Dokładnie, a najgorsze jest dogrzewanie kocami. Ogólnie opona raz zagrzana kocem powinna być grzana już tylko kocem.EmerytRs2 - Śro 01 Cze, 2011 czyli nie ma sensu grzac slicka bo na dłużej wystarczy (loł budżet)GeKo - Śro 01 Cze, 2011 EmerytRs2, I tak sie zagrzeje podczas jazdy Grzejesz po to żeby kleił od początku OSu.M - Śro 01 Cze, 2011 Ciekawe wypowiedzi, można by wydzielić qbus - Śro 01 Cze, 2011
Cytat:
Grzejesz po to żeby kleił od początku OSu
Si... tylko że błędem nowicjusza jest np szybkie dogrzanie opony aby zaprezentować komuś jej walory... najgorsza rzecz jaką możemy zrobić, tak samo podczas upalania... lepiej nie robić przerw co np kółko na ułęzu.kosmita - Śro 01 Cze, 2011
qbus napisał/a:
lepiej nie robić przerw co np kółko na ułęzu.
No ale z drugiej strony jak będziesz nakurwiał non stop i za bardzo zgrzejesz oponę to chyba też niedobrze ?
Ja jak jeździłem w Poznaniu na slicku, to robiłem po 3-4 kółka (wyjazd/rozgrzewka, 1-2 kółka ogień, potem studzenie fury), oczywiście przed upalaniem zrobiłem z 6 okrążeń na rozgrzewkę i ustawienie ciśnienia. W takim trybie zrobiłem na jednym komplecie już ponad 100 kółek, jeszcze sporo mięcha jest, kleją lepiej niż r888 i nie ma problemu z pływaniem opony po pewnym czasie.Jacek - Śro 01 Cze, 2011 aha, zaraz się zacznie qbus - Śro 01 Cze, 2011
Cytat:
No ale z drugiej strony jak będziesz kurcze non stop i za bardzo zgrzejesz oponę to chyba też niedobrze ?
Dobrze po pierwsze primo...
Cytat:
Ja jak jeździłem w Poznaniu na slicku, to robiłem po 3-4 kółka (wyjazd/rozgrzewka, 1-2 kółka ogień, potem studzenie fury), oczywiście przed upalaniem zrobiłem z 6 okrążeń na rozgrzewkę i ustawienie ciśnienia. W takim trybie zrobiłem na jednym komplecie już ponad 100 kółek, jeszcze sporo mięcha jest, kleją lepiej niż r888 i nie ma problemu z pływaniem opony po pewnym czasie.
po drugie primo ultimo też dobrze
Teraz wracamy znowu do tego o czym napisał Przem106... kwestia tego jaka to jest opona, jaka mieszanka, jaka temp, jaka długość pętli itp itd Jacek - Śro 01 Cze, 2011 czy te sliki można pompować próżnią?qbus - Śro 01 Cze, 2011 Jacku ale eM sprzedaje slicki. Pomyliłeś temat.anjas - Śro 01 Cze, 2011
qbus napisał/a:
Jacku ale eM sprzedaje slicki. Pomyliłeś temat.
sprzedał qbus - Śro 01 Cze, 2011 No to zamykaj!! M - Śro 01 Cze, 2011
Jacek napisał/a:
czy te sliki można pompować próżnią?
Zdecydowanie, tylko próżnią - ale jak napisałem tylko ujemną.Jacek - Śro 01 Cze, 2011
qbus napisał/a:
Jacku ale eM sprzedaje slicki. Pomyliłeś temat.
wiem, bo sam mu wcześniej je sprzedałem
nie odpowiedziałeś dalej na pytanieMłody Papież - Śro 01 Cze, 2011 ...internetowi pryszczaci eksperci w okularkach....