To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - O wszystkim i o niczym

anjas - Wto 25 Lut, 2014

siema napisał/a:
Jedna z największych giełd BTC na świecie zniknęła. Grubo, naprawdę grubo
http://www.bankier.pl/wia...la-3068121.html

nieźle, ciekawe co z bitcoinami wystawionymi tam na sprzedaż

kamil - Wto 25 Lut, 2014

także znikneły albo się przewalutowały na $ i są na prawdziwych kontach właścicieli tej "giełdy"
anjas - Wto 25 Lut, 2014

całe szczęście, że bitcoin jest tak bezpieczny. Ufam, że nikt nie straci swoich oszczędności :D
siema - Wto 25 Lut, 2014

Czy może ktoś przerobić ten obrazek z tekstem 'Mój kraj - taki piękny' na 'Bitcoin - taki bezpieczny'? :D
M - Wto 25 Lut, 2014

Jak ktoś trzymał wszystkie bitmonety na giełdzie to mógł stracić,
jak trzymasz je u siebie to są i będą bezpieczne. Padają giełdy/ kantory - sam bitcoin nie ma jak upaść.

anjas - Wto 25 Lut, 2014

Jak trzymał albo jak akurat chciał sprzedać/kupić.
Kryptowaluta bezpieczna tylko system obrotu nie za bardzo :)

M - Wto 25 Lut, 2014

Tak, zgadza się
anjas - Wto 25 Lut, 2014

To niestety marne pocieszenie, bo trudno powiedzieć ludziom - macie tu superbezpieczną walutę ale nie możecie jej wprowadzać do obrotu, bo wtedy możecie ją stracić. Ale jak ją trzymacie na swoich komputerach to jest naprawdę bezpieczna.
dzik - Wto 25 Lut, 2014

M napisał/a:
sam bitcoin nie ma jak upaść.

A jak obecne maszyny które udostępniają moc obliczeniową zostana wyłączone? Kopanie to udostępnianie mocy obliczeniowej a jego opłacalność spada.

kamil - Wto 25 Lut, 2014

a ja myślę, ze zaraz na hura wszyscy się rzucą do sprzedaży tego, co wpłynie na kurs i wszystko pięknie jebnie !
M - Wto 25 Lut, 2014

Czy bitcoin kosztuje 1000zł czy 1zł to niema zupełnie znaczenia jeżeli w obrębie transakcji kurs będzie stały - to jest zadanie dla giełd BTC a nie ciągne puchnący kurs BTC.
Powstało już wiele klonów btc jak pisałem wcześniej.

M - Wto 25 Lut, 2014

dzik napisał/a:
M napisał/a:
sam bitcoin nie ma jak upaść.

A jak obecne maszyny które udostępniają moc obliczeniową zostana wyłączone? Kopanie to udostępnianie mocy obliczeniowej a jego opłacalność spada.

Jak to zrobisz? Wyłączysz internet?
Algorytm btc wygląda tak że jakbyś teoretycznie wyłączył wszystkie komputery świata i został sam to mógłbyś sam wykopać wszystkie bitcoiny bo trudność dopasuje się od razu do ilości kopiących.

Bonczek - Wto 25 Lut, 2014

Może te bitcoiny finansowały majdan, a nie banki centralni jak twierdzi Czesław. Przypadek?
M - Wto 25 Lut, 2014

Wiesz Bonczek kto za tym wszystkim stoi?
http://img2.cda.pl/g/1941...4b9665f14e.jpeg

Bonczek - Wto 25 Lut, 2014

No to wracam wertować internet :faja: