Techniczne - Porównanie HotHatch'y - który wybrać?!
Jakarti - Wto 25 Paź, 2011
Shymek napisał/a:
bardzo fajne kobiece autko
zażartuję, (podkreslam gdyz nie pilismy razem wodki ) jak sie jezdzi jak kobieta to jest to kobiece autko
widac, ze c2 u nas wygralo.
jak masz więcej kasy to clio.
tak jak napisal ChrzaniuNath - Wto 25 Paź, 2011 Ja rowniez proponuje Clio -- nie glosowalem, niema w ankiecie.
Chyba ze chcesz cos starszego to Saxo VTS.was79 - Wto 25 Paź, 2011 A ja proponuje TS i VTS w jednym
piszesz o zwykłym C2 VTS?
No rzeczywiście, niezła rakieta
Jak miałem yarisa to lałem takie VTSy aż piszczało Jakarti - Wto 25 Paź, 2011
c2 nie jest mistrzem prostej Walle - Wto 25 Paź, 2011 Lider to Clio 2.0, nie widzę rozsądnej alternatywysiema - Wto 25 Paź, 2011
CHRZANEK napisał/a:
Jeżeli dysponował bym kwotą w granicach 15K pln rozejrzałbym się za Saxo VTS / 106 S16
Jeżeli dysponował bym kwotą w granicach 20K pln rozejrzał bym się za Clio Sportem.
Jeżeli dysponował bym większą kwotą to kupiłbym jakąś Hondę.
Myślę, że Chrzanek pozamiatał. Można rozdać pomuki i zamknąć temat Dodajmy tylko, że pisząc o 'jakiejś Hondzie' nie miał na myśli Jazza Marcela.PiTT - Wto 25 Paź, 2011 za 15k bym oddał swoje saxo Greg - Wto 25 Paź, 2011 Mogę się bardzo dużo wypowiedzieć na temat C2 VTS - mam taką od jakichś 3 lat i jestem zadowolony.
- nie psuje się, nigdy nie miałem sytuacji ze auto odmówiło posłuszeństwa albo coś bardzo przeszkadzało. Raz z mojej winy wyrwałem czujnik ciśnienia oleju i wtedy była grana laweta bo był wyciek, raz padł mi akumulator a raz szczur przegryzł jakiś kabel pod maską i był Check Engine. A, raz wymieniłem czujnik ciśnienia oleju bo się zepsuł (poza tym jego rozszczelnieniem). Poza tym tylko eksploatacja. Przez ~56000 km wymieniłem sworznie wahaczy (<100zł), silentbloki w wahaczach (<100zł), klocki, yyy... nie pamiętam, chyba nic więcej istotnego. Płyny, filtry.
- pali w mieście 8-12l/100, w trasie ok 7-9 zależnie od jazdy, przynajmniej mi
- z wk*rwiających wad: źle skonstruowany kolektor dolotowy (świszcze, ale po wymianie uszczelki jest OK), boczne szyby cholernie stukają jak sa uchylone, tylna klapa i półka nak*rwiają jak szalone, zawieszenie pracuje bardzo głośno (taka konstrukcja - głośniej niż w 106/Sax),
- w zakrętach prowadzi się mistrzowsko,
- z tyłu da się jechać, kiedyś wybrałem się w cztery osoby z bagażami na 5 dni nad morze, zimą udało się, pasażerowie żyją do dziś dnia
- jak chcesz to niedługo pewnie będę sprzedawał kubas - Wto 25 Paź, 2011
M napisał/a:
Od dzisiaj techniczny jest ścislej moderowany
Jesli komuś zginie post - proszę nie brac tego osobiście.
Bijemy sie o tytuł złotej patelni! wuzetka i kawa obowiazkowe a dokladnie merytoryka
Pozdro. Zły policjant.
M - Wto 25 Paź, 2011 +1
Kiedyś miałem zabawniejsze posty...anjas - Wto 25 Paź, 2011 Ja jeszcze chciałem zaofftopować i napisać, ze Shymek jest spoko gościem, potrafi załatwić sprawę*
* przytulaski, chapanie dzidy, itd.
My z Ruchu Poparcia nawet jak się trochę pozłościmy to potrafimy sobie wszystko wyjaśnić.Stf - Wto 25 Paź, 2011
CHRZANEK napisał/a:
Jeżeli dysponował bym większą kwotą to kupiłbym jakąś Hondę.
jeśli do 25kpln to S3 nie ma konkurencji w każdych warunkach Marek23 - Wto 25 Paź, 2011 No chyba jednak SI GT zamiata S3 pod dywanStf - Wto 25 Paź, 2011 ale to nie hatch. wiadomo że imprezy type-r'y będą kosiły towarzystwo ale pytanie czy ktoś ma tyle kasy żeby nimi upalać bo musi być przygotowany na co najmniej drugie tyle na sezon na serwis.