szkoda czasu i pieniędzy - sprzedaj clio kup BMW E36 M3 + odgruzuj. masz 321 koni na dzieńdobry
oj Panowie Panowie:> nie dam żonie jeździć M3, Evo, Sti bo mi wypłaty na paliwo i popsute części nie wystarczy !! zlitujcie się!!
bizon napisał/a:
temat kompresora rotrexa w clio to kiedys toxic mocno rozkminial, pamietam, ze gotowy zestaw kosztowal 8k i nie trzeba bylo wyjmowac klimy (chyba). i mialo z tego byc pod 250hp.
Toxic do tablicy bizon leci pomuk!
pP napisał/a:
Yarko napisał/a:
tuning FWD za dużą kasę to ślepa uliczka
na szczęście nie wszyscy tak myślą!
+1 Anonymous - Wto 08 Mar, 2011 Leonie czy czytałeś mój post ?Bad-i - Wto 08 Mar, 2011 he he kolejny temat ekspercki, nikt na tym forum nie zrobil 200 konnego clio ale podobno pyerdoli sie ono zanim ruszy pP - Wto 08 Mar, 2011
Bad-i napisał/a:
nikt na tym forum nie zrobil 200 konnego clio ale podobno pyerdoli sie ono zanim ruszy
tak pisali na cliosport.net Yarko - Wto 08 Mar, 2011
Bad-i napisał/a:
he he kolejny temat ekspercki, nikt na tym forum nie zrobil 200 konnego clio ale podobno pyerdoli sie ono zanim ruszy
zawsze można zrobić, utopić ~? k pln i tego doświadczyć
jeśli seryjne skrzynie przy seryjnych parametrach nie wytrzymują to logiczne jest, że poddane większemu obciążeniu tym bardziej nie wytrzymają ( w zależności od stylu jazdy - podkreślam )
poza tym ja nie widze nic złego w korzystaniu z wiedzy i doświadczeń kolegów z UKBonczek - Wto 08 Mar, 2011
Yarko napisał/a:
poza tym ja nie widze nic złego w korzystaniu z wiedzy i doświadczeń kolegów z UK
Magiczna umiejętność właścicieli japońskich samochodów Bad-i - Wto 08 Mar, 2011
Yarko napisał/a:
Bad-i napisał/a:
he he kolejny temat ekspercki, nikt na tym forum nie zrobil 200 konnego clio ale podobno pyerdoli sie ono zanim ruszy
zawsze można zrobić, utopić ~? k pln i tego doświadczyć
jeśli seryjne skrzynie przy seryjnych parametrach nie wytrzymują to logiczne jest, że poddane większemu obciążeniu tym bardziej nie wytrzymają ( w zależności od stylu jazdy - podkreślam )
poza tym ja nie widze nic złego w korzystaniu z wiedzy i doświadczeń kolegów z UK
czyli rozumiem ze golem jest kupienie clio 1.1 zrobienie z niego potwora mocowego a olanie skrzyni, hamulcow itd..... Super IDEA
W pugu 106/saxo seryjna skrzynia tez nie do konca daje rade. Ale z tego co wiem w CTRach padaja jeszcze bardziej. Dla mnie oczywistym jest ze jak mam skrzynie przeznaczona do modelu 1.1 (tak akurat bylo ze skrzynia MA) to w przypadku kiedy mam 170 KM musze sie o nia zatroszczyc.Michał - Wto 08 Mar, 2011 Na clio sie świat nie kończy ( szczególnie ze kiedyś saxo dariana szło równo z clio ... )
Wogóle bym sie nie zastanawiał. Wiem ze to jest słabe branie własnego samochodu pod niebiosa, ale za tyle hajsu to wszedł bym w mx5 , gruby stabi, gaz'a. Sorry, clio to clio , zawsze pozostanie clio ...Yarko - Wto 08 Mar, 2011
Bad-i napisał/a:
czyli rozumiem ze golem jest kupienie clio 1.1 zrobienie z niego potwora mocowego a olanie skrzyni, hamulcow itd..... Super IDEA
nic takiego nie napisałem, więc nie wiem po czym to wywnioskowałeś
Bad-i napisał/a:
W pugu 106/saxo seryjna skrzynia tez nie do konca daje rade. Ale z tego co wiem w CTRach padaja jeszcze bardziej. Dla mnie oczywistym jest ze jak mam skrzynie przeznaczona do modelu 1.1 (tak akurat bylo ze skrzynia MA) to w przypadku kiedy mam 170 KM musze sie o nia zatroszczyc.
