rasta - Wto 03 Lis, 2009 Waszki G ŁukaszS3 - Wto 03 Lis, 2009 Raściak ponawiam pytanie czy nie próbowałeś lub zamierzasz (o ile to możliwe) oklejonych elementów pomalować bezbarwnym lakierem?rasta - Wto 03 Lis, 2009 Jeszcze nie było na to chętnych, ale zamierzam, dam cynk niebawem ŁukaszS3 - Wto 03 Lis, 2009 Myślę że wtedy będzie lepszy efekt... Będzie się bardziej błyszczeć jak prawdziwy karbon i faktura pod palcem będzie mniej wyczuwalna bo lakier ją trochę wypełni... Jak wyjdzie najs podsyłam Ci lusterka do roboty rasta - Wto 03 Lis, 2009 Prawdziwy Carbon nie jest lakierowany, a to, że faktura jest wyczuwalna to uważam za plus, bo prawdziwy CF tak ma.rasta - Wto 03 Lis, 2009
Greg - Śro 04 Lis, 2009
ŁukaszS3 napisał/a:
Myślę że wtedy będzie lepszy efekt... Będzie się bardziej błyszczeć jak prawdziwy karbon i faktura pod palcem będzie mniej wyczuwalna bo lakier ją trochę wypełni... Jak wyjdzie najs podsyłam Ci lusterka do roboty
Nie papuguj po mnie!
rasta napisał/a:
Prawdziwy Carbon nie jest lakierowany, a to, że faktura jest wyczuwalna to uważam za plus, bo prawdziwy CF tak ma.
Tak? A to ciekawe Jeszcze nie widziałem elementu z włókna które nie byłoby gładkie od wierzchniej warstwy żywicy czy czegośtam. Samo płótno - owszem, ale gotowy element - nie bardzo.
Mam kilka pomysłów na Twoją folię u siebie No i ten flok chciałbym ogarnąć, ale póki co tak sobie z kasą i czasem stoję GeKo - Śro 04 Lis, 2009 Jest tak jak mówi Greg, Musi być minimum żywica, a żeby był mega lans to dobrze jeszcze jak jest żelkot i bezbarwny.Bad-i - Śro 04 Lis, 2009 ile moze kosztowac carbonowa maska do puga 106 MK1 - Rasta napisal ze obklejenie cos okolo 400 pln - pytam z czystem ciekawosci jaki to ma sens?
lusterka wygladaja ladnie rasta - Śro 04 Lis, 2009
Greg napisał/a:
Tak? A to ciekawe Jeszcze nie widziałem elementu z włókna które nie byłoby gładkie od wierzchniej warstwy żywicy czy czegośtam. Samo płótno - owszem, ale gotowy element - nie bardzo.
Znajmy zajmował się pokrywaniem elementów prawdziwym carbonem i miałem wiele jego robótek w reku i zawsze był chropowate.
Tu masz prawdziwy Carbon i nie jest gładki:
GeKo napisał/a:
Jest tak jak mówi Greg, Musi być minimum żywica, a żeby był mega lans to dobrze jeszcze jak jest żelkot i bezbarwny.
No to szykować kilka stówek na byle pierdołę rasta - Śro 04 Lis, 2009
Cytat:
ile moze kosztowac carbonowa maska do puga 106 MK1 - Rasta napisal ze obklejenie cos okolo 400 pln - pytam z czystem ciekawosci jaki to ma sens?
Od 1600 pln w zwyż.
Do foki maską z transportem do PL taniej jak 2 tys. nie chce wyjść.
jezeli taka jest roznica to OK, nie wiem dlaczego ale chyba Stf placil za maske do Golfa 800 stad myslalem ze nie oplaca sie robic podróby za połowe cenyrasta - Śro 04 Lis, 2009 Zdarzają się okazję, ja też kupiłem maskę za duzooo taniej ale prawdopodobieństwo dorwania takiej okazji jest 1/1 000 000. No i niestety takie maski nie leża w magazynach tonami, jak się jedną dorwie to już na druga okazję nie ma co liczyć. W moim wypadku gościowi kila lat maska wisiała w warsztacie jako eksponat. Przykładowo do Focusa wiem, o 5 sprzedanych sztukach w cały PL z czego 4 focusy są mi znane.M - Śro 04 Lis, 2009 przeciez piąty to twój, rasta ogarnij sie rasta - Śro 04 Lis, 2009 Dwaj odwieczni rywale Evo VI vs Impreza GT