nieźle, ciekawe co z bitcoinami wystawionymi tam na sprzedażkamil - Wto 25 Lut, 2014 także znikneły albo się przewalutowały na $ i są na prawdziwych kontach właścicieli tej "giełdy"anjas - Wto 25 Lut, 2014 całe szczęście, że bitcoin jest tak bezpieczny. Ufam, że nikt nie straci swoich oszczędności siema - Wto 25 Lut, 2014 Czy może ktoś przerobić ten obrazek z tekstem 'Mój kraj - taki piękny' na 'Bitcoin - taki bezpieczny'? M - Wto 25 Lut, 2014 Jak ktoś trzymał wszystkie bitmonety na giełdzie to mógł stracić,
jak trzymasz je u siebie to są i będą bezpieczne. Padają giełdy/ kantory - sam bitcoin nie ma jak upaść.anjas - Wto 25 Lut, 2014 Jak trzymał albo jak akurat chciał sprzedać/kupić.
Kryptowaluta bezpieczna tylko system obrotu nie za bardzo M - Wto 25 Lut, 2014 Tak, zgadza sięanjas - Wto 25 Lut, 2014 To niestety marne pocieszenie, bo trudno powiedzieć ludziom - macie tu superbezpieczną walutę ale nie możecie jej wprowadzać do obrotu, bo wtedy możecie ją stracić. Ale jak ją trzymacie na swoich komputerach to jest naprawdę bezpieczna.dzik - Wto 25 Lut, 2014
M napisał/a:
sam bitcoin nie ma jak upaść.
A jak obecne maszyny które udostępniają moc obliczeniową zostana wyłączone? Kopanie to udostępnianie mocy obliczeniowej a jego opłacalność spada.kamil - Wto 25 Lut, 2014 a ja myślę, ze zaraz na hura wszyscy się rzucą do sprzedaży tego, co wpłynie na kurs i wszystko pięknie jebnie !M - Wto 25 Lut, 2014 Czy bitcoin kosztuje 1000zł czy 1zł to niema zupełnie znaczenia jeżeli w obrębie transakcji kurs będzie stały - to jest zadanie dla giełd BTC a nie ciągne puchnący kurs BTC.
Powstało już wiele klonów btc jak pisałem wcześniej.M - Wto 25 Lut, 2014
dzik napisał/a:
M napisał/a:
sam bitcoin nie ma jak upaść.
A jak obecne maszyny które udostępniają moc obliczeniową zostana wyłączone? Kopanie to udostępnianie mocy obliczeniowej a jego opłacalność spada.
Jak to zrobisz? Wyłączysz internet?
Algorytm btc wygląda tak że jakbyś teoretycznie wyłączył wszystkie komputery świata i został sam to mógłbyś sam wykopać wszystkie bitcoiny bo trudność dopasuje się od razu do ilości kopiących.Bonczek - Wto 25 Lut, 2014 Może te bitcoiny finansowały majdan, a nie banki centralni jak twierdzi Czesław. Przypadek?M - Wto 25 Lut, 2014 Wiesz Bonczek kto za tym wszystkim stoi?
http://img2.cda.pl/g/1941...4b9665f14e.jpegBonczek - Wto 25 Lut, 2014 No to wracam wertować internet