EmerytRs2 - Czw 18 Sie, 2011 dzis nie dam rady odpowiedziec Wam wszystkim po kolei.
ponizej pierwsze Bajeczka niestety sprzedane , gdyby to mieszkanie było wolne, kupiłbym je !
rozkminiłem cały ten budynek, jest w nim kilka perełek, niestety sprzedane, mistrzem świata były mieszkanie 33 lub 36 m2 z tarasami 11 m2 ech... zresztą sami zobaczcie.
inwestycja Kaskada
link
http://www.gant.pl/CMS/no...zualizacje.html
no to też fajne z tych co zostało, ale to 56 m2, wiec cena wychodzi 485.000 zł.
a 48 to co wkleiłem "wychodziło" już tylko koło 400.000 ale ceny nie znam., z tym że imo ono było już sprzedane zanim zostało wybudowane, jest mega nietypowe i ma 2 !! tarasy motyla noga !!
33 m2 !! miszcz świata
EmerytRs2 - Czw 18 Sie, 2011 taki widok z tego budynku, dwa mieszkania 2 poziomowe znajdują się max po lewe stronie na wys dzwigu, wieć sami widzicie że widoczek nie głupi
oczywiście zostało coś rozsądnego niżej !!, ale te żagle mają mieć 6 pięter plus parter, a od frontu czyli ul. Sokołowskiej ma byc 4p
ceny nie za fajne, okolica tez z dupy (z tarasu masz widok na trasę prymasa, WIELKIE kable i słupy przesyłowe oraz tory kolejowe)..ewentualnie widok na ulicę ;]
pomijam fakt, ze wszystkie fajne mieszkania byly sprzedanne zanim tam płot stanął do budowy sic ludzie kupuja w ciemno wiedzac ze przez jakies 2 lata trzeba płacić 1,5k (powiedzmy średnio) za wynajem + 1,5k (też powiedzmy średnio ale mocno zaniżone) raty..3k miesiecznie leci bach a mówią ze ludzie kasy nie mają EmerytRs2 - Czw 18 Sie, 2011 oczywiście ale mówisz o widoku od strony zachodniej , ja rozważam tylko stronę wschodnią widok na centrum popatrz na link który dałem, widać co i jak
http://www.budnet.pl/stat...oc%C4%85%29.jpg
to musi być z prawej strony
a tu mieszkanie z dolcanu
na szybko, i można poprostować ścianki itd, kominów nie mozna ruszyć, w sypialni moznaby zostawić Wc.
Franek - Czw 18 Sie, 2011 EmerytRs2, znajoma mojej lubej kupiła w dolcan na bemowie.
3 miesiące usowali usterki. Dobrze, ze mogli mieszkać u rodziców.
Ja słyszałem, że kibel.jozekrj - Pią 19 Sie, 2011 a nie lepiej za te pieniądze kupić coś z rynku wtórnegoJakarti - Pią 19 Sie, 2011 nie.EmerytRs2 - Pią 19 Sie, 2011 można, z tym że gdzie i co?
bo rama h lata 70-te odpadają z miejsca.
Nowe jest nowe.
przykład, ostatnio u Babci (Jelonky) wchodze sobie na klatówę, trzymam dzrzwi dla straszej Pani, z klatki wychodzi para (metalowo-hardcorowo)....a ta mi zaczyna nawijać jak to się ta metalówa styła ostatnio, a chhhhoooyyyy mnie to interesuje Bart - Pią 19 Sie, 2011
EmerytRs2 napisał/a:
przykład, ostatnio u Babci (Jelonky) wchodze sobie na klatówę, trzymam dzrzwi dla straszej Pani, z klatki wychodzi para (metalowo-hardcorowo)....a ta mi zaczyna nawijać jak to się ta metalówa styła ostatnio, a chhhhoooyyyy mnie to interesuje
To jest właśnie cały urok mieszkania wśród "prawdziwych" ludzi, a nie na jakimś sterylnym osiedlu z ochroną, za płotem i wśród ludzi patrzących na siebie wilkiem i zabijajacych się o miejsce parkingowe.M - Pią 19 Sie, 2011 Jak widać nadal jest zapotrzebowanie na getta.was79 - Pią 19 Sie, 2011
Bart napisał/a:
sterylnym osiedlu z ochroną
Czytałem jakieś statystyki, że na takich osiedlach jest większa przestępczość, zwłaszcza ilość kradzieży, niż na osiedlach bez zasieków, psów i ochrony gromuM - Pią 19 Sie, 2011 Coś takiego było ale dobrze jest podać źródło.Jakarti - Pią 19 Sie, 2011
M napisał/a:
Jak widać nadal jest zapotrzebowanie na getta.
takie sformułowanie jest już oceną, a oceniać gustów nie powinniśmy. jeden woli mieć zamknięte osiedle, drugi twierdzi, że może być otwarte. jeden woli balkon, drugiemu nie jest potrzebny. to zwykła cecha osiedla / mieszkania więc chyba nie ma co w ten sposób stawiać sprawy.
wróćmy do mieszkania M - Pią 19 Sie, 2011 Żadna ocena, skoro ludzie kupują to znaczy że jest zapotrzebowanie - gusta to gusta.
Mi osobiście wszystko jedno jest bo i tak bym nowego mieszkania nie kupił.Bart - Pią 19 Sie, 2011 Ja się zastanawiam nad sprowadzeniem lekko uszkodzonego mieszkania z Niemiec, czasem można dobrą okazję trafić po jakimś dziadku.