X3 na miesiąc to 9,7k netto
Seria 6 14,5k netto...PiTT - Pią 07 Mar, 2014 przy 2 latach do negocjacji, wiem bo sprawdzalem
ale i tak realnie x6 tak do 6k netto da sie zejscPieQt - Pią 07 Mar, 2014 Glk na tej stronie ponad 9 tys. netto, a wiem ze w wawie da sie za 4,5 netto 4matic wynajacBonczek - Pią 07 Mar, 2014 W skrócie to jest tak:
1) Wynajem długoterminowy o którym mówicie to w tym momencie leasing operacyjny - może być z serwisem lub bez. W finansowej części raty spłacasz oprocentowaną pożyczkę na utratę wartości pojazdu w czasie trwania umowy leasingowej, wartości rezydualne na poziomie 35-45%. Do tego płacisz też ratę serwisową w której zawiera się ryczałt za ubezpieczenie, serwisowanie, opony itd. Po kontrakcie oddajesz auto i bierzesz następne. Min. czas trwania 24 miesiące, żeby być na czysto z odliczeniami.
2) Leasing finansowy - w tym przypadku spłacasz całe auto (z oprocentowaniem), wykup 1% lub przeniesienie własności z ostatnią ratą. Na początku nie był oferowany z pakietem serwisowym, obecnie producenci wprowadzają taki produkt (funkcjonuje już na rynku).
3) Wynajem krótkoterminowy - od 1-go dnia w nieskończoność, trzeba tylko przerwać umowę i podpisać nową. Oczywiście obejmuje pełny serwis.
5) W teorii są jeszcze hybrydowe formy leasingu, ja się z nimi na żywym przykładzie nie spotkałem:
- rachunkowo finansowy, podatkowo operacyjny
- rachunkowo operacyjny, podatkowo finansowy
Jeżeli ktoś ma pytania dot. odliczeń VAT to zapraszam.
Cartoon co do pytania o to jak wyliczana jest zdolność, to nie wiem jak to działa w detalu - my współpracujemy tylko ze spółkami prawa handlowego (w większości dość sporymi). Klienci z 1 samochodową flotą to u nas rodzynki.M - Sob 08 Mar, 2014
True..
Za każdym razem jak widzę rowerzystę walącego na czerwonym, bo "nikt nie jedzie" zastanawiam się skąd się bierze ta podwójna logika - przepisy obowiązują wszystkich tak samo.B-Rey - Nie 09 Mar, 2014 O kierwa. Się ktoś napracował
to jest ten co był na wystawie "Top Gear" w Warszawie?B-Rey - Nie 09 Mar, 2014 No chyba na tej wystawie "Wpadki Top Gear"czy coś.arssss - Pon 10 Mar, 2014 http://www.autokrata.pl/a...dlaczego_a19753Anonymous - Wto 11 Mar, 2014 Do forumowych fachowców od reklamy tez to trafiło ? http://www.press.pl/newsy...ranza-reklamowaPiTT - Wto 11 Mar, 2014 ciekawe, ale czasami tak abstrakcyjne rzeczy byly przesylane do zrobienia ze nie ma co sie dziwic ze niektorzy podeszli do tego na powaznie
po prostu kolejne zadanie Jakarti - Wto 11 Mar, 2014
rabarbar napisał/a:
Do forumowych fachowców od reklamy tez to trafiło ?
heheh
zebys wiedzial czego oczekuja "powazne firmy" to takie zapytanie byloby radoscia i szczytem powagi.
mysle, ze takie "prowokacje" w okreslonych okolicznosciach dla konkretnych branż, odnioslyby podobny skutek.