Techniczne - Ile waży wnętrze w 106? Sprawdzone. :)
jarek-malopolska - Śro 19 Gru, 2012
faldzip napisał/a:
Greg napisał/a:
Ale jak najlepiej przymocować aku do podłogi?
zal. J, art 255 napisał/a:
5.8.3) Akumulator:
Marka i pojemność akumulatora(ów) są dowolne. Każdy akumulator musi być solidnie
zamocowany oraz osłonięty dla uniknięcia zwarcia lub wycieku płynu.
Przewidziana przez producenta liczba akumulatorów musi być zachowana.
Jeżeli akumulator został przeniesiony z oryginalnego miejsca, to musi być
przymocowany do nadwozia, przy użyciu metalowej podstawy oraz dwóch
metalowych klamer z pokryciem izolacyjnym, przykręconych do podłogi śrubami
i nakrętkami.
Śruby klamer mocujących akumulator muszą mieć średnicę, co najmniej 10 mm,
a pod każdą z nich musi znajdować się płytka oporowa o grubości co najmniej 3 mm
i powierzchni co najmniej 20 cm2.
Akumulator mokry musi być przykryty plastykową szczelną osłoną zamocowaną
niezależnie.
Jego usytuowanie jest dowolne; może być umieszczony w kabinie, ale tylko za
przednimi fotelami.
W takim przypadku, gdy chodzi o akumulator mokry osłona musi mieć wlot powietrza
z wyprowadzeniem na zewnątrz kabiny (patrz rysunki 255-10
i 255-11).
W przypadku, gdy akumulator znajdujący się w kabinie jest akumulatorem suchym
musi być elektrycznie zabezpieczony osłoną całkowicie go zakrywającą.
Ma ktos gdzies foty jak wyglada prawidlowo zamontowany aku zgodnie z zal J? Bo czytam to i ogladam te obrazki i jakos tego nie moge sobie wyobrazic
PS. Żelowy to mokry, czy suchy?
PS2. aku jak u rasty
PS3. Greg napisał/a:
Słyszałem że między osiami
czemu? mi sie wydawalo, ze im blizej tylu tym lepiej, bo przeciez wywalilsmy tyle kg zbednych glownie z tylu, a z przodu jak sie jeszcze zapoda plyte to juz w ogole, chyba auto bedzie unosic tyl metr nad ziemie przy hamowaniu ale nie wiem, nie jestem ekspertem
Czy takie opcja, ze taki mocowanie aku przejdzie na badaniu technicznym?
Wyglada na solidne ale nie jest idealnie zgodne z zał J ... Młody Papież - Śro 19 Gru, 2012 wydaje mi się, że może przejść...
...albo nie.Maciusiowy - Śro 19 Gru, 2012 na dwoje babka wróżyła...Mrozu - Śro 19 Gru, 2012 Są dwa uda
albo się uda
albo się nie udaJaco - Śro 19 Gru, 2012
jarek-malopolska napisał/a:
Czy takie opcja, ze taki mocowanie aku przejdzie na badaniu technicznym?
Wyglada na solidne ale nie jest idealnie zgodne z zał J ...
Poczytaj załącznik, popatrz na zdjęcie, jeszcze raz przeczytaj załącznik i znowu zerknij na zdjęcie... jak widać jedno z drugim nie ma nic wspólnego więc dlaczego ma być zgodne ?
Czy tak ciężko zrobić coś tak jak jest napisane w załączniku ?Wrobel - Śro 19 Gru, 2012
Jaco napisał/a:
Poczytaj załącznik, popatrz na zdjęcie, jeszcze raz przeczytaj załącznik i znowu zerknij na zdjęcie...
Mick - Czw 20 Gru, 2012
Wrobel napisał/a:
Jaco napisał/a:
Poczytaj załącznik, popatrz na zdjęcie, jeszcze raz przeczytaj załącznik i znowu zerknij na zdjęcie...
Rozumiem, że u Ciebie Młody dwa razy nie wystarczyły? Wrobel - Czw 20 Gru, 2012
Mick napisał/a:
Rozumiem, że u Ciebie Młody dwa razy nie wystarczyły?
Ja nie umiem czytac jarek-malopolska - Śro 23 Sty, 2013 dorzucam sie do opisu Grega o odchudzaniu
Niby saxo ale w sumie jak wywalimy to w 106 bedzie podobnie
Same METALOWE, zbedne elementy ze srodka samochodu, tj:
Mocowanie czujnika h.recznego;
Mocowanie deski rozdzielczej;
Mocowanie pasów przód;
Mocowanie pasów tył;
Mocowanie kanapy;
Szpilki znajdujace nie na podłodze po tylną kanapą oraz na nadkolach tył;
Razem:
Do tego dojdzie jeszcze: skracanie szpilek, ktore sa potrzebne ale nie musza być takie długie (np.skrzynia), wawalenie z przodu szpilek do mocowanie wygłuszenia sciany grodziowej, gdzies sie jeszcze coś na pewno znajdzie (np. pod fotelami przód). "Blachy", ktore wywalałem łaczone były z karoseria zgrzewami. Nie zawsze dało sie to wszytko idealnie rozłaczyć, czasem było trzeba załozyć tacze do szlifowania i ładnie to wyrównać. tych wiorow tez tu nie wliczałem Reasumujac, myśle ze na tych elementach idzie klapnac kolejne 1.5 kg Młody Papież - Śro 23 Sty, 2013 Bart - Śro 23 Sty, 2013 Sporo, gra warta świeczki!Młody Papież - Śro 23 Sty, 2013 Szacunek Ludzi Internetu!pP - Śro 23 Sty, 2013 kurwa urwać 1049 kg to naprawde spora sztukajarek-malopolska - Śro 23 Sty, 2013 Mysle ze w DUPIE byliscie i GOWNO widzieliscieM - Śro 23 Sty, 2013
jarek-malopolska napisał/a:
Mysle ze w DUPIE byliscie i GOWNO widzieliscie
Myślałeś o wyjęciu co drugiej kulki ze wszystkich łożysk w samochodzie?