To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - [S] Wałki Cat Cams

saxorulez - Nie 19 Gru, 2010

good price my friend
Barejka - Nie 19 Gru, 2010

Cytat:
Jaki dają efekt wszyscy (albo przynajmniej wiekszosc) wiedzą.

Ja nie wiem, mozesz mi powiedziec :) nie ukrywam ze tak na 10% jestem zainteresowany :)

106 - Nie 19 Gru, 2010

165KM, 179Nm i plaski moment w szerokim zakresie...
jarek-malopolska - Pon 20 Gru, 2010

Barejka napisał/a:
Ja nie wiem, mozesz mi powiedziec nie ukrywam ze tak na 10% jestem zainteresowany

Tylko pamietaj, jesli dobrze zrozumiałem posty z wczesniejszej strony, to nie jest tak kolorowo, ze sciagniesz pokrywy, wycigniesz serie wałki i włozysz te.. sa chyba za ostre po seryjny osprzet głowicy, przynajmniej tak mi sie wydaje, jesli sie myle to mnie poprawcie bo tez mnie to interesuje ;)

Barejka - Pon 20 Gru, 2010

A w takiej serii jak u mnie do sie tym cos zrobic? :>
saxorulez - Pon 20 Gru, 2010

jarek-malopolska, Barejka,

w serii to one się nie sprawdzą, oczywiście można zaryzykować ale obawiam się że niestety przebieg jak i wartość mocy max nie będą satysfakcjonujące. Obstawiam że jakieś 140KM jest na seryjnym silniku do zrobienia.

Wałki te nie są może mega hardcorami ale wymagają:
- poprawek w głowicy
- wydechu
- dolotu
- przeprogramowania ECU, świni lub SA

W kwestii osprzętu wałki te potrzebują:
kompletu sprężynek
kompletu talerzyków

Mogą chodzić zarówno z 4P jak i seryjną przepustnicą - moce maks jakie uważam zę na nich są do zrobienia to okolice 180-185KM na 4P a zakres pracy to 3000rpm +

Napisałem 3000 rpm+ bo po pierwsze jesteśmy ograniczeni hydraulicznymi popychaczami wiec kręcić wyżej niż 7500-7800 bym nie polecał, zasadniczo górny limit obrotów można sobie przesuwać o jakieś 1000 rpm ustawiając wałki.

hehe dokładnie i na temtat, wszystko juz jest jasne ;)
Barejka - Pon 20 Gru, 2010

saxorulez, ;-) super wytlumaczone
Vlodarsky - Pon 20 Gru, 2010

saxorulez, u Bad-iego na seryjnym kolektorze wydechowym i przepustnicy (warto dodać)
Bad-i - Pon 20 Gru, 2010

Vlodarsky napisał/a:
saxorulez, u Bad-iego na seryjnym kolektorze wydechowym i przepustnicy (warto dodać)

exactly (na seryjnym jest nawet lepiej o 1 KM :hhe: )

saxorulez napisał/a:
W kwestii osprzętu wałki te potrzebują:
kompletu sprężynek
kompletu talerzyków

Rozumiem, ze Badiusz sprzedaje same włeczki.. Wobec tego ile trzeba przeznaczy na komlet talerzyków i sprezynek zeby to moc zastosowac w aucie? Domyślam sie ze kupinie talerzyków i sprezynek w uzywce jest ciezkie o ile wogole mozliwe wiec pytam o kompletu nowych.. moze byc na PeWu ;) z góry dziekuje serdecznie za odpowiedz ;)

saxorulez - Wto 21 Gru, 2010

jarek-malopolska,

spręzynki - 671,52
talerzyki - 671,52

cena za komplet

jarek-malopolska - Śro 22 Gru, 2010

671,52+671,52=1343,04 zl :)
Dziekuje, dobranoc, wobec tego bede myslał o wałkach pod seryjny osprzet ;) koniec OT

206 Gti - Czw 23 Gru, 2010

wstępnie rezerwuje...
Bad-i - Pią 24 Gru, 2010

206 Gti napisał/a:
wstępnie rezerwuje...

sorry nie sa chinskie ;)

a tak powaznie to sam sie dziwie ze sprzedaje je po tej cenie, Lukasz moglbys wrzucic cene mojego zakupu?