M - Nie 12 Sty, 2014 arssss - Nie 12 Sty, 2014 Pierwszy podpunkt za parenaście godzin będzie zaliczony,teraz czekamy na drugi Anonymous - Nie 12 Sty, 2014 arssss, nie zrozumielismy sie,mi chodzi o koszty ponoszone przez inne podmioty niz wosp,np.za organizacje koncertow płaca władze miast,telewizja tez nie pracuje za darmo,ochrona,sprzątanie itdarssss - Nie 12 Sty, 2014 rabarbar, tak myślałem,ale takich informacji nikt nie ujawni.
No,ale z drugiej strony bez tej oprawy medialnej docieraliby do mniejszej ilości ludzi więc pewnie mniej by zebrali. A i tak miasta ani telewizje nie przekazały by im tej kasy.siema - Nie 12 Sty, 2014 M, rób przelewy jak się obawiasz, że dzieciaki przepiją twoją kasę! M - Nie 12 Sty, 2014 Jest to jakis pomysl.Święty - Nie 12 Sty, 2014 dlatego ja wysylam smsakamil - Nie 12 Sty, 2014 TVN jest partnerem, Play jest partnerem i masa innych podmiotów. Oprócz działalności charytatywnej - szczytny cel. Każdy taki podmiot ma też swoje cele biznesowe. Wiedząc jak dużą popularnością cieszy się WOŚP to chętnie podłączają się pod to realizując tym samym swoje cele.
a wydatek kilku baniek czy też udostępnienie czasu antenowego, wozów transmisyjnych , obsługi, etc to raczej nie jest duże wyzwanie dla takich potentatów.
Z drugiej strony w ciągu roku trzeba wykładać kase na takie imprezy jak woodstok bo to ściąga ludzi, ciągle jest o tym głośno. Jak przestaną ludzie mówić, pisać, słyszeć o WOSP to po prostu bedzie mniej hajsu ze zbiórek.Barejka - Nie 12 Sty, 2014 M, jakie to przewidywalne rok w rok to samo, chyba sobie wydrukuje i na scianie powiesze zeby nic mnie nie zaskoczylo Vlodarsky - Nie 12 Sty, 2014 rabi -
1. ludzie chcą w tym (WOŚP) uczestniczyć więc między innymi TV udostępnia czas antenowy, Play obsługuje płatne smsy itd I Z TEGO COŚ JEST
2. ludzie chcieli uczestniczyć w marszach i roz.p.i.er.dalać Warszawę to miasto musiało za to zapłacić - Z TEGO NIC NIE MA
3. jakaś mądrzejsza partia będzie chciała wyrzucić jakiegoś polityka ze stanowiska - Państwo będzie musiało zapłacić za referendum - Z TEGO TEŻ NIC NIE MA
4. jakiś pseudo ksiądz z Torunia chce mieć ciepłe źródła - dofinansowanie jest - NO I Z TEGO TEŻ NIC NIE MA
Są gorsze i lepsze rzeczy, a za wszystkie płacimy my. Lepiej się oburzać jak nasze pieniądze są przejadane lub marnowane przez polityków i innych zamiast wtedy kiedy ktoś ich wyręcza poprawiając wyposażenie szpitali.
WOŚP to nie ZUS ani US nie chcesz - nie dajesz, a z datków innych i tak coś jest
Byłem w tym ośrodku WOŚPu - Szadowo Młyn i byłem pod mega wrażeniem ile dzieciaków uczy się pierwszej pomocy, zachowania np w czasie wypadku, ratowania rannych, współpracy ze służbami medycznymi. Wychodzą stamtąd setki jak nie tysiące przeszkolonych młodych ludzi. Być może któreś z nich uratuje moje albo Twoje życie.
Ja osobiście jestem za WOŚPem. Trzeba naciskać, na rozliczanie się z naszych pieniędzy , ale to co wnoszą dla nas wszystkich jest OK.
I chyba nie ma się o co spierać. Jestem za - daję. Jestem przeciw - nie daję.dzik - Nie 12 Sty, 2014
rabarbar napisał/a:
A ja jako rasowy faszysta i oszołom pozwole sobie dalej poszargać świetość-ciekawi mnie jakie są koszta organizacji tych tysięcy imprez(koncertów,biegów,rajdów itd),jakie sa koszta transmisji telewizyjnych,obsługi medialnej,utrzymania prawie 2 tys sztabów itd itp ??? Zeby sie nie okazało ze to niewiele mniej niz zbiera sie tej kasy....
1 sek w guglu leniu
na wośp tyle osób ma uczulenie że na bank ich raporty są trzepane linia po linii
oczywiście niezwodnie wośp dzisiaj trafiło na okładkę gazety prawdziwych polakówarssss - Pon 13 Sty, 2014 WOŚP ma za każdym razem audyty finansowe z zewnętrznych firm w przeciwieństwie do caritasu,który takich firm za żadne skarby nie chce dopuścić
Vlodarsky napisał/a:
rabi -
1. ludzie chcą w tym (WOŚP) uczestniczyć więc między innymi TV udostępnia czas antenowy, Play obsługuje płatne smsy itd I Z TEGO COŚ JEST
play i inne firmy telekomunikacyjne odstępują swój zysk z smsów na rzecz WOŚP więc kasy jako takiej nie maja tylko reklama Cassis - Pon 13 Sty, 2014 Jakby były jakieś nieprawidłowości to przez te 22 lata jakiś "życzliwy" by coś znalazł.Anonymous - Pon 13 Sty, 2014 Vlodarsky, i to jest konkretna odpowiedz,dziekuje !!
dzik, zobacz kilka postów powyżej
Skończmy juz o tym owsiaku,bo to tak naprawde o drobne chodzi w porównaniu do innych wałów w tym kraju (choć dzisiejsze zachowanie Owsiaka było całkiem ciekawe )Jakarti - Pon 13 Sty, 2014 unius siem