To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

ICE - In Car Entertainment - ktory telefon

Chloru - Wto 12 Sie, 2014

:rotfl:
M - Wto 12 Sie, 2014

Swoją drogą nie wiem o co cho z Tizenem. W titanium mam już od roku wsparcie dla tizena i cały sdk jest dostępny od dłuższego czasu.
Wydaje mi się że to przez Androida - nadal jest na fali wznoszącej, z wersji na wersję jest coraz większy wypas i po prostu producenci nie chcą ryzykować.

faldzip - Śro 13 Sie, 2014

M napisał/a:
Swoją drogą nie wiem o co cho z Tizenem. W titanium mam już od roku wsparcie dla tizena i cały sdk jest dostępny od dłuższego czasu.
Wydaje mi się że to przez Androida - nadal jest na fali wznoszącej, z wersji na wersję jest coraz większy wypas i po prostu producenci nie chcą ryzykować.

ale jacy producenci? appek? bo chyba nie telefonów? przeciez Tizena robi wlasciwie Samsung na swoje urzadzenia (telefony, telewizory, smartwatche - swoja droga Gear2 juz jest na Tizenie), Intel zajmuje sie glownie IVI.

Rozwinięcie:
Problem polega na tym, ze jak nie wiadomo, co ma byc zrobione, to ciezko dotrzec do stanu, w ktorym to jest gotowe :] a Samsung sam chyba nie wie co chce zrobic i robi to tyle czasu, ze zanim zrobi, to juz jest przestarzałe i nie działa, bo na poczatku pomysł był na co innego i zostało to przerobione 150 tysięcy razy i mamy piękne spagetti. A tworzenie appek w HTML5 to tylko dla niezaleznych developerow, bo jest latwo i przyjemnie, wbudowane appki w system są "natywne", zeby nie zamulały i nie zabijały baterii. Tylko, ze najbardziej natywnie, to jest w C z użyciem EFLa - probowales coś kiedyś w tym zrobić? Przykład: obsluga UI w kalkulatorze: https://review.tizen.org/git/?p=apps/core/preloaded/calculator.git;a=blob;f=src/calculator_edje.c;h=765e6d7195943d372ebd715b4cfa56795ad3cfc4;hb=HEAD
czesc UIa robi sie w plikach edc, do ktorych jest kompilator do jakiegos formatu binarnego, ktory to kompilator zawsze zwraca 0 nawet jak sie coś zesra, bo w edc wpisałeś jakieś głupoty :rotfl: wniosek: nie tykać kijem!

Podsumowanie:
to wszystko trzyma sie na taśmę, 3 metry drutu i kilo trytytek :wall:

PieQt - Sob 16 Sie, 2014

Ma ktoś doświadczenie z HTC Desire 816? Warte to coś?

Jak wypada ten telefon w porównaniu z LG G2 (oprócz tego że HTC ma slot sd)

Albo co warto do 1300 kupić?

PiTT - Sob 23 Sie, 2014

http://myapple.pl/content...hone-ach-5.html
:)
Kenet wymieniles baterie czy olales temat?
w sumie spoko ze w applu pomysleli o tym a nie zwalili na naturalne zuzycie ;)

Kenet - Sob 23 Sie, 2014

Wymieniłem we własnym zakresie. Ale mam tą starą, może im zaniosę i dostanę nową :>
PiTT - Nie 24 Sie, 2014

;)
dzik - Pon 25 Sie, 2014

Dawno nie marudziłem na swoją Z1. Więc jednak to była porażka i wyszło teraz naciekawsze. Popsuł się guzik "power", taki drobiazg, przy okazji zauważyłem że zbiera się para wodna w obiektywie, super. Wysyłam do serwisu, wraca po miesiacu, długo mówić. Więc power działa, ale nie działają przyciski głośności i mikrofon totalnie stłumiony. Jak się okazuje norma, można do nich wysyłać do skutku bo.... sony wpadło na genialny pomysł: ma jeden serwis na całą Polske. Znany i lubiany w-support który znając swoje położenie podchodzi do problemu "nie mam pańskiego płaszcza i co nam pan zrobi". Nigdy więcej tego szajsu.

A z polecanych spraw, dla mnie rewelka: samsung gear fit. Dajesz kobiecie i... znika problem "nie słyszałam dzwonka/smsa w torebce" ;D

Czekam na samsunga S6 bo S5 jest dla plebsu, S6 podobno będzie w dieslu więc muszę go mieć :rotfl:

rasta - Pon 25 Sie, 2014

Ja po 9 miesiącach używania Moto G jestem dalej zadowolony. Nic nie zamula, zero zwieszek, super ekran, głośne dzwonki, bateria przy bardzo intensywnym użytkowaniu trzyma na lajcie cały dzień. GPS działa super szybko, nie traci połączenia i nie zżera baterii. Do ideału brakuje tylko lepszego aparatu foto no i przydałby się większy ekran bo 4,5 cala już się robi dla mnie za małe. ;D
M - Pon 25 Sie, 2014

+1
Ale telefon mistrz, jeszcze w takich pieniądzach to już w ogóle.

Kamill - Pon 25 Sie, 2014

+1
To jest taka nowa nokia 6310, nie ma dużo bajerów, ale te co ma działają szybko i stabilnie.

Kenet - Pon 25 Sie, 2014

Niestety nadal błądzicie - tylko iphone 5 :jupi:
Kamill - Pon 25 Sie, 2014

Musisz jeździć z zamkniętą szybką w kasku, bo Cię przewiało na tym motocyklu.
Najpierw sprzedajesz bmw, teraz hejtujesz motorole, nie jest to normalne ;D

Kenet - Pon 25 Sie, 2014

Nie hejtuje motoroli bo sam miałem 3 modele i innego androida bym nie wybrał jak motka, ale są lepsze telefony :jupi:
kamil - Pon 25 Sie, 2014

jakie ?