To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - O wszystkim i o niczym

Anonymous - Wto 11 Mar, 2014

kontynuowac opowieści prosze !!
Jakarti - Wto 11 Mar, 2014

nie mam siły.
byłem dzisiaj na spotkaniu i przez 3h rozmawiałem o zbożach, rzepaku, kukurydzy i ziemniakach :rotfl:

PiTT - Wto 11 Mar, 2014

neutralizator do szamba reklamowany w internecie takze byl sporym wyzwaniem... na glowna Onetu z tym! :D
Franek - Wto 11 Mar, 2014

PiTT napisał/a:
neutralizator do szamba reklamowany w internecie

I 250 mln low costu na miesiac
Cos jak Zanet Kaleta, co 15 min w Twoim radiu...

Ciekawe kto to planował.

kamil - Wto 11 Mar, 2014

98% zasięgu było w radiu na Zanet Kaleta

Grubo. Że w mixach to nie wygrało pod względem wskażników.
A wiesz Kamil kto ogarniał? Moze byc na PW.

kamil - Wto 11 Mar, 2014

nie wiem, zresztą co za różnica...taką kampanie małpa by zaplanowała. Ma być wszędzie i zawsze. Budżet BO. koniec zmiennych

kamil,

:rotfl: :rotfl:
oczywiscie mozna to kwestionowac czy daloby sie efektywniej wydac ta kase ale wzrosty sprzedazy po tej kampanii wystarczyly im na dluuuuuugo wiec ...

nie ma tego zlego co na sprzedaz nie wyjdzie :D

kamil napisał/a:
Budżet BO

Przyznam sie ze chyba jeszcze nie spotkałem się z takim briefem gdzie realnie było by bez ograniczeń.
Bo praktycznie czesto nie ma ograniczen, ale poruszasz sie w jakis widełkah, i pozniej wybiera sie produkty. A jak tutaj było całkiem bez ograniczeń to grubo...

no ale co to jest takiego "bez ograniczen" na radio?
za 200-300 tysi mozna juz miec niezla kampanie wiec jak dojdziesz do 2mln nawet jakims cudem to w skali wydatkow farmaceutykow to przesuneli pare % na żanet kaletkę..

kamil - Wto 11 Mar, 2014

jasne, że dałoby się ! Wskaźniki zasięgu na 1+, 3+ i częstotliwości zatrzymały się na 9 mln ale klient dowalił jeszcze 1,5 mln. Tak na wszelki wypadek ;)

oczywiście kwoty PLN wziąlem z dupy i mogą się trochę różnić - ogólnie chciałem pokazać jakimi kategoriami planowano

Ta kampania w radiu to już mediowa legenda - ona jest na przytaczana na każdym szkoleniu z radia. W każdym razie ja tak robię ;)

kamil - Wto 11 Mar, 2014

Franek napisał/a:
Przyznam sie ze chyba jeszcze nie spotkałem się z takim briefem gdzie realnie było by bez ograniczeń.
Bo praktycznie czesto nie ma ograniczen, ale poruszasz sie w jakis widełkah, i pozniej wybiera sie produkty. A jak tutaj było całkiem bez ograniczeń to grubo...
Stary tam kampania była rok longiem albo lepiej. Tylko wersje spotu się rotowały ;)
kamil - Wto 11 Mar, 2014

200-300 tysia to na 15" przez dwa tygodnie w dwóch zasięgowych pakietach. A tam był rok longiem na 15", 30" we wszystkich stacjach :)

kamil napisał/a:
200-300 tysia to na 15" przez dwa tygodnie w dwóch zasięgowych pakietach

heheh
chyba z Waszymi warunkami :rotfl:

ale powaznie, tak czy siak wjebali sporo ale w skali calosci wydatkow kategorii juz takiego wrazenia nie robi. wkoorwili narod, spieniezyli co bylo do sprzedania i interes sie kreci :D

M - Wto 11 Mar, 2014

Pierwszy temat od dawna gdzie nie wiem o co chodzi ale też nie za bardzo mnie to interesuje
:pom: