To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - O wszystkim i o niczym

M - Nie 12 Sty, 2014

http://kontrowersje.net/p...na_inne_luksusy
arssss - Nie 12 Sty, 2014

Ja tego nie komentuje,bo takie dyskusje sa bez sensu. Dwoje moich dzieci żyje dzieki sprzetom z wosp i lekarzom więc jak dla mnie te 171mln mógł wydać na dziwki i koks
Anonymous - Nie 12 Sty, 2014

arssss napisał/a:
Woodstock jest za hajs od sponsorow i z zysków z lokat na których leży kasa zanim pójdzie na sprzęt . Na woodstock potrzeba ok 3mln złotych.

Pewnie a Antrax,Rammstain,Prodigy i inne swiatowe gwiazdy grają tam za symboliczne sto peelenów :rotfl:

rabarbar, 3 mln potrzeba na organizacje pomijajac gaże artystów. Z lokat przy kwocie 50,6 ml plnów jest troche więcej niż 3 mln ;D a dokladajac do tego sponosorow bez problemu ogarniasz hajs na artystow i organizacje :)

A ja sobie przypominam jak owsik kiedys mówil ze woodstock jest organizowany za pieniadze ze zbiórki,dokładnie za 2 % które według prawa fundacja moze przeznaczyc na inne cele.Pamietam tez jak sie chwalił ze na jego festiwalu wszystkie kapele graja za 100 zl i nigdy przenigdy nie zaplaca nikomu więcej bo to na dzieci itd itp.
Pamietam tez jak w latach 80-tych nikomu nieznany gość załozył "Towarzystwo przyjaciół chińskich ręczników",bez zadnych znajomości zorganizował wielki koncert na torwarze,wydał z tego płyte,miał reklame i wielkie poparcie "młodziezowych" gazet "Na przełaj" i "Razem".Wtedy zrobienie koncertu rockowego w wiejskim domu kultury to był gruby problem,a wydanie płyty to rzecz prawie niewykonalna (np.Dezerter czekał na to kilka lat ,w miedzyczasie wydając płyte w stanach).A działo sie to w czasach gdy ta radykalniejsza część młodziezy,do której kierował swój przekaz Owsik,chciała sie głównie napierdalac z milicją,chciała zastępczej służby wojskowej,i rozpierdolenia tego systemu, i wtedy wchodzi owsik,cały kurwa na biało i mówi "uwolnic słonia".Wyciągnąć wnioski za Ciebie czy dasz sobie rade ??

rabarbar, o Towarzystwie przyjaciół chińskich ręczników nie wiedziałem,nie zagłebiałem się w tematy owsiaka jakos bardzo . Widocznie myliłem się co do organizacji i finansowania woodstocku i ogolnie owsiaka i wośp,ale i tak coś im dzisiaj wrzuce. :)
Święty - Nie 12 Sty, 2014

arssss, patrzac na obrazek pod twoim postem, nachodzi mnie przemyślenie a propos poprawności pisowni tegoż sloganu ;D NA is THE BEST , albo NA is better, NA is asbest... no chyba że błąd jest w tłumaczeniu tych "krzaczków" ;D
dzik - Nie 12 Sty, 2014

arssss napisał/a:
Ja tego nie komentuje,bo takie dyskusje sa bez sensu. Dwoje moich dzieci żyje dzieki sprzetom z wosp i lekarzom więc jak dla mnie te 171mln mógł wydać na dziwki i koks

+1

Część osób drażni że Owsiak cokolwiek na tym zarabia. Niech zarabia bo potrafi to genialnie rozkręcić.

Moje dziecko na szczęście nie wymagało żadnej opieki ale miało zrobione pełno badań sprzętem z WOŚP.

Święty - Nie 12 Sty, 2014

Ja tam zawsze smska na WOŚP wyśle, bo w mojej pracy widać efekty darowizn od WOŚP. Bez tego nasze szpitale dawno były w czarnej dupie

A ja jako rasowy faszysta i oszołom pozwole sobie dalej poszargać świetość-ciekawi mnie jakie są koszta organizacji tych tysięcy imprez(koncertów,biegów,rajdów itd),jakie sa koszta transmisji telewizyjnych,obsługi medialnej,utrzymania prawie 2 tys sztabów itd itp ??? Zeby sie nie okazało ze to niewiele mniej niz zbiera sie tej kasy....
Maciusiowy - Nie 12 Sty, 2014

to żadna świętość, obojętne ile to kosztuje - faktu, że sprzęt medyczny, którego normalnie pewnie nikt by nie zakupił, jest i pomaga nie da się na szczęście w żaden sposób pominąć/wykluczyć. Oczywiście - każdy polski cebulak ma we krwi wyliczanie drugiemu i szczerą chęć, żeby tym, którym powodzi się lepiej się sp.ierdoliło, ale to już chyba standard.
Może zapytajmy gdzie są pieniądze z caritasu, bo na ten temat też była ostatnio gorąca dyskusja...

M napisał/a:
Nie daje do puszek bo wiem że tego samego wieczoru dzieciak będą za to ucztować

M - po czym wnosisz, ze dzieciak będzie za Twoje pieniądze ucztował? Masz jakiś przykład na to czy po prostu z definicji wkładasz wszystkich do 'złodziejskiego' worka, a obok tylko Ty jeden ...sprawiedliwy.

M - Nie 12 Sty, 2014

Wiem jak kwestują dzieciaki, chwała tym którzy opierają sie pokusie wyciągania z puszek.

A jednak chyba jest to świętość,bo zadanie pytania o finanse od razu stygmatyzuje polakiem cebulakiem,faszystą,katolem.A ja -po prostu zastanawiam sie co sie dzieje między innymi tez z moimi pieniędzmi.Ciekawi mnie czy koszta tego nie przewyższają dochodów
Czy gdy spytam sie na co państwo wydaje moje podatki tez jestem zawistnym polakie-cebulakiem?

M - Nie 12 Sty, 2014

Polaków bardzo łatwo jest zając - wystarczy wrzucić jakiś temat jak gowno w wentylator żeby odwrócić uwagę od poważnych problemów.

rabarbar,
"- wydatki na organizację XVII Finału 2.275.545,45
- wydatki na organizację koncertu Przystanek Woodstock 2.661.877,57

"

http://s.wosp.org.pl/File...ndacji_2009.pdf

f) Wydatki na działalność propagatorską, informacyjną i pożytku publicznego 6.015.181,69

http://s2.wosp.org.pl/upl...20za%202011.pdf

Mi to co M na początku tej strony wkleił ni jak nie pasuje do raportow,ktore przegladam.