakres pracy to 3000rpm +
Napisałem 3000 rpm+ bo po pierwsze jesteśmy ograniczeni hydraulicznymi popychaczami wiec kręcić wyżej niż 7500-7800 bym nie polecał, zasadniczo górny limit obrotów można sobie przesuwać o jakieś 1000 rpm ustawiając wałki.jarek-malopolska - Pon 20 Gru, 2010 hehe dokładnie i na temtat, wszystko juz jest jasne Barejka - Pon 20 Gru, 2010 saxorulez, super wytlumaczoneVlodarsky - Pon 20 Gru, 2010 saxorulez, u Bad-iego na seryjnym kolektorze wydechowym i przepustnicy (warto dodać)Bad-i - Pon 20 Gru, 2010
Vlodarsky napisał/a:
saxorulez, u Bad-iego na seryjnym kolektorze wydechowym i przepustnicy (warto dodać)
exactly (na seryjnym jest nawet lepiej o 1 KM )jarek-malopolska - Pon 20 Gru, 2010
saxorulez napisał/a:
W kwestii osprzętu wałki te potrzebują:
kompletu sprężynek
kompletu talerzyków
Rozumiem, ze Badiusz sprzedaje same włeczki.. Wobec tego ile trzeba przeznaczy na komlet talerzyków i sprezynek zeby to moc zastosowac w aucie? Domyślam sie ze kupinie talerzyków i sprezynek w uzywce jest ciezkie o ile wogole mozliwe wiec pytam o kompletu nowych.. moze byc na PeWu z góry dziekuje serdecznie za odpowiedz saxorulez - Wto 21 Gru, 2010 jarek-malopolska,
spręzynki - 671,52
talerzyki - 671,52
cena za kompletjarek-malopolska - Śro 22 Gru, 2010 671,52+671,52=1343,04 zl
Dziekuje, dobranoc, wobec tego bede myslał o wałkach pod seryjny osprzet koniec OT206 Gti - Czw 23 Gru, 2010 wstępnie rezerwuje...Bad-i - Pią 24 Gru, 2010
206 Gti napisał/a:
wstępnie rezerwuje...
sorry nie sa chinskie
a tak powaznie to sam sie dziwie ze sprzedaje je po tej cenie, Lukasz moglbys wrzucic cene mojego zakupu?