M - Czw 30 Sty, 2014 Dlatego że w marketach nikt nie dba o akumulatory (może w makro) i nowe akumulatory są już uszkodzone/zasiarczone jak je kupujesz. Gwarancja tego nie obejmuje.kamil - Czw 30 Sty, 2014 a to nie jest tak, zę po prostu wykłąda je się na półkę i leza aż klient nie kupi bez względu na to czy to sklep czy market czy e-shop z magazynem w Piździejewie ?
Poważnie, bez ironii, ale na czym polega dbanie i konserwacja aku w sklepach ?CHRZANEK - Czw 30 Sty, 2014 Na okresowym naładowaniu akumulatora żeby wskutek rozładowania i wyparowania elektrolit nie uległ zasiarczeniu.M - Czw 30 Sty, 2014 Kamil, tak jak piszesz jest w marketach. Małe sklepy mają większą rotację w akumulatorach żebyś trafił na jakiegoś suchara nawet.Bartli - Czw 30 Sty, 2014
kamil napisał/a:
a to nie jest tak, zę po prostu wykłąda je się na półkę i leza aż klient nie kupi bez względu na to czy to sklep czy market czy e-shop z magazynem w Piździejewie ?
Zapewne tak samo wygląda to właśnie w sklepach internetowych, dlatego najlepiej kupować akumulatory np. w sklepie przy fabryce. Ja po akumulatory jeżdżę właśnie do takiego sklepu w Piastowie.GeKo - Czw 30 Sty, 2014 A Jak sprawdzic zasiarczenie, i ewentualnie odsiarczyć aku.
Maćku ty chyba jakieś próby robiłeś?M - Czw 30 Sty, 2014 Zasiarczony aku który niema jeszcze powyginanych okładzin od zasiarczenia można odzyskać solą gorzką(siarczan magnezu), jest tego sporo na youtube.Kamill - Czw 30 Sty, 2014
M napisał/a:
Zasiarczony aku który niema jeszcze powyginanych okładzin od zasiarczenia można odzyskać solą gorzką(siarczan magnezu), jest tego sporo na youtube.
No chyba ze jest bezobsługowy i nie można się dostać do cel.M - Czw 30 Sty, 2014 Można dostać się do cel jak jest bezobsługowy chyba że ma górę z pełnego plastiku.
Nawet bezobsługowy ma plastikowe "korki" która można umiejętnie wyciągnąć, jest to zamaskowane płytą plastikową żeby ładnie wyglądało.Kamill - Czw 30 Sty, 2014 No wlaśnie te nowe juz nie maja tej klapki, nawet nie wiem czy moja varta 10letni ma, bo robią teraz takie kanaliki odpowietrzające w formie labiryntu, zeby się nie wylał elektrolit w razie odwrócenia aku.M - Czw 30 Sty, 2014 Mój zap kupiony w 2009 miał Kamill - Czw 30 Sty, 2014
M napisał/a:
Mój zap kupiony w 2009 miał
Jak się kupuje akumulator w kółku rolniczym to one wszystkie tam mają jeszcze korki
Varty jeszcze nie oddałem do sklepu więc mogę ją trochę pomęczyć, gdzie kupić ten siarczan magnezu ?M - Czw 30 Sty, 2014
Kamill napisał/a:
M napisał/a:
Mój zap kupiony w 2009 miał
Jak się kupuje akumulator w kółku rolniczym to one wszystkie tam mają jeszcze korki
Nie wiem co to kółko rolnicze, opowiedz nam o tym Kenet - Czw 30 Sty, 2014 A mi wczoraj jakiś sk...wiel w biały dzień ukradł korek paliwa z BMW. Jakiś czas temu klapka zaczęła sama odpadać. Zdemontowałem bo auto stało na podziemnym przyklejone do ściany. Ale teraz 2gą noc stoi na Bielanach. Specjalnie wkleiłem się bokiem w zaspę żeby się nie rzucać w oczy, ale jakaś KURWA miała wysokie buty i lepkie ręce. Oficjalnie życzę żeby on i cała jego rodzina zdechła w męczarniach.
A to był nowiuśki korek. Jak żyć.M - Czw 30 Sty, 2014 Jakiś szczyl zapewne, zresztą kto wie - tam naprawdę jebnięci ludzie mieszkają.