To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Clio III Sport, Ogólnie o Tuningu

kamil - Nie 02 Paź, 2011

Geko...heheh, nie bądź okropny ;) , ale przypomina mi się od razu dowcip o dwóch nuworyszach w NY
- ej, ile dałeś za ten krawat ?
- 150 $
- ale jesteś frajer...pokazałbym Ci miejsce gdzie mógłbyś go kupić za 300$

GeKo - Nie 02 Paź, 2011

kamil, ale czy ja jestem okropny? Januszek w 2 poście poweidzial ze remap można zrobić u mnie. Znajomy Jakartiego już jechał do mnie na zmiane programu ale mu się wysprzęglik czy coś tam innego sypnęło, program już do niego mam tylko czekam aż się pojawi. Z pewnością się podzieli opinią.

Problem z katami sportowymi z zagranicy polega na tym, że tam za sportowy kat uznaje się taki który ma 200 cel na cal. Po kiego wsadzać taki skoro seria ma tyle samo. :] Jeden z powodów dla którego nie opłaca się tego robić w Clio 182 bo taki tam siedzi. Obiło mi się o uszy że w 197 jest ten sam rodzaj, choć może i 400 bo nowsze auto, bardziej wyśrubowane normy mogły już wtedy być.

kamil - Nie 02 Paź, 2011

Geko, ale to było w pozytywie pisane :) Luz, ja zrozumiałem co miałeś na myśli i mam nadzieje, że nasz nowy młody kolega także :)
Zadir - Nie 02 Paź, 2011

Zrozumiałem, nie zrozumiałem czy to ważne?

Geko podejmiesz się tego? Jakieś większe info o Twoich działaniach?
Dysponujesz hamownią?

GeKo - Nie 02 Paź, 2011

Zadir, Nie dysponuje hamownią. Ja posiadam sprzęt a korzystam z wiedzy i programów gościa z z Holandii, który od lat robi tylko Renault i ma renomę w UK jako jednego z lepszych fachowców od seryjnych sterowników.
Pogadam z nim czy faktycznie występuje taki problem o jakim mówisz. podrzuć linki jak możesz gdzie on jest opisany, będzie łatwij. Bo jedyny jaki ja mogę dostrzegać na chwilę obecną to problem z 2 sondą lambda.
Wgrałem już programy do około 20 sportówII generacji łącznie zmoją. po wydechu i programie ze 175KM w serii dobiłem u siebie do 189KM, a nie jest to koniec możliwości.
Możesz popytać. Yarko, Leona, Roja, Emeryta, Rasputina i kilku innych.
Jacek Płonka wygrał Puhchar Clio :) na programie od Henka.
Bynajmniej nie oczekuj cudów. Czuć różnicę w dupohammowi jednak to nie będzie więcej niż 5-7KM po samym programie. Trafiłem nawet jedno clio w którym sama moc w peaku się nie podniosła, ale jej użyteczny zakres się poprawił.

Zadir - Nie 02 Paź, 2011

Ale ja wiem że cudów nie będzie, i ja ich nie oczekuje.

Jak już pisałem tu nie chodzi o wyścigi spod świateł, tylko jeżeli taki problem występuje, to chciałbym go wyeliminować. A jak już zaczynam rzeźbić to zawsze remap się przyda.

Jutro Ci wszystko podeśle na PW

Marek23 - Nie 02 Paź, 2011

Zadir napisał/a:
kamil napisał/a:
Jakiś ofensywny jesteś.

dzwoniłeś już do -> http://www.2brally.pl/ pewnie Oni Ci pomogą rozwiązać ten problem :)

Nie jestem ofensywny, tylko lubię konkrety.

Jeśli pytam się czy jest ktoś w PL kto zrobi remap, to nie oczekuje odpowiedzi pytaniem "a po co?"

Ja w sumie nie oczekuje innego zachowania od kogoś kto robi z ciężkiego fwd typową torówkę :lol2: Synu, zostaw lusterko sobie, bo będziesz często wyprzedzany.

rasta - Nie 02 Paź, 2011

:lol2: :lol2: :lol2:
Anonymous - Nie 02 Paź, 2011

Kurwa Marek to jest Marek :rotfl:
Zadir - Nie 02 Paź, 2011

Marek23 napisał/a:
Zadir napisał/a:
kamil napisał/a:
Jakiś ofensywny jesteś.

dzwoniłeś już do -> http://www.2brally.pl/ pewnie Oni Ci pomogą rozwiązać ten problem :)

Nie jestem ofensywny, tylko lubię konkrety.

Jeśli pytam się czy jest ktoś w PL kto zrobi remap, to nie oczekuje odpowiedzi pytaniem "a po co?"

Ja w sumie nie oczekuje innego zachowania od kogoś kto robi z ciężkiego fwd typową torówkę :lol2: Synu, zostaw lusterko sobie, bo będziesz często wyprzedzany.

Czas jaki zrobiłem na Poznaniu za pierwszym wypadem na tor nie był zły :)
Tak więc pozdrawiam :)

I tu ni chodzi o bycie pierwszym ma to sprawiać mi frajde, i nie muszę tutaj z nikim konkurować

Bonczek - Nie 02 Paź, 2011

Kolego nie to forum - tutaj same rajdowce yebane co idą lajtowe o życie na nielegalu przez las :]
rasta - Nie 02 Paź, 2011

Zadir napisał/a:

Czas jaki zrobiłem na Poznaniu za pierwszym wypadem na tor nie był zły :)

Jak niskie 1:50 to rzeczywiście nie był zły w inny wypadku to ch.ujowy :D

Zadir - Nie 02 Paź, 2011

Bonczek napisał/a:
Kolego nie to forum - tutaj same rajdowce yebane co idą lajtowe o życie na nielegalu przez las :]

na razie to widzę że wszyscy tu łapią spinkę.
zagladają człowiekowi do portfela, i jeszcze piszą co ma robić a czego nie w swoim aucie

rasta - Nie 02 Paź, 2011

Skoro wiesz od nas lepiej to po co pytasz, he?

Ja wiem jedno Anglicy to kiciarze i gówno wiedzą, a ich konie są popierowe.

A katalizator to pierwsza rzecz, która powinna wylecieć z samochodu,a w jego miejsce prosta rura.

pP - Nie 02 Paź, 2011

rasta napisał/a:
Ja wiem jedno Anglicy to kiciarze i gówno wiedzą, a ich konie są popierowe.

ja miałem w fieście st wydech od katalizatora do końca z de-catem (całosci milteka)..wg angolów miało wyjść okolice 18KM a wyszło 6 na naszej hamowni także spokojnie z tymi końmi :)