was79 - Pią 13 Gru, 2013 Ostatnio ktoś zagadał do mnie o samochód z cipą na masce. Trochę mi zajęło zrozumienie o co chodzi Gaydek - Pią 13 Gru, 2013 Jakarti - Pią 13 Gru, 2013
Cytat:
a tak powaznie, Kubson wbijaj w megane i rob lajtowego moda na 300+
trzeba cos stestowac Pitt Rasputin - Pią 13 Gru, 2013 A na wigilii bronił się i zapierał,że Megane nie!!! Kłamca Gaydek - Pią 13 Gru, 2013 Megane nie? No to już nie pojeździ PiTT - Pią 13 Gru, 2013
Jakarti napisał/a:
Cytat:
a tak powaznie, Kubson wbijaj w megane i rob lajtowego moda na 300+
trzeba cos stestowac Pitt
serio nie jezdziles jeszcze megana?leszq - Sob 14 Gru, 2013 Po zimie może moja będzie na sprzedaż , jeśli ktoś II gen potrzebuje.Kenet - Sob 14 Gru, 2013 Panowie jak ktoś szuka dobrej okazji do taniego upalania to mam hita:
Wczoraj pojechaliśmy po to lawetą z kolegą, który szukał czegoś do upalania po taniości.
Auto stoi w warsztacie gdzie miało wstawioną klatkę - swoją drogą bardzo ładnie wygląda. Właściciel chyba się wyłożył finansowo bo przywiózł auto w maju, a do tej pory nie zapłacił za robotę bo nie ma z czego. Tak to wynikało z rozmowy. Ale do rzeczy.
Auto blacharsko wygląda lepiej niż moje obie Astry razem wzięte. Nie ma nigdzie widocznej korozji, nadkola i wlew co jest bolączką Astr są ogarnięte. Wnętrze odmalowane, były dwie dziury pod fotelem pasażera ale załatane ładnie. Wyskrobane maty bitumiczne, szyberdach zaślepiony. Szyby na korbkę, brak klimy - najlżejsza możliwa konfiguracja seryjna. W środku poza klatką jest kubeł, pasy i pocięta deska. Pompa paliwowa zewnętrzna, przewody puszczone w peszlach w kabinie. Maska i klapa na zapinkach.
Silnik podobno zdrowa seria. Poza stożkiem wyglądał ok. Nie odpalaliśmy bo aku padło i w chłodnicy nie było wody coby nie zamarzła - auto nie jest jeżdżone teraz w ogóle. Kolektor seria, wydech jakiś przelot na jednym środkowym tłumiku. W warsztacie robili zawory w głowicy. Po odpale waliła marchewami podobno, więc albo sonda padła, albo czujnik temperatury, albo przepływka. Nie zagłębialiśmy się w temat bo byliśmy tam wczoraj o 23ej a w aucie nie świecą też światła. Więc o jeździe testowej nie było mowy, toteż nie wnikałem w niuanse silnikowe. Co więcej byliśmy tam lawetą i byłem pewien po 10 s, że auto wraca z nami do Warszawy.
Ale koledze, który chciał to kupić padło coś na mózg. A już wyjaśniam dlaczego - właściciel przez telefon chciał 3700. Ale za 3kę to jest do oddania bo cisnie go ten szmal - tak się dowiedziałem od typa co robił klatkę - swoją drogą też ciśnie własciciela bo mu zalega za robotę. Kolega od razu stwierdził, że mu się z zewnątrz nie podoba, więc bardzo się nie przyłożył do oględzin, ja poświęciłem 15 minut. Płakałem jak odjeżdżalismy na pusto.
Sam bym to wczoraj kupił, ale nie mam bardzo gdzie trzymać tego, a dwa - odbieram po weekendzie BMW i nie mam ciśnienia, luźnego szmalu i czasu na 3cie auto.
Ale moim zdaniem w aucie do zrobienia jest - akumulator i światła.
Trochę stoi, wiec nie wiem jak tam heble, ale obstawiam, że ok.
Podsumowując:
Plusy:
- spoko blacha, bez widocznej korozji (jak na Astrę to igła )
- spoko klatka
- c20xe pod maską
- cena kup teraz ~3000 zł
Minusy:
- brak grila
- zderzaki w takim sobie stanie
- padnięty akumulator
- niewiadomy w 100% stan silnika i hamulców - według zapewnień właściciela i tego gościa z warsztatu - wszystko ok
- auto trochę stało, trzeba zachować czujność i pewnie trochę czasu i parę zł jeszcze dołożyć, ale zima sprzyja dłubaniu bez pośpiechu
Zdjęć lepszych nie mam. Moim zdaniem to jest faktycznie okazja, taniej się już nie da - może ktoś się skusi.
Sam nie mam pojęcia czemu tego nie przywieźliśmy - 40 minut niecenzuralnej dyskusji było na powrocie - główny argument kolegi - nie podobała mi się i chuj.
Dzisiaj rano już był pomysł żeby jechać jeszcze raz, ale żona postawiła zbyt twarde warunki.koma600 - Sob 14 Gru, 2013 http://otomoto.pl/peugeot...-C31532888.html 4x4 405Barejka - Sob 14 Gru, 2013 koma600, fajny tylko jak cos sie zyebie to juz lipa z czesciami siema - Sob 14 Gru, 2013
Kenet napisał/a:
Panowie jak ktoś szuka dobrej okazji do taniego upalania to mam hita:
Jak Kenet mówi Astrę brać, to brać
Gdybym ja tylko miał czas na głupoty, to katowałbym na każdym KJSie i ganiał Marcela po Słomczynie roj - Sob 14 Gru, 2013 szkoda, że nie rok temu o tej samej porze... koma600 - Sob 14 Gru, 2013 http://tablica.pl/oferta/...html#4d2fddc371Jakarti - Nie 15 Gru, 2013
Gaydek napisał/a:
Megane nie? No to już nie pojeździ
Hehehe, wracaj, nie zostawiaj mnie!!
w tym roku nie ale nikt nie wie co sie bedzie dzialo w 2014...olek - Nie 15 Gru, 2013