skrocil ta elastyczna gume o tyle ile sie dalo zeby dolot sie caly czas miescil
ta gum azawsze musi byc przycięta ponieważ w serii jest za dluga. 8v i 16v mają w innym miejscu przepustnice dlatego też należy dopasować długość gumy.
Chyba że coś innego skracał...qbus - Wto 01 Wrz, 2009 o widzisz nie powiedziales mi tego jak sprzedawales mi doloty michool_vt - Wto 01 Wrz, 2009 zefir - Wto 01 Wrz, 2009
saxorulez napisał/a:
dziwne.. bo fizyka mówi na odwrót..
długi dolot - fajny dół
krótki dolot - fajna góra
ale fizyka nie mowi o braku dolotu
musi byc choc 15 cm dolotu.
tez przerabialem juz stozek na przepustnicy i byla lipa.
choc w przpadku filtra na zew na gazniku z dziura w masce daje zajebisty efekt w calym zakresie.itr 911 - Śro 02 Wrz, 2009
Mam tak w saxo (stożek przy samej przepustnicy i tylko doprowadzenie powietrza ori rurą z zewnątrz)
Jest za ciepło i to raczej mu nie służy, ale górę ma dobrą
w tym clio nie widzę doprowadzenia zimnego pow. więc chyba ma bardzo gorąco jarek-malopolska - Śro 02 Wrz, 2009 Jak zwiększyć w "odkurzaczach" (doloty Raceland, Simota) dopływ zimnego powietrza..?? Mierząc wczoraj puszkę w komorze silnika i wkładając ją w "swoje miejsce" duża część jest przysłonięta pasem przednim... (naweircał ktoś pas przedni albo jakieś inne sztuki robił) ?? Patrząc choćby na ten dolocik Racelanda do 106 wystawiony na allegro.pl wydaje mi ze ma on większą wysokości od Simoty więc może u was nie ma tego problemu...Barejka - Śro 02 Wrz, 2009 jarek-malopolsk, zobacz taki patent
kiedys widzialem kawalek ucietego pasa przedniego oczywiscie po dlugoscijarek-malopolska - Śro 02 Wrz, 2009 hmmm... no właśnie zastanawiałem się czy nie ponawiercać/ nie ponacinać tu i tam tylko z umiarem żeby konstukcji nie osłabić..PiTT - Śro 02 Wrz, 2009
Barejka napisał/a:
jarek-malopolsk, zobacz taki patent
Obrazek
kiedys widzialem kawalek ucietego pasa przedniego oczywiscie po dlugosci
a po co te otwory? chyba przez nie elegancko zaciąga gorące powietrze spod maski Barejka - Śro 02 Wrz, 2009 PiTT, w 106 raczej tak, ale w saxo jest kawalek grilla wiec zapewne wpada troche zimnego powietrza z przoduMłody Papież - Czw 03 Wrz, 2009 a czy przypadkiem nie ma uszczelki na masce, która dolega po zamknięciu do tej przedniej 'ściany'? przez co zimne powietrze nie dostaje się do tych 'sprytnych' otworów?saxorulez - Czw 03 Wrz, 2009 powinien takei dziury w pasie przednim zrobić to by mu pomogło.. bo tak to troszkę bez sensuBarejka - Czw 03 Wrz, 2009 o cos takiego znalazlem
jarek-malopolska - Pią 04 Wrz, 2009 Ciekawe ale ni jak się to ma do nowszego modelu..poza tym ja osobiście nie porobił bym dziur w masce lub grillu dla kilku strug powietrza w dolocie....wasq - Pią 04 Wrz, 2009 albo styling albo perfomance