pum - Pią 02 Gru, 2011 martin.h ale wiesz że większość ludzi potocznie "ESP" określa wszystkie antypoślizgowe badziewia? (bo często jest po prostu 1 wyłącznik który wyłącza wszystko).polll - Pią 02 Gru, 2011 trzeba wziac pod uwage ze i esp i tcs ( wiadomo rozne marki roznie nazywaja) zazwyczaj korzysta z tych samych czujnikow i dla wiekszosci to jedno i to samo pP - Pią 02 Gru, 2011 a abs? mi się wydaje, ze to inne czujniki i mi spowalnia autopolll - Pią 02 Gru, 2011 wiem ze w tym modelu mazdy co mam jest abs z ktorego czujnikow korzysta napewno tcs czyli mielenie kolami ... system zapobiegajacy poslizgom korzysta raczej z innych czujników napewno czujnik skretu kierownicy i cholera wie co jeszczemi - Pią 02 Gru, 2011
polll napisał/a:
system zapobiegajacy poslizgom korzysta raczej z innych czujników napewno czujnik skretu kierownicy i cholera wie co jeszcze
czujnik żyroskopowy, ble ble ble, no i oczywiście CZUJNIKI PRĘDKOŚCI KÓŁ, czyli te same, z których korzysta ABS i cała reszta elektroniki potrzebującej takiej informacji. Powtórzę: to praktycznie ten sam system, BAS, EBD, TCS to funkcje ESP. I już.Maciusiowy - Pią 02 Gru, 2011
martin.h napisał/a:
Nie wiem, nie miałem nigdy fury z tymi systemami
i kolejna rzeczowa dyskusja... no name - Pią 02 Gru, 2011
mi napisał/a:
cała reszta elektroniki potrzebującej takiej informacji. Powtórzę: to praktycznie ten sam system, BAS, EBD, TCS to funkcje ESP. I już.
+1GeKo - Pią 02 Gru, 2011
martin.h napisał/a:
Pytanie czy tym przyciskiem odłącza się samo ESP czy ESP/TCS ? Bo nie jestem w stanie zrozumieć jakim cudem po odłączeniu samego ESP samochód ma być szybszy na prostej
+1
Tym razem się zgadzam z Martinem.
Faktem jest że jeśli jest możliwość odłączenia ESP to w autach w których to spotkałem odłącza ESP/TCS/ASR jednocześnie czy jak to jeszcze zwą.
Obecnie częściej można spotkać możliwość odłączenia TCS ale juz nie ESP.kosmita - Pią 02 Gru, 2011
zefir napisał/a:
mam system VSA dla dokladnosci polaczony z ABS, nie mam ESP ani TCS uwzglednionego w serwisowce
Bo ESP to nazwa handlowa bodajże Boscha, więc ciężko, żebyś miał nazwę ESP jeżeli dla Hondy wyprodukowało to Hitachi albo jakaś inna firma.PiTT - Pią 02 Gru, 2011
kosmita napisał/a:
zefir napisał/a:
mam system VSA dla dokladnosci polaczony z ABS, nie mam ESP ani TCS uwzglednionego w serwisowce
Bo ESP to nazwa handlowa bodajże Boscha, więc ciężko, żebyś miał nazwę ESP jeżeli dla Hondy wyprodukowało to Hitachi albo jakaś inna firma.
System ESP został po raz pierwszy stworzony i zastosowany w 1995 roku przez firmę Bosch dla Mercedesa Klasy S. Skrót ESP, którego niemieckim rozwinięciem jest Elektronisches Stabilitätsprogramm, jest zarejestrowaną nazwą handlową firmy Daimler AG. Dlatego też inni producenci pojazdów nazywają ten system własnymi skrótami, jak np. STC, DSTC, PSM (Porsche Stability Managment), VSC, CDC, ASMS, DSA, ICM, IVD, VDC, VSA. W kręgach fachowych przyjął się "neutralny" skrót ESC (Electronic Stability Control).
EmerytRs2 - Pią 02 Gru, 2011 temat powinien nazywać się "trakcja vs stabilizacja"
esp bez TCS nie powienno raczej działać
chyba że jest opcja rozróżnienia, przy ruszaniu, i gdy auto już jedzie.kosmita - Pią 02 Gru, 2011 PiTT, no ok, tylko z tego nie wynika, że wszystkie te nazwy odnoszą się do tego samego produktu w różnych markach, bo nie wszyscy korzystają z jednego rozwiązania.
I w tym co wkleiłeś jest błąd, bo nazwę ESP znajdziesz też w Fordzie, Citroenie czy VW, a one nie należą i nie należały do Daimlera. Dlatego obstawiam, że to jednak chodzi Boscha: http://www.bosch-esperien...age1/index.htmlmi - Pią 02 Gru, 2011 nie no, gajs. Serio słaby się ten temat zrobił.
Zamykam.
Temat się wyczyścił, zrobił się trochę mniej słaby.
Otwieram.jogi - Nie 04 Gru, 2011
pP napisał/a:
jogi napisał/a:
Ja takowe posiadam i mam wrażenie ,graniczące z pewnością, że gdy włączam ten system, auto jest zauważalnie szybsze na prostej.
gdy włączasz esp? Czy pomyłka?
Oczywiście pomyłka , już poprawiłemvitesse - Śro 28 Gru, 2011 musze u siebie wylaczyc vsc i sprawdzic