To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

MotorSport - [PPRC] - klasa narodowa, czyli taniej być nie może ???

Mick - Śro 10 Paź, 2012

Ciesze się Radziu, że od soboty tryskasz znowu optymizmem i masz takie super podejście do tego klubu :)
Mam nadzieje, że wszystko będzie szło po myśli zawodników i klub powróci na wyżyny

Mick - Śro 10 Paź, 2012

Kuner napisał/a:
CHRZANEK napisał/a:
Co do szkolenia w Słomczynie na licencję BC to jeżeli będą chętni to oczywiście klub takie coś zorganizuje.

No i pytanie czy trzeba być członkiem Rzemieślnika by u niego robić licencje?

to ja odpowiem - nie, nie trzeba

Kuner - Śro 10 Paź, 2012

No tu supcio... kurde to niewiele mi brakuje by jeździć. Aby żona się nie dowiedziała o moim nowym pomysle :rotfl:
Mick - Śro 10 Paź, 2012

ja niestety już oznajmiłem... powiedziała, żebym się w głowe puknał i że jeżdżenie na prawym ma mi wystarczyć :lol2:

chyba pora na zmiany ;D

CHRZANEK - Śro 10 Paź, 2012

Ja to wiem jak to jest z bab... paniami.
Czasami lepiej nie mówić bo kłopoty moga być :)

Mick napisał/a:
Ciesze się Radziu, że od soboty tryskasz znowu optymizmem i masz takie super podejście do tego klubu :)

Bo w końcu poczułem że i Ty i Ja i wielu innych młodych ludzi TWORZY ten klub, jest jego częścią i ma prawo tworzyć sport samochodowy w tym kraju.
Sebastian (nowy Prezes) ma zdrowe podejście do ekonomii jak i do potrzeb zawodników więc licze na powolne ale jednak zmierzajace w dobrym kierunku zmiany.

Kuner - Śro 10 Paź, 2012

Moja myśli że Clio jest na sprzedaż :rotfl: Naprawdę nie rozumiem, że jej tak życie w kawalerce przeszkadza - mniej sprzątania. Marzenia motoryzacyjne są ważniejsze :rotfl:
Greg - Śro 10 Paź, 2012

Fajnie. Jaram się. Jechałbym to, ale nie chce mi się robić kolejnej fury i wydawać kolejnej kasy. :/

Powinna powstać bliźniacza klasa 106/Saxo - byłoby myślę równie dużo chętnych. :)

Ehh - życie. :D Ale prześpię się z tym. :P

Mick - Śro 10 Paź, 2012

Gregu, tak jak pisał Chrzanek. Zrobienie fury tip top po "Twojemu" to ok 10 K.

Więc myśle, że można ją po jeszcze niższych kosztach wg mnie i Chrzanka tak w 6-7 K ;)

no name - Śro 10 Paź, 2012

Dobrze by było zrobić furę bez papierów i trzymać przy torze gdzieś.
Co z tego że masz papiery skoro auto i tak wielokrotnie po imprezie nie będzie
nadawało się do legalnej jazdy :]

Mick - Śro 10 Paź, 2012

no name napisał/a:
Dobrze by było zrobić furę bez papierów i trzymać przy torze gdzieś.
Co z tego że masz papiery skoro auto i tak wielokrotnie po imprezie nie będzie
nadawało się do legalnej jazdy :]

pier.dzielisz :rotfl:
nie nadają się do jazdy po rolkach a i to nie koniecznie.
Po walnięciu w drzwi itp to spokojnie nadają się do jazdy po drogach publicznych ;)

z resztą my już starzy jesteśmy, to nam się nie będzie chciało tak napier.dalać na torze jak młodym - a młodych będziemy studzić w parku ;D

no name - Śro 10 Paź, 2012

Mick napisał/a:
Po walnięciu w drzwi itp to spokojnie nadają się

Bardziej myślałem o zderzakach, lampach ale fakt że to biegusiem
za grosze można kupić i szybko wymienić

Greg - Śro 10 Paź, 2012

Mick napisał/a:
Gregu, tak jak pisał Chrzanek. Zrobienie fury tip top po "Twojemu" to ok 10 K.

Więc myśle, że można ją po jeszcze niższych kosztach wg mnie i Chrzanka tak w 6-7 K ;)

A widzisz. :D Znasz mnie, wiesz że lubię mieć perfekt. :) Ale do RC to nie ma sensu więc bym się z tego wyleczył. Musiałbym to policzyć, a na Fiatach, ich silnikach, co do czego nie znam się zupełnie. :P Cholera wie, może... może... To w zależności. Jak by się dało. ;P

Anonymous - Śro 10 Paź, 2012

ja już wszystko polczyłem i 5 k sie wyrabiam :D chyba sprzedam Celinę i jakiego busa kupie :D
Rasputin - Śro 10 Paź, 2012

Czesio napisał/a:
chyba sprzedam Celinę i jakiego busa kupie :D

A nie lepiej zamienić :]

Kuner - Śro 10 Paź, 2012

Greg napisał/a:
Musiałbym to policzyć

Nadwozie - 3000
Klatka - 2000
Fotel + pasy + siatka + kiera z nabą - ok 2000
Bilstein B6 - 1700
Sprężyny eibach - 400
Pozostałe podstawowe bzdety (hamulce, układ kierowniczy, płyta pod silnik duperele, bajery rowery) - najmarniej 3000
jeden komplet opon - 800 zł (slick markgum)

Już mamy kwotę ponad 12000, a jesli chciał byś powalczyć to i tak wypada zrobić Nkę co ma z 70 koników itp. co wiąże się z kosztami.

Chrzanek - skrzynia ma być zwykła czy sportingowa, która była inna, bo krótsza (ale nadal jest bardzo tania) :)