Bonczek - Czw 30 Cze, 2011 Nie ma.
Buduje coś czym nie chce sie zabić i czego nie uwala na BK
Ciekawi Cię to czy chciałeś sie utwierdzic ze tak sobie pytam? CHRZANEK - Pią 01 Lip, 2011 Otóż pytam bo widziałem kiedyś Twoje żółte cudo w 08PSS i samochodzik bardzo mi się spodobał.
Niska masa, mocny silnik, wyjątkowy design lat 80tych - CRX bardzo mi się spodobał.
A biorac pod uwagę że w GSMP śmiga w historycznej inny CRX (też żółty ) to pomyslałem że też się szykujesz
Jeżeli autko ma być tylko do track dayów to na twoim miejscu bym się nie wygłupiał tylko bym zrobił układ hamulcowy z dwoma sekcjami:
1. Przód
2. Tył
Do tyłu poprowadził bym jeden przewód - przepuścił bym przez hydrauliczny rękaw na jednej pompie i na koniec trójnik i wyprowadzenie na każde koło.
Na pewno będzie to działało tak samo sprawnie jak układ na dwóch pompach.
A na BK na najzwyklejszym KJS to możesz mieć tak samo problem z ręcznym hydraulicznym z jedną pompą jak i z dwoma ponieważ i jedno i drugie rozwiązanie stanowi bardzo istotna ingerencje w fabryczny układ hamulcowy i złośliwy sędzia może tworzyć problemy (z niedopuszczeniem do startu włącznie)
I taka uwaga na koniec - jak już decydujesz się na hydrauliczną breche to zamontuj również ręcznie regulowany korektor siły hamowania - w przypadku układu na jednej pompie (z jednym przewodem na tył) będzie prościej i sporo taniej.
Bonczek no offence
Ja tylko niose pomoc Bonczek - Pią 01 Lip, 2011
CHRZANEK napisał/a:
I taka uwaga na koniec - jak już decydujesz się na hydrauliczną breche to zamontuj również ręcznie regulowany korektor siły hamowania - w przypadku układu na jednej pompie (z jednym przewodem na tył) będzie prościej i sporo taniej.
Bonczek no offence
Ja tylko niose pomoc
Dodattkowy korektor będzie na pewno
Dzięki za wskazówki CHRZANEK - Pią 01 Lip, 2011 Nie to żebym zachwalał, ale ten handlarzyna z allegro ma fajne brechy i fajne korektory w korzystnej cenie.
Jedynie trzeba przewody hamulcowe (miedziane) dorobić - ale to raczej nie problem.Bonczek - Pią 01 Lip, 2011 Przewody i tak do całego auta idą nowe qbus - Pią 01 Lip, 2011
Cytat:
CRX to ma homologację sportową czy nie ma ???
Nie ma... w Górach śmiga na homologacji Cifa 4 gen.Mick - Nie 03 Lip, 2011 Bardzo proszę osoby, które są chętne na rozpórki o kontakt ze mną 607444974 sklep@rajdowe.com podanie danych do wysyłki etc qbica - Nie 03 Lip, 2011 Mick, masz jakieś naby do reno?Mick - Nie 03 Lip, 2011 mam, a do którego? oczywiście mam kilku producentów wiec są w różnych cenach..qbica - Nie 03 Lip, 2011 najlepiej do piątki, ale pewnie z clio 1 tez bedzie pasowala. Pewnie różnica jest w średnicy tej czesci ktora wchodzi oslone kolumny kierowniczej, bo wieloklin raczej ten sam.
Podaj jakies ceny to cos sie wybierze Mick - Nie 03 Lip, 2011 W takim razie:
Simoni Racing - 189 PLN
Sparco - 249 PLN
Oczywiście do tego dojdzie rabacikkubas - Nie 03 Lip, 2011 Mick a moje PW ?Mick - Nie 03 Lip, 2011
kubas napisał/a:
Mick a moje PW ?
jutro będę zamawiał to Ci powiem ile kornat - Nie 03 Lip, 2011 macie aluminiowe zbiorniki paliwa?Mick - Nie 03 Lip, 2011 Mamy zbiorniki firmy ATL, ale one są ze stopu plastiku nie z aluminium... no i cena też jest "dobra"... 2500 za 30 litrowy zbiornik