To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Kulturka - [b] bar mleczny i buda z zapiekankami w Skawinie

Janusz - Pią 28 Sty, 2011

Loko napisał/a:
"Skurą"

a nie "Skurnikiem" ??

anjas - Pią 28 Sty, 2011

konradone napisał/a:
Drogo jak na bar mleczny, w Krakowie na stołówce studenckiej jest taniej

w której stołówce?
jak bywam na UJ to znajomy zabiera mnie zawsze do takiej stołówki na poziomie -1, gdzieś w okolicy Collegium Maius. W sumie dobre żarcie :)

Loko - Pią 28 Sty, 2011

Janusz napisał/a:
Loko napisał/a:
"Skurą"

a nie "Skurnikiem" ??

Nie.

Koto - Pią 28 Sty, 2011

anjas od wiosny do lata spróbuj stołówki w Akademii Muzycznej (ul. św. Tomasza 43)
Stołówka jest na górze, a jeśc można na tarasie. Bardzo ładny widok, a przy okazji można trafic na jakiś koncert do obiadu :) Niestety nie jadłem bo jak przyszedłem w wakacje to było zamknięte, hmm nie wiem dlaczego... :P

Barejka - Pią 28 Sty, 2011

zapraszam do mnie na dworzec pkp czynne 24h, zwany rowniez "makpekap" wszytsko robia sami prawie od podstaw :] ceny od 3.20 za zapiekanke, a hamburger 3.60, co prawda czuc troche kapciem w gembie, ale da sie najesc :P
CHRZANEK - Pią 28 Sty, 2011

Gaydek napisał/a:
pP, a Frampol co oferuje?

Wpier**l - 3,47 (miejscowa specjalność)
Wpier**l podwójny - 5,52 (dwukrotnie dłuższy czas przygotowania)
Wpier**l we dwóch - 6,94 (przygotowuje dwóch "kucharzy)
Wpier**l podwójny we dwóch - 11,04 (full opcja rzadko wybierana)

"Buraczki" są gratis.

Konrad - Pią 28 Sty, 2011

anjas napisał/a:
konradone napisał/a:
Drogo jak na bar mleczny, w Krakowie na stołówce studenckiej jest taniej

w której stołówce?
jak bywam na UJ to znajomy zabiera mnie zawsze do takiej stołówki na poziomie -1, gdzieś w okolicy Collegium Maius. W sumie dobre żarcie :)

Na AGH: Krakus, Tawo, Żaczek, za dychę można spokojnie np. kotleta z ziemniakami i zupą zjeść. Naprzeciwko DH Jubilat po schodkach w dół też jest bar mleczny Jubilatu, za zupę+mięso+ziemniaki+surówka płaciłem bodajże 9.99.

UJotowskie stołówki nawet nie wiem gdzie są :ble:

Konrad - Pią 28 Sty, 2011

Loko napisał/a:

Dbam o masę, nie mogę zbytnio dociążać swojego saxofona :rotfl: , a największym fenomenem tego żarcia jest to że nigdy nie jadłem go na trzeźwo, zawsze na ostrej bani, może własnie dlatego jest takie wyborne :D

Lasek wolski i rowery kojarzą mi się za to z innym charakterystycznym punktem, a właściwie mieszkańcem Krakowa zwanym "Skurą" (pisownia przez "u" to nie błąd, ani przypadek !!!) ;D

Tak myślałem, że chodzi o te 0,00000000000000001 sekundy w przyspieszeniu :rotfl:
Na gastrofazę wszystko co ciepłe jest zayebiste ;D

O Skurze to tylko słyszałem, za młody jestem :faja:

Gaydek - Pią 28 Sty, 2011

Najlepsze zapiekanki były w budce przy Szkole Podstawowej numer 1 w Brodnicy, ul. 3 Maja 3, tuż obok starej hali sportowej, vis a vis apteki... niestety, cen nie pamiętam, ale to nie problem, bo budy i zapiekanek już nie ma :lol2: .
misiek86electro - Sob 29 Sty, 2011

Ja dorzuce jeszcze jedno miejsce. Chińczyk na wrocławskiejk przy urzędzie marszałkowskim megaaa.
Proponuje w chrupiącej panierce albo z czosnkiem :)

iQ - Sob 29 Sty, 2011

misiek86electro napisał/a:
Ja dorzuce jeszcze jedno miejsce. Chińczyk na wrocławskiejk przy urzędzie marszałkowskim megaaa.
Proponuje w chrupiącej panierce albo z czosnkiem :)

Skorzystam, nie jadlem jeszcze chinczyka w panierce

fydi - Sob 29 Sty, 2011

iQ, będziesz w Krk?
Bart - Sob 29 Sty, 2011

iQ napisał/a:
Skorzystam, nie jadlem jeszcze chinczyka w panierce

:rotfl:

ponoć dość żylaści są :]

iQ - Sob 29 Sty, 2011

fydi napisał/a:
iQ, będziesz w Krk?

Wstyd sie przyznac ale nie bylem nigdy w Krakowie chociaz mam zamiar juz od bardzo dawna...

DeeS - Sob 29 Sty, 2011

pP napisał/a:
nic nie przebije zapiekanem z Biłgoraja..eM i Dżon mogą potwierdzić.

najlepsze !