To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - Suzuki Ignis Sport N grupa - KJS / RD3L / RPP

Koto - Śro 20 Kwi, 2011

http://www.holek.pl/index...ta_dane&auto=10
Yarko - Śro 20 Kwi, 2011

Koto napisał/a:
http://www.holek.pl/index.php?action=auta_dane&auto=10

jak on zaczynał to szczytem marzeń był własny 126P i trochę kartek na wache, a co dopiero "rajdowe" 125P, czasy się zmieniają

Koto - Śro 20 Kwi, 2011

Moim zdaniem pewnych etapów nie da się przeskoczyc, pierwszy z brzegu przykład: Depta który kupił od mojego kumpla Type-R'a do nauki, na początku ciął się na równi z maluchami, po całym sezonie trochę im odskoczył, niewiele... Zawada pomimo talentu, nauczyciela, doświadczenia w kartingu też ponad sezon przejeździł zanim zaczął dojeżdżac.
Chyba nawet ktoś z forum, przyznał, że Kadet był dla niego za szybki na początek...

pP - Śro 20 Kwi, 2011

jakoś nie widzę różnicy ;p
Janusz - Śro 20 Kwi, 2011

Yarko napisał/a:
ale z czym Ci się kojarzy ? równie dobrze może to być C2R2 czy EVOX wybierz co Ci się podoba, najważniejsze to wykorzystywać możliwości jakie się ma, bo drugiej szansy możemy już nie dostać

kurcze nie zrozumiałeś, cały czas wszyscy odnoszą sie do hondy, ktoś pisze ze maja kasę ale nie potrafią jeździć, i ble ble... ze ogólnie $$$$$$$$ w honde. i potem Ty napisałes po co maja jeździć sc jak ich stać na hondę :P temu mi sie z mitem o hondziarzach, śrubkach skarpetkach itp skojarzyło ;p a wy odrazu psy wieszacie :rotfl: jakbyście mojego jatrzenia nie znali :rotfl:

Koto napisał/a:
Chyba nawet ktoś z forum, przyznał, że Kadet był dla niego za szybki na początek.

Marek23 tak mówil, ze dopiero gdy kupił 106 to nauczył sie jeździc... ja osobiscie tez mam wrażenie ze clio dla mnie jest trochę za szybkie, mimo ze podobno seria nie jedzie :rotfl:

Yarko - Śro 20 Kwi, 2011

Janusz napisał/a:
ja osobiscie tez mam wrażenie ze clio dla mnie jest trochę za szybkie, mimo ze podobno seria nie jedzie :rotfl:

po czym to stwierdzasz ?

Yarko napisał/a:
po czym to stwierdzasz ?

bo czasami się boje przed zakrętem :rotfl: w foce tego nie miałem.... nie no chodzi o to ze jak clio czasami wychodzę z jakiegoś winkla w połowie zakresu obrotowego i daje w palnik... to prawie wtedy jak ono sobie zapnie ostatnią fazę i zaczyna strasznie zapierdzielać to trzeba hamować do następnego zakrętu :lol2: prosto przelatuje wolno a na dochamowaniu zapierdziela wszystko szybko mija i mi sie wydaje ze nie wyda.... a potem się okazuje ze i tak za wcześnie hamowałem.... Generalnie mi w clio mocy nie brakuje... tzn od 5.5 tysi jak dla mnie idzie jak wściekle.... natomiast poniżej tego strasznie się nie chce napędzać... i jakbym coś miał modzić to po prostu dodać mocy na dole a nie szukać maksa. ale oczywiście mówię tutaj o jeździe "rajdowej" nie "wyscigowej" (słowa trochę na wyrost, ale miałem na myśli zwyczajne drogi) bo na torach nie ma problemu z hamowaniami itp... poza tym jak wpadnę na trochę szybsza drogę i prędkości robią sie po 150 km/h to dla mnie sie robi naprawdę grubo (nie mówię o prostych) choć przy takich prędkościach jak nawet lekkko rzuci dupa i się to szybko ogarnie bez zbędnego lecenia bokiem to i tak jest w płotkach... :D ale ja pewnie po prostu cienias jestem :D ale zdarzyło mi sie kilka razy na normalnej drodze zakładac lekko kontre na dobrze rozkręconej 4 i wiem ze juz byłem wydygany... jakbym tam szybszym samochodem miał mieć więcej to ja dziękuje ;p

