dzik - Czw 13 Mar, 2014 Ebay jest dziwny.
Kupiłem sobię zabawkę w Japonii, doszło ale jak się okazało nie jest w 100% sprawna. Napisałem do gościa że zamiast zwrotu interesuje mnie 50% rabatu.
Cisza.
Więc paypal, wybieram opcję "chcę zniżkę bo nie jest OK". Dostałem 100% zwrotu. Gość cicho siedzi a proponowałem 50%.
Co ciekawe zaczyna wystawiać ten przedmiot ponownie, zdjęcia są z numerami seryjnymi mojego. Ebay nie ma opcji zgłoszenia takiego wałka.GeKo - Czw 13 Mar, 2014 Otwarłeś spór? czy roszczenie?
Ostatnio przerabiałem temat Paypala ze strony sprzedającego i ogólnie poza pierwszym kontaktem to sprzedających mają totalnie w dupie.dzik - Czw 13 Mar, 2014 Chyba spór, pamiętam że była opcja rabat a nie zwrot.GeKo - Czw 13 Mar, 2014 Hmmm, przy sporze z tego co wiem to jest blokowana kwota transakcji na 20 dni. Jak w tym czasie sie nie dogada sprzedający z kupującym to można otworzyć roszczenie.dzik - Czw 13 Mar, 2014 kasa wróciła na konto po kilku dniach a od tego momentu mineło już półtora tygodnia
nie mam tylko informacji czy sprzedający sam zwrócił, czy paypal. Bałagan ogólnie jest.GeKo - Czw 13 Mar, 2014 Przejrzyj dokładnie zakładki Paypala, ciężko się do niektórych informacji dokopać.dzik - Pią 14 Mar, 2014 Faktycznie, w detalach niby zwrot od niego:
"
Temat:
Użytkownik xxxx właśnie wysłał Tobie kwotę $119,00 USD za pomocą systemu PayPal"arssss - Pią 14 Mar, 2014 http://niebezpiecznik.pl/...btc-zhackowana/Cartoon - Pią 14 Mar, 2014 http://demotywatory.pl/4305519/Zawsze-wiedzialemAnonymous - Pią 14 Mar, 2014 nie takie trupy widzialem wyklepaneNiemy - Pią 14 Mar, 2014 +1Maciusiowy - Sob 15 Mar, 2014 -1Sibu - Sob 15 Mar, 2014
Straszne jaja, że wszyscy w okolicy muszą się zatrzymać jak dzieci wsiadają do busa Nie wiedziałem, że takie prawo jest w stanach.zajcev_28 - Sob 15 Mar, 2014
Cytat:
Autobus szkolny to nieformalnie uprzywilejowany uczestnik ruchu – kiedy staje i włącza światła awaryjne ruch musi się zatrzymać w obie strony, ponieważ dzieci w USA wychodząc z autobusu przyzwyczajone są do tego, że przechodzą przez ulice zarówno przed jak i za autobusem. Kary za niewłaściwe zachowanie się w takiej sytuacji są bardzo wysokie.