PiTT - Pon 25 Sie, 2014 myslalem tez o tym rozwiazaniu
parametrowo i ekranowo chyba blizniacze z s5
tylko wieksze rozmiary
czasami jak nie mam lapsa ze soba to az sie prosi wiekszy ekran do ogarniecia maili z zalacznikami, wiec moze to calkiem dobry pomysl... bizon - Pon 25 Sie, 2014 testowałem m8, z2 i s5 i moje zdanie jest zgodne z wieloma testami, które można obejrzeć na yt - m8 całościowo rządzi. oczywiście z2 ma lepsza baterię, oba mają lepszy aparat. jeśli to dla kogoś najważniejsze to ok. za to m8 się nie sypie, nie przycina, nieważne ile robisz na raz, to zapierdala. s5 muli nówka wyjęta z opakowania, nie chcę wiedzieć jak jest po kilku miesiącach.PiTT - Wto 26 Sie, 2014
bizon napisał/a:
testowałem m8, z2 i s5 i moje zdanie jest zgodne z wieloma testami, które można obejrzeć na yt - m8 całościowo rządzi. oczywiście z2 ma lepsza baterię, oba mają lepszy aparat. jeśli to dla kogoś najważniejsze to ok. za to m8 się nie sypie, nie przycina, nieważne ile robisz na raz, to zapierdala. s5 muli nówka wyjęta z opakowania, nie chcę wiedzieć jak jest po kilku miesiącach.
a jak z ekranem w m8?
w testach na yt widac niby przewage s5, ale ciekaw jestem jak na zywca
niestety nigdzie w salonie nie maja odpalonychM - Wto 26 Sie, 2014
PiTT napisał/a:
bizon napisał/a:
testowałem m8, z2 i s5 i moje zdanie jest zgodne z wieloma testami, które można obejrzeć na yt - m8 całościowo rządzi. oczywiście z2 ma lepsza baterię, oba mają lepszy aparat. jeśli to dla kogoś najważniejsze to ok. za to m8 się nie sypie, nie przycina, nieważne ile robisz na raz, to zapierdala. s5 muli nówka wyjęta z opakowania, nie chcę wiedzieć jak jest po kilku miesiącach.
a jak z ekranem w m8?
niestety nigdzie w salonie nie maja odpalonych
S5
DISPLAY Type Super AMOLED capacitive touchscreen, 16M colors
Size 1080 x 1920 pixels, 5.1 inches (~432 ppi pixel density)
Multitouch Yes
Protection Corning Gorilla Glass 3
M8:
DISPLAY Type Super LCD3 capacitive touchscreen, 16M colors
Size 1080 x 1920 pixels, 5.0 inches (~441 ppi pixel density)
Multitouch Yes
Protection Corning Gorilla Glass 3
W m8 ciut gęstszy jest wyświetlacz, może nawet niezauważalnie.bizon - Wto 26 Sie, 2014
PiTT napisał/a:
bizon napisał/a:
a jak z ekranem w m8?
niestety nigdzie w salonie nie maja odpalonych
ja osobiście uważam, że ekran m8 w niczym nie ustępuje s5.
jeśli chodzi o dane techniczne, to M podał.
jeszcze jedna rzecz, która miażdży w m8 to dźwięk - jeśli dla kogoś ma to znaczenie. dla mnie nie miało szczególnego a teraz żyć bez tego nie mogę M - Wto 26 Sie, 2014 A tutaj ciekawostka - porównanie oneplus one do htc. Wychodzi na to że zamula
Od 9:15
bizon - Wto 26 Sie, 2014 mniej więcej tak wyglądało moje porównanie bezpośrednie m8 i s5. oba w łapie, nówki sztuki. klikasz w m8 i jest, a s5 myśli, myśli, myśli. i żeby to jeszcze w jakichś zaawansowanych apkach. a to chodzi o różne rzeczy, których używasz na co dzień, dialer, smsy, kalendarz, itp. z2 wypada tu dużo lepiej od s5, ale i tak słabiej niż m8. jak się weźmie pod uwagę baterię i aparat, to z2 jest to alternatywa realna dla m8. s5 jest strasznie słabe, niestety soft samsunga go wykańcza. z s3 miałem to samo, dopiero po przejściu na archidroida było jako tako (górki i dołki, średnia wychodziła w miarę do przyjęcia). no chyba, że ktoś chce kupić s5 i od razu modzić...M - Wto 26 Sie, 2014 To akurat jest ciekawe co tam jest najebane pod spodem.
