pP - Śro 05 Paź, 2011 skoro dana osoba na "górze" jest niekompetentna to skąd ma wiedzieć jak powołać dobre osoby? intuicja? a poza tym skoro są osoby kompetentne na "dole" to po co ta osoba na "górze" jest?Stf - Śro 05 Paź, 2011 jak kur.wa nie mają kompetencji. eM o czym Ty mówisz? ja mówię o stanowisku ministra finansów a nie o wszystkich możliwich stanowiskach w Polsce. co to w ogóle za pomylenie pojęć - że osoby z listy nie mają kompetencji do powoływania osoby odpowiedzialnej za gospodarkę. Uważasz że taki Tusk czy Kaczyński powinien być profesorem ekonomii żeby powołać innego profesora na to miejsce?
co do zadłużenia Polski - rozumiem że nie dostrzegłeś że jest spore spowolnienie na świecie i jest sporo krajów ościennych których wskaźniki zadłużenia do PKB przybierają jeszcze dynamiczniej niż w PL ? Czy nadal będziesz tak jak kaczor stukał tą samą regułkę że w 2007 było lepiej ?M - Śro 05 Paź, 2011
anjas napisał/a:
M napisał/a:
Stf napisał/a:
M napisał/a:
Ładnie ich podsumowałeś.
widzę że niektórzy zaczynają idealnie przekręcać i manipulować wypowiedziami innych. dla sprostowania - moje podsumowanie dotyczyło faktu przytoczenia Twoich danych nic nie wnoszących w temacie kompetencji osoby operujących budżetem kraju..
Jeśli osoby z listy nie mają kompetencji a powoływały osoby odpowiedzialne za gospodarkę to jest dobrze czy źle?
Jeśli powołały dobre osoby to chyba dobrze. Zreszta to by pokazywalo, ze jednak są kompetentne.
Jeżeli, ale czy tak jest?
Moim zdaniem tak. Oczywiście nie jest idealnie, ale moim zdaniem o kilka poziomów wyżej niż za rządów PIS.Marek23 - Śro 05 Paź, 2011 Stf, akurat mam coś do roboty,ale nie opuszczaj tematu. Wróće tu pogadać stricte o ekonomi, bo temat jest interesujący.Stf - Śro 05 Paź, 2011
Marek23 napisał/a:
Stf, akurat mam coś do roboty,ale nie opuszczaj tematu. Wróće tu pogadać stricte o ekonomi, bo temat jest interesujący.
ja nie jestem partnerem do precyzyjnych rozmów na ten temat. ze mną możesz pogadać o nieruchomościach, upalaniu i wódce.M - Śro 05 Paź, 2011 Andrzeju wyedytowałeś zamiast odpisać anjas - Śro 05 Paź, 2011
M napisał/a:
Andrzeju wyedytowałeś zamiast odpisać
Sorry, porabaly mi się guziki M - Śro 05 Paź, 2011
anjas napisał/a:
M napisał/a:
Andrzeju wyedytowałeś zamiast odpisać
Sorry, porabaly mi się guziki
No dobrze to teraz wytłumacz mi jako przeciętnemu polakowi czemu dobre jest dla mnie:
-podniesienie podatku vat
-zwiększenie długu publicznego o setki miliardów
-obcięcie wpływów żywej gotówki na moje konto w ofe
-zjedzenie rezerwy demograficznejStf - Śro 05 Paź, 2011 pierwszy lepszy artykuł:
A dokładne punkt po punkcie z moich pytań?Bonczek - Śro 05 Paź, 2011 Nie wiem czy było, ale jakoś mi mina zrzedła
anjas - Śro 05 Paź, 2011 Maciek, na świecie serio jest kryzys. W Polsce na razie niezbyt odczuwalny, ale nie udawał prosze, ze o tym nie wiesz. Oczekiwanie w tej sytuacji, ze gospodarka będzie się rozwijała a przy okazji nie będzie żadnych kosztów powiedzmy "społecznych" jest pomyłka.
Osobiście jestem w 100 procentach pewien, ze po lepiej sobie radzi w takiej sytuacji niż np. pis.Stf - Śro 05 Paź, 2011 tak na poważnie, czy uważacie że Polska jest na tyle silnym i niezależnym Państwem żeby wówczas gdy w strefie Euro trend wygląda tak:
to można podtrzymać statystykę i trendy z okresu 2005-2008 ?Marek23 - Śro 05 Paź, 2011 Ale Panowie co z tymi 75 tys extra urzednikow ktore zalatwilo PO. Co z przedwczesnymi emeryturami dla wszelakich grup zawodowych? Czy w dobie zblizajacego sie kryzysu nie powinno sie choc troche wydatki zmniejszyc,zamiast podnosic podatki gdzie sie da.Stf - Śro 05 Paź, 2011 a tak z ciekawości - czy mógłby ktoś zweryfikować czy to jest prawdziwe info ?