Janusz - Śro 29 Sty, 2014 Panowie jaki jest koszt przesyłki czegoś ze stanów ?? mowa o korektorze siły hamowania. I jak jest z cłem ?? bo mam Koleżankę w stanach która mógłby mi ewentualnie przepakować np korektor i wysłać bez oryginalnego pudełka !!kamil - Śro 29 Sty, 2014 cło i Vat czyli z 35 % trzeba doliczyć do kosztu zakupuJanusz - Śro 29 Sty, 2014
kamil napisał/a:
cło i Vat czyli z 35 % trzeba doliczyć do kosztu zakupu
nie da sie tego ominąć ??M - Śro 29 Sty, 2014 Możesz kupić bilet do usa i sam przywieźć jako prywatny import w walizce.
Wtedy nie zapłacisz dodatkowo tych 35%PiTT - Śro 29 Sty, 2014 hmm... Rasta chyba sporo sciagal gratow, wiec wie lepiej
ja kiedys zamawialem do golfa czesc to z tego co musialem doplacic to ok 20% max... nie wiem czy nie tylko samego cla
czasami jest tak ze uda sie bez placenia, np jak powiesz ze w srodku masz nowoczesna figurke wynonana z metalu kamil - Śro 29 Sty, 2014 Na chybił trafił może Ci przejdzie, ale opcja rozpakowania tego totalnie i wysyłki przez osobę prywatną pewnie podziała.arssss - Śro 29 Sty, 2014 Janusz, A nie lepiej kupic od vlodka korektor?Janusz - Śro 29 Sty, 2014 nie, bo powinienem mieć dwuobwodowy.kamil - Czw 30 Sty, 2014 Gdzie mogę kupić w okolicy Ursynowa/Wilanowa/Mokotowa po 18.00 akumulator 45 - 50 Ah 450 A 12v i jeszcze żeby był małą kostką 19 cm x18 cm ?
Niestety mój po ładowaniu niby ma 12 v ale pradu rozruchowego chyba ma za mało żeby odpalić silnik.M - Czw 30 Sty, 2014 Tylko napiszę żebyś nie ważył się kupować aku w markeciedzik - Czw 30 Sty, 2014
Janusz napisał/a:
Panowie jaki jest koszt przesyłki czegoś ze stanów ?? mowa o korektorze siły hamowania. I jak jest z cłem ?? bo mam Koleżankę w stanach która mógłby mi ewentualnie przepakować np korektor i wysłać bez oryginalnego pudełka !!
Niech Ci wystawi na ebayu jako używkę w kiepskim stanie, ty kup za 50$. Ubrudzony smarem wsadza do pudełka bez oryginalnego opakowania.
Serio. Jak się przyczepią to dajesz wydruk z ebay z którym nie dyskutują.M - Czw 30 Sty, 2014 Dziku jak to tak? CHRZANEK - Czw 30 Sty, 2014
kamil napisał/a:
Gdzie mogę kupić w okolicy Ursynowa/Wilanowa/Mokotowa po 18.00 akumulator 45 - 50 Ah 450 A 12v i jeszcze żeby był małą kostką 19 cm x18 cm ?
Ursynów FEU VERT.
Co prawda market, ale motoryzacyjny i pracuje tam nasz kolega "Maciek".Wybór mają spory.
A mała kostka to ma być do "europejczyka" czy do "japońca" ???
Bo jak do europejczyka to mała kostka to ma 40Ah (fabryczny aku do Cinquecento i Seicento) - wielkość i waga taka jak na zdjęciach u Kamilllllla w BMW na stronie 30 :
Dlaczego w marketach nie kupować ?CHRZANEK - Czw 30 Sty, 2014 To spokojnie podejdzie i bez problemu bedzie palił.
40Ah mała kostka.
Osobiście poleciłbym Ci CENTRA PLUS, tańsza bateria niż bosch lub varta a tak samo dobra.
Bo tam akumulatory często są długo leżakowane, nie sa okresowo ładowane prądem konserwującym więc ulegają zasiarczeniu, nie mówiąc już o tym że jak sie przewróci i sie przez noc wyleje elektrolit to go rano stawiają normalnie, elektrolit wycieraja szmata i dobrze jest