Już niedługo to fakt, zamiast składek zus i wyższego podatku zobaczą odemnie:
WIELKIE CIEMNE PIECZYWO!
kamil - Śro 26 Mar, 2014 spieczoną chałkę !M - Śro 26 Mar, 2014 Moze to byc nawet cygaro jesli wam od tego zrobi sie lepiej.faldzip - Śro 26 Mar, 2014
kamil napisał/a:
spieczoną chałkę !
przypieczona w hotelu CasAnus:
PiTT - Śro 26 Mar, 2014
Jakarti napisał/a:
Rasputin napisał/a:
Matki z chorymi dziećmi walczą o 800zł zasiłku
a ja wsadze kijona w mrowino
jakim koorwa prawem im coś dają?
i nie chodzi mi o to, ze Ci ludzie nie potrzebują tej kasy (bo potrzebują) ale taki model doprowadzi, że zaraz w sejmie bedą koczować wszelkie grupy społeczne w celu zwrócenia uwagi nie mowiac o tych, ktorzy sa liczniejsi i bardziej zorganizowani.. koorwa..
Jakarti - Czw 27 Mar, 2014 sam tam koorwa powinienem pojsc .. GeKo - Czw 27 Mar, 2014
M napisał/a:
Umowa o dzieło
I 9% płacę podatku od kwoty brutto, nic więcej.
Aaa no tej opcji nie brałem pod uwagę w ogóle. Sam z tego korzystałem jak robiłem foty będąc studenciakiem. Jeszcze koszt uzyskania przychodu był bodajże 50% i od tej kwoty się płaciło podatek, tak mi sie wydaje bo to dawno było.faldzip - Czw 27 Mar, 2014
GeKo napisał/a:
M napisał/a:
Umowa o dzieło
I 9% płacę podatku od kwoty brutto, nic więcej.
Aaa no tej opcji nie brałem pod uwagę w ogóle. Sam z tego korzystałem jak robiłem foty będąc studenciakiem. Jeszcze koszt uzyskania przychodu był bodajże 50% i od tej kwoty się płaciło podatek, tak mi sie wydaje bo to dawno było.
I dlatego M napisał, że 9% bo to jest normalny podatek 18% liczony jak zawsze od dochodu, który w tym wypadku stanowi 50% tego co w umowie.GeKo - Czw 27 Mar, 2014 A racja, 14h dzień pracy mi nie służyAnonymous - Pią 28 Mar, 2014 nie mam pojecia o finansach,ale te niusy dość ciekawe
http://wyborcza.biz/bizne....html#BoxBizTxt
Z drugiej strony czy statystyka nie powinna jej obejmować? Przecież jest to przepływ kasy, diwy jakiś "produkt" wytwarzają, kasę zarabiają... Hmm.M - Pią 28 Mar, 2014 Szara strefa to chyba 20% pkb, Andrew popraw mnie?anjas - Pią 28 Mar, 2014 a cholera wie, pewnie nawet więcejNiemy - Pią 28 Mar, 2014 a lewe pieniądze pochodzące z zagranicy są brane pod uwagę?