M - Czw 06 Mar, 2014 Pomijając poziom abstrakcji,
co jest fajnego w takim prosiaku do codziennej jazdy?Chloru - Czw 06 Mar, 2014 Awansujesz społecznie. Nie masz robionego loda pod byle tańcbudą tylko blowjob pod Enklawą Jakarti - Czw 06 Mar, 2014
M napisał/a:
co jest fajnego w takim prosiaku do codziennej jazdy?
auto jak kazde inne..
cayenne wiekszy, wygodny
911 100x bardziej komfortowa od mojego swiezego Clio. do tego szybsza. wyzsze zawieszenie. fotele wygodniejsze. dupy lepsze. bez porownania. jakbym mogl zamienic to zrobilbym to bez wahania
prawde mowiac bylem zszokowany jak kulturalny, wygodny i komfortowy jest to pojazd. hothatch to woz drabiniasty ze sredniowiecza przy tym. pod kazdym wzgledem.PiTT - Czw 06 Mar, 2014 dobrze, ale o czym jest dyskusja?
bez znaczenia czy fura za 300 czy 500k nie widze nic zlego w tym ze ktos mysli i wybiera najkorzystniejsze metody finansowania
na serio chcialbym miec taki dylemat czy kupic prosiaka za gotowe czy moze w leasing a hajs wrzucic w jakas lokate albo dobry biznes
M - Czw 06 Mar, 2014 Chyba nikt nie widzi w tym nic zlego.Anonymous - Czw 06 Mar, 2014 spoko,przekonaliscie mnie,biore caymana w leasingkosmita - Czw 06 Mar, 2014 PiTT - Czw 06 Mar, 2014
rabarbar napisał/a:
spoko,przekonaliscie mnie,biore caymana w leasing
po cholere Ci kajman?
Chloru - Czw 06 Mar, 2014 PiTT, fajne buty albo torebkę se rabi z takiego zrobi dzik - Czw 06 Mar, 2014
PiTT napisał/a:
dobrze, ale o czym jest dyskusja?
bez znaczenia czy fura za 300 czy 500k nie widze nic zlego w tym ze ktos mysli i wybiera najkorzystniejsze metody finansowania
na serio chcialbym miec taki dylemat czy kupic prosiaka za gotowe czy moze w leasing a hajs wrzucic w jakas lokate albo dobry biznes
Mnie po tych wyliczeniach zastanowiło co innego, po pierwsze myślałem że jak ktoś chce w taki sposób siebie prezentować to musi to kosztować min 10kPLN miesięcznie, jak się okazało mniej niż połowa tej kwoty. Drugie to że ciekawie wyszło że wypożyczenie długoterminowe może być gorsze od leasingu.
Czy znieśli już te ograniczenia co do OC że nie działa ono przy kolizji samochodów tego samego właściciela? Bo bywała śmiesznie jak mondeo w kombi wjechało w octavię a później się okazało że właściciel, czyli bank, ten sam i nie ma OC PiTT - Czw 06 Mar, 2014 wynajem dlugoterminowy nie wyjdzie korzystniej od leasingu
masz za to komfort ze wszystkie naprawy, wymiany itd. Cię nie dotyczą
ale nawet jakbys sobie to wszystko dodal to i tak w leasingu wyjdzie taniej
wynajem dlugoterminowy jest dobry dla obcokrajowcow na kontraktach albo dla osob ktore maja w dupie kase i po prostu lubia sobie pojezdzic drozszymi furami i zmieniac je co rok lub 2Bonczek - Pią 07 Mar, 2014 Porownujecie leasing operacyjny z pełnym pakietem serwisowym do leasingu finansowego? Co rozumiecie pod pojęciem wynajmu długoterminowego? Bo trochę pomieszaliscie pojecia Cartoon - Pią 07 Mar, 2014
Bonczek napisał/a:
Porownujecie leasing operacyjny z pełnym pakietem serwisowym do leasingu finansowego? Co rozumiecie pod pojęciem wynajmu długoterminowego? Bo trochę pomieszaliscie pojecia
No właśnie - niech specjalista się wypowie
Swoją drogą, jaki dochód trzeba wykazać, żeby dostać auto za 300k+ w leasignu?
Gość, który brał ode mnie fiestę bujał się z firmą leasingową chyba z 2 miesiące zanim się zgodzili... zaświadczenia z banków itd itd... a to była tylko roczna fiesta...PiTT - Pią 07 Mar, 2014
Bonczek napisał/a:
Porownujecie leasing operacyjny z pełnym pakietem serwisowym do leasingu finansowego? Co rozumiecie pod pojęciem wynajmu długoterminowego? Bo trochę pomieszaliscie pojecia
ja porownywalem klasyczny leasing do wynajmu dlugoterminowego z firmy ktore tym sie zajmuja i maja np w ofercie fury polroczne - roczne
z ciekawosci kiedys sprawdzalem to x6 kosztuje ok 6-7k za miesiac przy wynajmie pow roku
wtedy opony, serwis, ubezp jest po stronie firmy
czyli klasyczna wypozyczalniaPieQt - Pią 07 Mar, 2014 A czy przy wynajmie odliczasz sobie pełny vat (nie tak jak przy kupnie samochodu osobowego 6 tys.)?