anjas - Pią 28 Mar, 2014 do PKB to raczej nie, bo to nie jest "produkt" wypracowany w PolsceNiemy - Pią 28 Mar, 2014 ale ma duży wpływ na konsumpcjęanjas - Pią 28 Mar, 2014 fakt, ale do definicji PKB moim zdaniem nie pasujeM - Pią 28 Mar, 2014 Powinni to wliczać, jest to eksport usług za granicę Niemy - Pią 28 Mar, 2014 plus import aktywów M - Sob 29 Mar, 2014 http://www.wykop.pl/ramka...fiar-powstania/
Swołocz. Jak to powiedział kiedyś kolega skinhead na widok kabotyna "dzieci-kwiaty" - "Takiego to bym mógł lać cały dzień"bizon - Pon 31 Mar, 2014 http://wyborcza.pl/1,7524...S_czy_OFE_.html
czy ktos sie juz zastanawial/podejmowal decyzje? jacys eksperci sie moze wypowiedza? M - Pon 31 Mar, 2014 Tylko ZUS, tak premier mówił.was79 - Pon 31 Mar, 2014 jeden ciul i tak efektem końcowym będzie niska emerytura bizon - Pon 31 Mar, 2014 z tego co widze, to do ofe ma trafic 2,92%. ofe maja inwestowac w bardziej ryzykowne instrumenty, czyli tez wieksze ryzyko straty. ofe maja wyzsze prowizje. na 10 lat przed emerytura srodki i tak beda transferowane do zus.
przy ofe pewnie moga sie pojawic pozniej klopoty, ze zus bedzie cos krecil.
i sie zastanawiam, bo z tych 2.92% to i tak chuj bedzie, zreszta jak z calej emerytury, wiec po co sobie robic robote?
jesli nie mam racji to prosze mnie naprostowac. tylko prosze wskazywac, czy argumentacja jest ideologiczna czy logiczna M - Pon 31 Mar, 2014 W ZUS ryzyko straty masz 100%.
Na 100% stracisz statystycznie 92% tego co wpłaciłeś.bizon - Pon 31 Mar, 2014 strace tak czy tak.
pytanie, czy 20 lat odprowadzania 2.92% do ofe jest w stanie zrobic mi jakakolwiek odczuwalna roznice?Kenet - Pon 31 Mar, 2014 Nie sądzę, OFE to taki sam przekręt jak ZUS, kto się miał na tym dorobić to się dorobił i zawijają interes by żyło się lepiej.M - Pon 31 Mar, 2014 Tylko z ofe dostaniecie ( kase - kilka procent prowizji)
a z zusu kilka procent prowizji bez kasy.dzik - Pon 31 Mar, 2014 1. do ofe wpływają ochłapy więc zmiana jest kosmetycza
2. ofe mają marne wyniki jeśli chodzi o "pomnażanie" środków
3. ofe mają wysokie prowizje i inne koszty które zżerają zgromadzone tam środki
Więc nie jest tak słodko i swoje kradną. Zwykłe chowanie kasy na lokacie byłoby lepsze.
Oczywiście M jest pewien i ma dowody że z ZUS nic nie dostaniemy.