"upgrade wytrzymałościowy" tej skrzyni nie istnieje w formie plug&play, albo masz serie i próbujesz ją wzmocnić przecierając szlaki ( nie mam pojęcia jak ? ), albo zostawiasz serie i masz 2 skrzynie w backupie, albo kupujesz sekwencję za grube $$$, ale leon chce samochód na ulicę więc to raczej odpadaMichał - Wto 08 Mar, 2011 poza tym, leon to ładny chłopak, musi mieć dobry gejowóz a nie jakieś klio leon - Wto 08 Mar, 2011
Michał napisał/a:
poza tym, leon to ładny chłopak, musi mieć dobry gejowóz a nie jakieś klio
ja Ciebie też mój Czarny Bracie z bordowego saxo i pięknej mxFive
btw pamięta ktoś gdzie był ten temat Toxica o kompresorze ? nie umiem się go doszukać bizon - Wto 08 Mar, 2011 toxic sie zjawi i odpisze jak wroci z fajki
poprosze kolejnego pomuka TOXIC - Wto 08 Mar, 2011 Hehe jak to jest ze co roku wałkujemy to samo
Rotrex piekna sprawa, nadal gdzies tam w moich myslach krąży. Ale to muszą mi limit na karcie podniesc tak ze 3 krotnie bo 8kilo to sama sprezarka. Mocowanie zapewnie jest do kupienia w UK jesli ktos nie chce sie sam bawic. Pamietam temat z przed 2-3 lat kiedy to mowili ze bedzie dostepny osobno.
Wersja bez wywalania klimy byla bardziej jako pokaz mozliwosci konstrukcyjnych firmy anizeli do prawdziwych aplikacji (koszta opracowania takiej konstrukcji wywindowaly cene do jakiejs nierealnej ceny)
Rok temu zdaje sie pokazywalem wykresy z UK ze 250kucy na rotrexie C30-94 jest do zrobienia na seryjnych gratach. Oczywiscie przy kosztach rzedu 8k kompresor 6k komputer i bog wie ile za poskladania 6k za tloki i korby nie wydaje sie juz tak strasznym wydatkiem. A mozliwosci duzo duzo wieksze. Jedyne co wiem to ze lagodniejsze dla silnika imoze byc fajnym kompromisem pomiedzy bezawaryjnoscia i wydajnoscia. Bo sam nie zdecydowal bym sie turbic auta ktore nie bylo do turbo przystosowane od nowosci (oczywiscie mowa o klasycznym turbo)Bad-i - Wto 08 Mar, 2011
Yarko napisał/a:
"upgrade wytrzymałościowy" tej skrzyni nie istnieje w formie plug&play, albo masz serie i próbujesz ją wzmocnić przecierając szlaki ( nie mam pojęcia jak ? ), albo zostawiasz serie i masz 2 skrzynie w backupie, albo kupujesz sekwencję za grube $$$,
wystarczy kłowy wkład (chociaz dla żony na ulice tez bym tego nie kupił)Anonymous - Wto 08 Mar, 2011 Dlaczego nikt nie pakuje F4R turbo z megany RS do clio . On jest jakiś inny konstrukcyjnie - nie pasuje , jest za duży czy o co chodzi?