To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Porównanie HotHatch'y - który wybrać?!

Jakarti - Wto 25 Paź, 2011

Shymek napisał/a:
bardzo fajne kobiece autko :devil:

zażartuję, (podkreslam gdyz nie pilismy razem wodki :) ) jak sie jezdzi jak kobieta to jest to kobiece autko :D

widac, ze c2 u nas wygralo.
jak masz więcej kasy to clio.

tak jak napisal Chrzaniu

Nath - Wto 25 Paź, 2011

Ja rowniez proponuje Clio :) -- nie glosowalem, niema w ankiecie.
Chyba ze chcesz cos starszego to Saxo VTS.

was79 - Wto 25 Paź, 2011

A ja proponuje TS i VTS w jednym ;D

http://allegro.pl/rewelac...1880226514.html

anjas - Wto 25 Paź, 2011

Shymek napisał/a:
C2 przy nich to rakieta

piszesz o zwykłym C2 VTS?
No rzeczywiście, niezła rakieta ;)
Jak miałem yarisa to lałem takie VTSy aż piszczało :D

Jakarti - Wto 25 Paź, 2011

:rotfl: :rotfl: :rotfl:
c2 nie jest mistrzem prostej :)

Walle - Wto 25 Paź, 2011

Lider to Clio 2.0, nie widzę rozsądnej alternatywy
siema - Wto 25 Paź, 2011

CHRZANEK napisał/a:
Jeżeli dysponował bym kwotą w granicach 15K pln rozejrzałbym się za Saxo VTS / 106 S16
Jeżeli dysponował bym kwotą w granicach 20K pln rozejrzał bym się za Clio Sportem.
Jeżeli dysponował bym większą kwotą to kupiłbym jakąś Hondę.

Myślę, że Chrzanek pozamiatał. Można rozdać pomuki i zamknąć temat :) Dodajmy tylko, że pisząc o 'jakiejś Hondzie' nie miał na myśli Jazza Marcela.

PiTT - Wto 25 Paź, 2011

za 15k bym oddał swoje saxo ;D
Greg - Wto 25 Paź, 2011

Mogę się bardzo dużo wypowiedzieć na temat C2 VTS - mam taką od jakichś 3 lat i jestem zadowolony.
- nie psuje się, nigdy nie miałem sytuacji ze auto odmówiło posłuszeństwa albo coś bardzo przeszkadzało. Raz z mojej winy wyrwałem czujnik ciśnienia oleju i wtedy była grana laweta bo był wyciek, raz padł mi akumulator a raz szczur przegryzł jakiś kabel pod maską i był Check Engine. :D A, raz wymieniłem czujnik ciśnienia oleju bo się zepsuł (poza tym jego rozszczelnieniem). Poza tym tylko eksploatacja. Przez ~56000 km wymieniłem sworznie wahaczy (<100zł), silentbloki w wahaczach (<100zł), klocki, yyy... nie pamiętam, chyba nic więcej istotnego. Płyny, filtry.
- pali w mieście 8-12l/100, w trasie ok 7-9 zależnie od jazdy, przynajmniej mi :D
- z wk*rwiających wad: źle skonstruowany kolektor dolotowy (świszcze, ale po wymianie uszczelki jest OK), boczne szyby cholernie stukają jak sa uchylone, tylna klapa i półka nak*rwiają jak szalone, zawieszenie pracuje bardzo głośno (taka konstrukcja - głośniej niż w 106/Sax),
- w zakrętach prowadzi się mistrzowsko,
- z tyłu da się jechać, kiedyś wybrałem się w cztery osoby z bagażami na 5 dni nad morze, zimą :D udało się, pasażerowie żyją do dziś dnia :P
- jak chcesz to niedługo pewnie będę sprzedawał :D

kubas - Wto 25 Paź, 2011

M napisał/a:
Od dzisiaj techniczny jest ścislej moderowany :)
Jesli komuś zginie post - proszę nie brac tego osobiście.
Bijemy sie o tytuł złotej patelni! wuzetka i kawa obowiazkowe a dokladnie merytoryka :)

Pozdro. Zły policjant.

;D

M - Wto 25 Paź, 2011

+1
Kiedyś miałem zabawniejsze posty...

anjas - Wto 25 Paź, 2011

Ja jeszcze chciałem zaofftopować i napisać, ze Shymek jest spoko gościem, potrafi załatwić sprawę* ;)

* przytulaski, chapanie dzidy, itd. :*
My z Ruchu Poparcia nawet jak się trochę pozłościmy to potrafimy sobie wszystko wyjaśnić.

Stf - Wto 25 Paź, 2011

CHRZANEK napisał/a:
Jeżeli dysponował bym większą kwotą to kupiłbym jakąś Hondę.

jeśli do 25kpln to S3 nie ma konkurencji :) w każdych warunkach ;)

Marek23 - Wto 25 Paź, 2011

No chyba jednak SI GT zamiata S3 pod dywan
Stf - Wto 25 Paź, 2011

ale to nie hatch. wiadomo że imprezy type-r'y będą kosiły towarzystwo ale pytanie czy ktoś ma tyle kasy żeby nimi upalać bo musi być przygotowany na co najmniej drugie tyle na sezon na serwis.