To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - O wszystkim i o niczym

Jakarti - Pią 31 Sty, 2014

kamil napisał/a:
z tym masz racje ...właśnie się dowiedziałem jaki będę płacił podatek gruntowy od tego ...

jest na to motyw tylko trzeba wierzyć w swoich dziadkow, ze Cie nie naruchaja :D :D :D i nie wyjebia z domu.

wlascicielem mieszkania / garazu musi byc ktos z niskim wynagrodzeniem (emerytura lajtowo sie kwalifikuje) wtedy ogarnia sie pare rzeczy, sklada wniosek i zmneijszasz podatek od nieruchomosci o 50% :D

kamil - Pią 31 Sty, 2014

nie działa w moim przypadku - kredyt
Kamill - Pią 31 Sty, 2014

kamil napisał/a:
No tak...kurwa od mieszkania jest 1% a od garażu 3% no kurwa...

To nie jest podatek a opłata za użytkowanie wieczyste.
Nie pamiętam czy przy użytkowaniu wieczystym jesteś zwolniony z podatku, ale raczej nie, wiec jeszcze trzeba doliczyc podatek od nieruchomosci albo gruntu (sprawdze pozniej jak to wyglada)

kamil napisał/a:
Kamil, ale dla mnie nie jest problemem przekładanie akumulatorów tylko fakt, ze jeden prostownik naładował aku ale nie tak żeby rozrusznik ruszył a nowy aku jest jakiś chyba trefny !!!

a w sobotę pomógłbyś pomóc ?

W sobote mam jakaś impreze rodzinną po poludniu, dzwoń przed południem, może się jakoś dogadamy.

kamil - Pią 31 Sty, 2014

no jak dla mnie to nawet i o 9 rano ! A masz voltomierz ?
Jakarti - Pią 31 Sty, 2014

kamil napisał/a:
nie działa w moim przypadku - kredyt

masz przeyebane :lol2:

Kamill - Pią 31 Sty, 2014

kamil napisał/a:
no jak dla mnie to nawet i o 9 rano ! A masz voltomierz ?

Mam multimetr, tylko nie wiem czy bateria żyje, ale to sie najwyżej kablem podłączy żarówkę i też będzie widać.

budzik - Pią 31 Sty, 2014

Coś czuje,że źle to oczko założyłeś - w 106 mojej matki jak przekładałem aku to również popełniłem ten błąd - trzeba naprawdę dobrze je założyć/trafić ;)
kamil - Pią 31 Sty, 2014

jest to możliwe, nie wykluczam...ale było ciemno, sprawdzałem 3 razy i wyglądało oki.
bizon - Sob 01 Lut, 2014

kamil, kiedys jak kupilem aku do hondy, to mial pekniete cos tam w srodku i rowniez nie chcial trybic. wymienili mi od reki po podlaczeniu do sprzetu, jak go odwiozlem do sklepu.
Kamill - Sob 01 Lut, 2014

Aku sprawny. Auto ogarnięte dosłownie drutem ;)
Zaraz zapodam zdjęcia bo nie da sie tego opowiedzieć :D

Klema plus ma szeroki pierścień metalowy (szerszy niż złupek i szerszy niż słupek z nabitym gwintem) i tylko on styka, to czerwone to plastikowa nakretka którą się nakręca na gwint na klemie i ona nie przewodzi.

Jak sie to przykręci na taki słupek jak poniżej kleme to metalowy pierścień od klemy oddalony jest pewnie ze 3mm w każdym miejscu i nie ma żadnego styku.

Brakuje tu jakigoś elementu który Kamil ułamał przy przekłądaniu gwintu ze starego na nowy aku.
Złożyłem drut kilka razy i powstał taki pęczek llll który pionowo ustawiłem pod gwintem, nałożyłem klemę i dokręciłem - kontakt słupek-klema jest tylko w tym jednym punkcie powierzchnia nie jest duża, ale auto odpala, drut nie wypadnie. Wcześniej albo był tam jakiś pręt od gwintu sięgający w dół klemy i na tyle szeroki żeby sięgnąć pierścienia, albo jakaś szeroka tuleja połączona z gwintem średnicą pasująca do pierścienia w klemie.
Ogólnie pomysł z dupy, bo klema minus też jest przykręcana ręką, a nie wymaga takiego patentu z nabijanym gwintem na słupek, więc czemu nie zrobili obu klem takich samych ? Fajny patent z przykręcaniem, podoba mi się, ale tylko na ujemnym biegunie.

EmerytRs2 - Sob 01 Lut, 2014

Jestem jutro na bielanach, Też mieszkam przy linii metra ;) kwestia godziny o której dotrę. Na piwko zawsze chętnie wpadnę.
michool_vt - Nie 02 Lut, 2014

Kamill, poważna awaria ;D te francuzy to sie psujo na potęgę..
Barejka - Nie 02 Lut, 2014

ja to wymienilem na tradycyjne mosiezne klemy i od 4 lat mam juz spokoj
EmerytRs2 - Pon 03 Lut, 2014

Od jesieni clio ma zamontowany tak akumulator, że w każdym momencie zamiana na lekki zajmuje mi 5 min. klemy mosiężne, z możliwością odkręcania kabli.
Kamill - Pon 03 Lut, 2014

To tak jak moje bmw jest przygotowane w tym momencie tak że, można wsadzić do niej gwint i silnik z m3 i zrobić na poznaniu 1:40