To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - O wszystkim i o niczym

Kamill - Pon 17 Mar, 2014

M napisał/a:
"Rzeźba w gównie"

Chodzi o e39 czy ogólnie wszystkie odcinki ;D

was79 - Pon 17 Mar, 2014

A ja lubię tzn. że powinienem zostać szambonurkiem ;D
M - Pon 17 Mar, 2014

Cytat:

M napisał/a:
"Rzeźba w gównie"

Chodzi o e39 czy ogólnie wszystkie odcinki

Dobrze że nie oglądałem :rotfl:

was79 napisał/a:
A ja lubię tzn. że powinienem zostać szambonurkiem

Ja też jestem ciekaw ale po obejrzeniu w głowie mam tylko "WTF?!".
Najbardziej mnie rozwaliła chyba pierwsza seria jak z klasyka ogórka vw zrobili pomarańczowe gówno z fotelami od sierry xD

GeKo - Pon 17 Mar, 2014

Bo większość tych aut jest picowanych a nie remontowanych.
W skrócie jakby robili wszystko jak należy to do każdego by dołożyli gruby hajs.

Różnie jest, niektóre auta miały wymieniane całe ramy (jakiś morgan i chyba lotus 7). Nie jest to program o restauracji klasyków, tylko o doprowadzeniu auta do stanu w którym auto można użytkować bezpiecznie, przejdzie dość rygorystyczny przegląd i do tego często poprawa wyglądu.
Niektóre projekty są z dupy, najwięcej ciała dają zazwyczaj przy blacharce i wnętrzu, do mechaniki podchodzą całkiem sensownie.
Co jest jeszcze przyjemnie, nie ma tej bezsensownej "presji czasu" którą discovery podkreca każdy program (usa). Co 2 komentarz w tych moto programach dotyczy tego że są w ciemnej dupie i już za 2h jadą na wystawę albo czeka klient i sie nie wyrobią i MatkoBoska co teraz będzie. Pozniej przychodzi typ podnosi kombinerki i jest wywiad z 4 kolejnymi pracownikami i opowiadają jak ten jeden podnosił kombinerki, pozniej jest reklama, po reklamie znowu powtarzają scenę z kombinerkami i tak 5min treści upychają w 60min programie.
Jak chcecie zobaczyć totalną porażkę to polecam program o West Coast Customs na discovery. Każde auto którego się dotknęli zostało bezpowrotnie zepsute pod każdym względem.

Dodam że w West Coast Customs do maybacha założyli zderzaki z laminatu, które ni jak nie pasowały, więc je pocięli i po szpachlowali tak żeby się zmieściły :rotfl:

Anonymous - Pon 17 Mar, 2014

Mi sie podoba w tych amerykanskich programach ze mechanicy cały czas sa czyściutcy jakby w biurze robili a nie w warsztacie.

rabarbar napisał/a:
Mi sie podoba w tych amerykanskich programach ze mechanicy cały czas sa czyściutcy jakby w biurze robili a nie w warsztacie.

Lubisz takich zadbanych chłopców :faja:

GeKo - Pon 17 Mar, 2014

rabarbar napisał/a:

To kwestia kultury pracy, czy łapy wycierasz w szmatę czy w kombinezon.

Kamill napisał/a:
Lubisz takich zadbanych chłopców

Oczywiście,przeciez tez jestem zadbany,przystojny,wysoki,inteligentny i bogaty

GeKo napisał/a:
To kwestia kultury pracy, czy łapy wycierasz w szmatę czy w kombinezon.

bez jaj,bialutka koszulka w warsztacie nawet najczysztszym bedzie biała max przez 5 min,goście sie po prostu przebieraja 17 razy dziennie

Ale w wheelers dealers, Ed czasami potrafi być ujebany zanim przywiozą jeszcze samochód :rotfl:
was79 - Pon 17 Mar, 2014

i barwy pogrzebowe za paznokciami :lol2:

(btw on nawet auta przygotowywał do top gear, gdzie ścigali się w parach tzn. jeden kieruje drugi przyspiesza - auto na aucie)

On jest z wykształcenia inżynierem i prowadzi firmę , w której budowane są auto własnie na potrzeby Top Gear i inne wymyślne konstrukcje . typowy praktyk teoretyk :P
Mucha - Wto 18 Mar, 2014

no i zbudował najszybsze biuro świata.

https://www.youtube.com/watch?v=0gu_KPRLykQ

kamil - Wto 18 Mar, 2014

podpisuje się pod Kamillem +1
karoluPL - Wto 18 Mar, 2014

taka sytuacja