Yarko - Śro 20 Kwi, 2011

powiem Ci tak, seryjny zawias w clio to kupa, fura jest nerwowa i niestabilna, szczególnie przy manewrach przy wyższych prędkościach, szybkich zakrętach, szybkich zmianach toru jazdy, samochód potrafi być nerwowy przy hamowaniach, transfer masy jest bardzo gwałtowny, dlatego dla mnie zaraz po oponach, najważniejszym upgradem w tym samochodzie jest zawieszenie, wtedy zaczynamy dopiero zauważać jego potencjał
iQ - Śro 20 Kwi, 2011

Janusz, jakbym na zakrecie prawie obcieral lusterkami o asfalt tak jak ty to tez bym sie bal xD

Yarko napisał/a:
powiem Ci tak, seryjny zawias w clio to kupa, fura jest nerwowa i niestabilna, szczególnie przy manewrach przy wyższych prędkościach, szybkich zakrętach, szybkich zmianach toru jazdy, samochód potrafi być nerwowy przy hamowaniach, transfer masy jest bardzo gwałtowny, dlatego dla mnie zaraz po oponach, najważniejszym upgradem w tym samochodzie jest zawieszenie, wtedy zaczynamy dopiero zauważać jego potencjał

no ale to nie przeszkadza mi twierdzić ze w seri clio jest dla mnie za szybkie ;p mysle ze w szybszych samochodach problem będzie identyczny tylko parabola sie będzie dalej przesuwała :P i tam będzie tak samo po zmianie zawiasów :P

iQ napisał/a:
Janusz, jakbym na zakrecie prawie obcieral lusterkami o asfalt tak jak ty to tez bym sie bal xD

bez nabijania sie, na torze z predkosciami do 100 to nie ma strachu... gorzej jest jak nie masz równego pobocza, tylko rów z derzewami seryjna gume lekki łuk przez szczyt na blacie 150 -160 i ci lekko dupa rzuci... wtedy się pocą jajka... a skoro tyle tam było w seryjnym clio to pewnie w tajpR ze 180kmh... dziękuje dowidzenia...

żeby nie było takie sytuacje miałem ze dwa razy w życiu, a nie ze co drugi dzień tak latam po wsiach, bo się znowu jakaś ideologia dorobi, a potem dostane oklep od Toledo :rotfl:

Yarko - Śro 20 Kwi, 2011

jak coś to zapraszam, przewiozę Cię na GAZ'ie, zobaczysz że fura robi się potulna jak baranek ;D

Yarko napisał/a:
jak coś to zapraszam, przewiozę Cię na GAZ'ie, zobaczysz że fura robi się potulna jak baranek ;D

po wawie czy po torze ?? :P na test zawiasu to ja zapraszam do mnie ;p zrobimy jakąś chopę, przelecimy po kilku szczytach, a potem skoczymy do Marka na jakiś salomopl, kubalonke czy zameczek :D

ale zrozum Yarko nie chodzi o to czy Ty masz dobry zawias czy zły. Pytałeś dlaczego uważam ze fura jest dla mnie za szybka to Ci odpowiadam :) zmiana zawiasu nie am nic do rzeczy...

Yarko - Śro 20 Kwi, 2011

Ok, pojeździmy, pogadamy :faja:
kuwa ale sie OT zrobiło :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Marek23 - Śro 20 Kwi, 2011

Wszystko zalezy gdzie się jeździ. W poniedziałek jeździłem 320 konnym Sti w Kielcach. Nuda. Ale już to Sti gdzieś na krętym,nierównym,itd by mnie pewno przeraziło...
GeKo - Śro 20 Kwi, 2011

Marek23 napisał/a:
Wszystko zalezy gdzie się jeździ. Ale już to Sti gdzieś na krętym,nierównym,itd by mnie pewno przeraziło...

+1
Clio może jest nerwowe, ale typeR też ma do dupy tylny zawias (na rajdy)