Bart - Pon 24 Wrz, 2012 Rabar hejtuje bo dał więcej za hondę, którą ta ibiza leje nie przekraczając 5000 obr/min
Ja się jaram, 400KM musi robić zawieje i zamiecie, a cena wygląda nieźle. Ceny gratów do takiej ibizy to pewnie poziom biedronki.Greg - Pon 24 Wrz, 2012 Temat postu: Re: [S] Seat Ibiza 2.0 16v TurboFajna Ibiza.
Zgniótł mnie tekst:
Kenet napisał/a:
potencjał grubo ponad 400 koni. W tej chwili właśnie tyle jest, będzie sprzedawane z obniżonym doładowaniem o mocą 370 koni aby nowy właściciel nie zabił się od razu.
Yarko - Pon 24 Wrz, 2012 nie widzę problemu by zrobić z tej fury dobrze skręcający sprzęt, także nie wiem ocb Kenet - Pon 24 Wrz, 2012
rasta napisał/a:
k
Kenet napisał/a:
iż posiada coś takiego jak gwint,
I to bie byle jaki - TA Technix
Jest taki jak był potrzebny. Jakby Ibiza była budowana do innego celu, byłby inny setup. Zawias jest mega betonem bo taki miał być. Barejka - Pon 24 Wrz, 2012 Kenet, jak z wytrzymalaoscia skrzyni, polosi, sprzegla?Kenet - Pon 24 Wrz, 2012 Układ napędowy jeździ prawie 3 lata w turbo setupie bez najmniejszego problemu. A nie było nic wymieniane po zakupie. Zrobione zostało sprzęgło 1,5 roku temu bo Jemioł dał się przejechać swojej żonie... i sprzęgłem było czuć wtedy na kilometr Półosie i skrzynia żyją i mają się dobrze.Kenet - Pon 24 Wrz, 2012 Ogólnie to ja sam jestem w szoku jak to auto wytrzymało tyle czasu. ABF też jest mistrz silnikiem, tanim kosztem robią z tego wolnossące 175-180 koni. Dolot z przodu, więc można zapodać ITB, wydech z tyłu nie nagrzewa tak komory.
Ja namawiam Maćka żeby sprzedał sam setup turbo, wyjął przekładkę spod głowicy i zrobił z tego wolnossaka do skręcania, ale ciężko powiedzieć co wymyśli ostatecznie.
Ostatnio co prawda pękł pierścień, ale jak się okazało nie wyrządził żadnej szkody, auto zostało poskładane na nominalnych panewkach i pierścieniach w 4turbo po godzinach bo tam właściciel obecnie pracuje. Po dotarciu znów będzie latać ogniem, ale już może nie na 1,3 a na 1 barze.EmerytRs2 - Pon 24 Wrz, 2012 jaram się !!
szkoda tylko, że sprzedaż na zimę rasta - Pon 24 Wrz, 2012
Yarko napisał/a:
nie widzę problemu by zrobić z tej fury dobrze skręcający sprzęt, także nie wiem ocb
Nigdy nie ma problemu, wywalić turbo z tira + parę woków $ w zawias/heble i gotowe
BTW, z miejsca:
Z rolki:
Niby to Szerokko się teraz lepiej odpycha, ale raczej dużo by to nie mieniło budzik - Pon 24 Wrz, 2012 Ale Zelmer rasta - Pon 24 Wrz, 2012 Holset Kenet - Pon 24 Wrz, 2012 Ibiza teraz też lepiej idzie jest 0,3 bara więcej i inaczej rozwiązane WG.rasta - Pon 24 Wrz, 2012 Chętnie się z nią przelecę EmerytRs2 - Pon 24 Wrz, 2012 proponuję ćwiartek na wsi Kenet - Pon 24 Wrz, 2012 Spróbuję coś zaaranżować, ale Jemioł teraz jest mocno nieczasowy bo na dniach potomek przychodzi na świat