Dziku dobry test na wykopie,
Jak wyglada kwestia rykoszetu przy takich testach? W sumie to dość mała odległość
Jak material się nie poddaje, jak np szyna to jest bezpiecznie, pocisk rozpada się na boki. I te odłamki mają dość siły by zrobić krzywdę. W 3:00 na dole widać jak posiekało deskę.
Niebezpieczne było strzelanie do blachy, w niej tworzyły się kratery które pięknie zawracały wszystkie odłamki. Wiedziliśmy o tym i uważaliśmy ale kolega oberwał jednym w rękę. Skórę przecieło. Na 20m po strzale było słychać dosłownie deszcz takich odłamków. Więc okulary to mus.
Święty napisał/a:
kulka 7,62 mm miała niby przebić szynę?? chyba że z kauflanda
choooj z reklama za to pamietam z ilu zrodel dostawalem na fejsie sensacyjne dane sprawczyni... nie wiem z czego to wynika, ale chyba taka polska natura, namierzyc bez weryfikacji i zgnebic Anonymous - Wto 07 Sty, 2014 ciekawy nius motoryzacyjny,mam nadzieje ze to bedzie działac
http://moto.wp.pl/kat,551...,wiadomosc.htmlVlodarsky - Wto 07 Sty, 2014 Nie widzę problemu, żeby policjant przy kontroli też wpisywał przebieg.
Potrzeba z 10 lat i współpracy między krajami, żeby to miało sens. A do tego surowych kar. Przy okazji kar dla tych którzy oferują korekty liczników Jakarti - Wto 07 Sty, 2014
no fajne fajne
wzrosnie koszt lewego przegladu ktory teraz bedzie obejmowac rowniez krecenie licznika..
nie raz na sprzedaz tylko raz na rok.
wiekszosc aut chyba jest sprowadzana wiec tamtych nie beda spisywacŚwięty - Wto 07 Sty, 2014
rabarbar napisał/a:
wiekszosc aut chyba jest sprowadzana wiec tamtych nie beda spisywac
ano właśnie...
Jakby za to karali to by problem trochę zmalał. W Szwecji przy każdej wizycie u mechesa spisują przebieg i idzie to do centralnej ewidencji.
Ale u nas było by tak: masz pan tu 10zł wpisz 189 000 Jakarti - Śro 08 Sty, 2014 Ej , to ja napisalem a nie rabar )was79 - Śro 08 Sty, 2014 Ładnie Ci posta zayebał
BTW w Krakowie w łikent ukradli nam torbę z chrupkami i napojami dzieci Rasputin - Śro 08 Sty, 2014 Cassis - Śro 08 Sty, 2014 Zerżnięte od Krakowa..Święty - Śro 08 Sty, 2014
was79 napisał/a:
Ładnie Ci posta zayebał
BTW w Krakowie w łikent ukradli nam torbę z chrupkami i napojami dzieci