HH.ORG na Torze - [HH.org TrackDay] Tor Poznań 2012
Gaydek - Pią 20 Sty, 2012
PiTT napisał/a:
dam znać jeszcze, ale wstępnie jestem na tak
2 pytania:
1. co jak na torze wyjdzie że wdech jest za głośny? cała kasa w kotka?
2. czy może to być kask motorowy? mam Nolana "otwartego"
Cytat:
UWAGA! Do jazdy na Torze zostaną dopuszczone jedyne samochody, które generują w warunkach pomiarowych (aktualnie! 2/3 maksymalnych obrotów nie mniej niż 3800 obrotów silnika, 1/2 m od wylotu wydechu lub pomiar dynamiczny samochodu poruszającego się) hałas NIE większy niż 96 db!!! - Pomiar sonometrem będzie dokonywany przed rozpoczęciem jazd oraz w ich trakcie (pomiar dynamiczny). Samochody niespełniające powyższego wymogu nie zostaną dopuszczone do jazd.
1) Zatem nie wiem, dopytam.
2) Może być.rasta - Pią 20 Sty, 2012 Gaydek, tylko błagam skrócić do minimum wywody Szwagierczaka przy tablicy Gaydek - Pią 20 Sty, 2012 Sie wie, sie zrobi Anonymous - Pią 20 Sty, 2012 no i huy w bombki strzelił,bede w robocieRasputin - Pią 20 Sty, 2012 Karwa lece odsniezyć podwórko i sprawdzić czy gdzieś tam jeszcze stoi Fiesta.
Jak będzie to pewnie na początku lutego leci przelew.
A tak w ogóle to swietna sprawa z tymi ratami Co miesiąc ~200zł i na paliwo jeszcze zostanie w kwietniu Kenet - Pią 20 Sty, 2012 93 dB i ani jednego więcej czy można liczyć na +/- 2dB marginesu?rasta - Pią 20 Sty, 2012 Można liczyć na łut szczęścia, że nie będą sprawdzać, ale jeśli będą to nie ma przebacz Kenet - Pią 20 Sty, 2012 Rasputin - Pią 20 Sty, 2012 Dorób sobie silencer i po kłopocie. Po badaniu wyjmujesz i heja na tor Mrozu - Pią 20 Sty, 2012 jest sens jechać autem które ma Vmax ~ 170km/h?Anonymous - Pią 20 Sty, 2012
Kenet napisał/a:
93 dB i ani jednego więcej czy można liczyć na +/- 2dB marginesu?
jest tolerancja +/- 2dB... a co do wyciszenia to na pomiar wtykasz nawleczone na sznurek druciaki do zmywania naczyń i masz 70dB, po kłopocie
Zawsze mnie to w Poznaniu rozwala... lotnisko i F16 "za płotem" ale auta muszą być ciche
Najwyzej na prostej startowej bedziesz robil łytytytytytytyty
ciiiiicho bo się zniechęci rasta - Pią 20 Sty, 2012 Zależy w jakim czasie napędza się do 170 Anonymous - Pią 20 Sty, 2012 PiTT bardzo łatwo można ściszyć wydech na czas pomiaru
dziś puszczam przelew i ku.wa paliło i waliło, noga w gipsie lub w czyjejś dupię to być Muszę