Wciśniecie przycisku środkowego w androidzie powoduje uruchomienie onPause w aplikacji i tutaj mamy zrzut stanu aplikacji do pamięci jak i jakieś customowe akcje, z drugiej strony mamy uruchomienie i przywrócenie stanu aplikacji ekranu głownego czyli launchera.
Skoro to trwa tyle czasu to musi być albo kiepska pamięc, przeładowany procek albo nasrane dużo akcji wyzwalanych w momencie przełączania aplikacii.
Podjąłbym się zdebugowania tego PiTT - Wto 26 Sie, 2014 zrobilem twardy reset w s3
jak dalej bedzie mulil to narra, musze obczaic tego m8 gdzies bo wyglada ladniej niz s5 Kamill - Wto 26 Sie, 2014 bizon - Wto 26 Sie, 2014
PiTT napisał/a:
zrobilem twardy reset w s3
jak dalej bedzie mulil to narra, musze obczaic tego m8 gdzies bo wyglada ladniej niz s5
imho zdecydowanie, ale to kwestia gustu.
do tego polecam to
http://www.slickwraps.com...-one8-naked.htmrasta - Wto 26 Sie, 2014 Znajomy ma m8, razem jeździmy na rolkach. Non stop ma w nim problemy z GPS, a to laguje, albo się endomondo mu yebie, zrywa połączenie itd. Ogólnie ma problem z zalogowaniem całodniowego przejazdu na czystko, no i bateria mu do 100 km nie wytrzymuje (jakieś 7-9 godz. pracy gps potrzeba). Ja na Moto mam zero takich problemów. Może to odosobniony przypadek.Cartoon - Wto 26 Sie, 2014 Z telefonów na gównianym systemie to podoba mi się tylko
bizon - Wto 26 Sie, 2014
rasta napisał/a:
Znajomy ma m8, razem jeździmy na rolkach. Non stop ma w nim problemy z GPS, a to laguje, albo się endomondo mu yebie, zrywa połączenie itd. Ogólnie ma problem z zalogowaniem całodniowego przejazdu na czystko, no i bateria mu do 100 km nie wytrzymuje (jakieś 7-9 godz. pracy gps potrzeba). Ja na Moto mam zero takich problemów. Może to odosobniony przypadek.
swoje m8 użytkuję od 2 miesięcy z hakiem. endomondo używam kilka razy dziennie, ale na tej przestrzeni czasu wywaliło się póki co raz, jak grzebałem w telefonie na wycieczce na postoju - gps się wyłączył i tego nie zauważyłem. poza tym bez problemów, w tym również, jeśli chodzi o zużycie baterii. ale fakt, nie robię przebiegów po 7-9h, raczej wszystko w obrębie godziny się mieści.
być może kwestia egzemplarza, albo ciężkiego użycia. może to był też problem z moim ajfonem PiTT - Wto 26 Sie, 2014 note 3 odpada - chyba nie jestem jeszcze na tym levelu zaawansowania zeby trzymac patelnie przy uchu
s5 spoko, piekny ekran, nieco za duzy, ale na upartego ujdzie
htc m8 - niestety nie moja bajka, ciezki i niepotrzebnie pozostawione puste powierzchnie na dole a przyciski na ekranie... pobawilem sie chwile i ekran nie powalil, oczywiscie rozdzialka jest ok, ale kolory i czern nie podchodzi do s5 ktory jak wiadomo jest mocno przerysowany, ale za to jaki piekny
do tego za ciezki i nie lezal mi wygodnie w dloni
wpadl mi w rece jeszce lg g2 i musze przyznac ze swietnie sie prezentowal, w ofercie jest tez g3, ale nie bawilem sie nim
na koniec odpalilem s4 i to chyba mi najbardziej pasuje, majmniejesze rozmiary, ale ekran w 100% taki jak powinien byc
musze tego lg jeszcze obczaic bo zrobil na mnie najlepsze wrazenie