mi - Czw 17 Sie, 2006 łooo, to dopiero rewolucja: smt6 NIE MA możliwości przesunięcia limitera, fajnie by było - wałek 287 stopni, moc max gdzieś pewnie koło 7000, a na 6500 odcinka :563:
Nic to - dzwonię do gościa, który budował mi silnik i pytam - co z tym fantem zrobić, on na to: są 2 opcje:
1. Faza (koleś, który robił mi wiązkę do kompa, zna się na elektronice i u niego wywalił limiter gdzieś sporo ponad 7000)
2. www.grabek.com
No to ja za telefon i dzwonię do grabka i on mi na to: nie ma problemu, podepnie laptopa, zestroimy go (niestety - nie na hamowni, ale mówi, ze zjadł zęby na motronicu i przez lata rallycrossu tego i owego się o silnikach XU nauczył), ja go pytam za ile.
I w tym miejscu padła odpowiedź, która mnie strąciła z krzesła:
350 zł
Jeśli wypali, to z pięknego napisu PerfectPower na przegrodzie (zaraz obok pięknego napisu Motronic) nici, ale będzie kaska na dzifki (albo na zawias, obspawanie, kolektor wydechowy, klatkę, tylną klapę z laminatu, dach lekki, COKOLWIEK, jeszcze troszkę wydatków zostało, a tak byłbym ponad 1000 bliżej nieba )106 - Czw 17 Sie, 2006 silnikami XU bawia sie jeszcze http://kaktus.amkmedia.pl/
na mechanice na pewno dobrze sie znaja, ale czy z elektron
cos robia to musialbys pytacmi - Czw 17 Sie, 2006 znają się znają, w końcu budowali mi silnik 106 - Czw 17 Sie, 2006 uooo to po wystrojeniu auto bedzie na pewno ladnie smigac
: ) swiat jest malymi - Śro 23 Sie, 2006 oki - byłem u grabka, testy na drodze oczywiście nie dadzą mi tego, co hamownia, ale za 350 zł
Więc tak: mapa wgrana (bodajże 10. przetestowana ), zapłon przestawiony, mieszanka za bogata (tak - po wyścigowemu, z dupy lekka chmurka leci ), moc - niewiadoma.
1. Obserwacje - już go nie muli jak na seryjnej mapie
2. Przyspieszenie do licznikowych 150 spadło z 14.76 przy silniku złożonym na fabrycznym wałku do 12.91 (wiem, ze to dupa nie pomiar, ale oba były w tych samych warunkach, więc porównywalne są)
3. Jest jazda bez limitera - w celach testowych doszedłem pod 170 na trójce - jakieś 7600 rpm, na razie zmieniam biegi przy 7000, ale do 7200 idzie ładnie
4. prędkość 1 mach osiągam w połowie dwójki, zamykając trójkę przechodzę w warp 1, aż do teoretycznego warp 6 pod koniec piątki :622:
5. let's race!!saxorulez - Czw 24 Sie, 2006 wow.. dobre czasy. Czekam na wyniki z hamowni
przykręć go mocno żeby nie uciekł... 106 - Nie 03 Wrz, 2006 slyszalem, ze pojawily sie problemy z motorem : (saxorulez - Nie 03 Wrz, 2006 źle wystrojony??mi - Pon 04 Wrz, 2006 zaraz problemy - tuleje zdechły i znów leży rozebrany na części pierwsze, poza tym - wszystko jak nowe :571:
Zgodnie z planem odbieram dziada na wiosnę, i tak przez zimę miał stać nie ruszany, a tak już bedzie na krótkiej skrzyni (wreszcie), z lżejszym i lepiej wyważonym wałem i short shifterem.106 - Pon 04 Wrz, 2006 wiem wiem ... widzialem sie wczoraj z twoimi "tunerami" : ]Niemy - Pon 04 Wrz, 2006
mi napisał/a:
Zgodnie z planem odbieram dziada na wiosnę
motyla noga! a masz jakies zastepcze autko?mi - Pon 04 Wrz, 2006 jak bym nie miał to bym puga troszkę łagodniej traktował i zostawił chociaż 2 fotele
Taki prawie hothatch - sc 1.1