To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - [K] Transporter T3 9 osobowy

Jacek - Śro 31 Sie, 2011

podobno niebieskie :faja:
Jacek - Śro 31 Sie, 2011

Mick napisał/a:
Jacku, Ty tak na poważnie T3?
Oglądałem Ceny T4 w najkrótszej wersji tak po 99 roku i wyglądają dość korzystnie, a przy tym prowadzi się ten samochód jak zwykła wysoką osobówkę, dla mnie ideał :)

a T3 to trochę przeżytek... :/

T4 to juz nowy samochód..a wiesz że mam chopla na takie "śmietniki".
Dosłownie 5 minut temu pojawiła się opcja na T2 w pobliżu :> za 10 dni będę coś wiedział więcej.
Jeśli chodzi o tą stylizację co PiTT wrzucił to trochę jakoś tak nie do końca.
Zalatuje mi to new beatlem i jego nie trafioną reaktywacją choć całkiem źle nie jest

Yarko - Śro 31 Sie, 2011

też się jaram śmietnikami, coś bym sobie kupił, ale nie mam gdzie trzymać :(
Janusz - Śro 31 Sie, 2011

Yarko napisał/a:
też się jaram śmietnikami

+1 widziałbym się w jakimś 2cv z parcianym dachem :D

mi - Śro 31 Sie, 2011

eeeeej, porównywanie t1/2/3 do przedniosilników nie ma sensu! To zupełnie inna bajka jest, stare mają mega klimat! Każdemu nieprzekonanemu polecam przejażdżkę, zwłaszcza z chłodzonym powietrzem silnikiem.
CHRZANEK - Śro 31 Sie, 2011

mi napisał/a:
Każdemu nieprzekonanemu polecam przejażdżkę, zwłaszcza z chłodzonym powietrzem silnikiem

Podobno Tatra jest zajebista

Bart - Czw 01 Wrz, 2011

ch.uj dupa wiadro cycki kałamarz

Trochę dostawczaków w życiu miałem, więc napiszę coś z sensem.

1. T3 będzie się sypać. Nie ma ch.uja.
2. Z dieslem pod maską dramatycznie nie jedzie, benzynowe albo nie jadą i palą w ch.uj, albo palą w ch.uj i ledwie jadą.
3. Korozja.
4. Układ chłodzenia i nagrzewnica z przewodami długości 3.5km. Awarie.
5. W zimie się kiepsko jeździ (rwd). Jest niby zabawa, ale kiedy zabawa przeradza się w walkę z byle górką już nie jest śmiesznie.
6. http://www.youtube.com/watch?v=Ukq-UUQAcZs
7. Części są tanie.

arssss - Czw 01 Wrz, 2011

Bart napisał/a:
ch.uj dupa wiadro cycki kałamarz
...
....

to jest lekka ściema.

http://www.youtube.com/wa...feature=related

Yarko - Czw 01 Wrz, 2011

Bart napisał/a:

"At least all the mexicans survived."

;D

Nath - Pią 02 Wrz, 2011

No nie trudno sie z Bartem nie zgodzic (mialem T3 malo tego swego czasu nawet ciagalem na nim rajdowke na lawecie z jednego konca na drugi koniec PL).. Poza ruda -moj jej mial niewiele - (mial jeszcze orginalna niemiecka konserwacje na podwoziu). Ruda w specyficznych miejscach - na laczeniach blach - a tak to zdrowiutki, widze go do dzisiaj, jest brudny, nie myty od lat a i tak nie rdzewieje poza miejscami gdzie nowy wlasciciel obtarl. Spogladalem na rame np: Forda transita z 2003 to w porownaniu z T3 z 1984 ktorego mialem, to jest dopiero tragedia. W T3 nie zobaczysz rdzy pod spodem jezeli ktos czegos nie kombinowal po swojemu.
Jezdzi sie fajnie, ma swoj klimat. Nie jest to wyscigowka - tworzono go w latach 70" gdzie auta nie jezdzily szybciej niz z 100-120.. ale daje rade sie przemiescic z miejsca A na B. Co do awaryjnosci o Bart dobrze powiedzial o chlodzeniu, te rury pod spodem to nie porozumienie, odpowietrzyc to inna bajka, trzeba kombinowac a to przod wyzej a to tyl.. itd..
Zawieszeniowo, trzymanie sie drogi jest ok. Skret zajebisty. Halas w srodku do 90km/h - da sie pogadac i jechac pareset km bez bolu glowy. Spalalanie z laweta 7.7 w trasie do 90km/h (czasami 110 przy wyprzedzaniu). W miescie palil 7.5 niezaleznie od pory roku. Czesci tanie, w miare dostepne, silniki od innych VW. Gorki najlepiej omijac :D Prosty w obsludze. Wielofunkcyjny, przestronny (i tapczan da sie przwiesc) - szeroki.
Sprzedalem tylko dlatego ze rozsypal mi sie jak wracalem z ktoregos PPAiKa i zaplacilem za holowanie 1k - a tak mu obiecalem wyjezdzajac z domu.. Swoja droga odrazu powiem ze 1.6td lekko podrecony, w takim aucie (niby mial w dowodzie 1300kg - ladownosc 1100kg - na haku 2t) to nie jest najlepszy pomysl gdyby wykorzystac cala jego "ladownosc". Odrazu polecam wstawic jakies 1.9 td - ew. 1.9TDi.
Jak pisalem wyzej, widze jak o niego dba nowy wlasciciel, a dokladniej to nie dba. Leje co popadnie, nie myje, obija go z lewej i prawej na wlasnej posesji, szoruje o plot, parkuje pod klejacymi drzewami, a auto jezdzi i bedzie jeszcze z 20lat smialo jezdzic wozac co popadnie od 8 pasazerow, po przez piach, wegiel, cement na ziemniakach niekiedy ponad swoja ladownosc konczac.
Jak ktos ma troche wiecej gotowki i czasu to polecam wersje syncro z blokada.. Jezdzilem i daje rade w terenie lekkim, na youtube sporo tego mozna poszukac. T2/T3 syncro.

Anonymous - Pią 02 Wrz, 2011

was79 - Sob 03 Wrz, 2011

Nath twój tekst jest piękny !! dajesz po pomuka, a wongiel to już kocham wogóle
martin.h - Pon 05 Wrz, 2011

T1'ka w dobrej cenie ;)

http://moto.pl/MotoPL/1,8...ockow_LEGO.html