To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Tu się witamy...

OSKAR - Pon 17 Gru, 2007

oj bylo wiele.
ja mialem mk2 1.4 benz.na mono wtrysku.okolo 75 KM-chyba.
ten silnik to totalny wynalazek jak na tamte czasy (rosznik 89).
czesto musialem cos przerabiac i kombinowac.zeby jezdzilo lepiej,szybciej,czasami zeby wogole jezdzilo.
no i ogolnie duzo kombinowalem jak tu malym kosztem naprawiac fiescine.w sensie zawieszenie przeguby z innych fordów i takie dziwne kombinacje.

Anonymous - Pon 17 Gru, 2007

PumaRST napisał/a:

co czytać i co pokazać??

czytac ZIARNO i zdjecia starych jak macie na kliszach to Michał moze wrzucic w swojego mekontosza zapoda na forum LOL

saxomadafaka michała raczej bym sklasyfikował w kategorii rozklapciocha a nie zwarte poslady - podobno ostatnio obudził sie z Matchboxem w tylenj czesci ciała a dokladnie Calibra 2 to była :p

Michał - Pon 17 Gru, 2007

Marcel, Twoja stara :D
Anonymous - Pon 17 Gru, 2007

Michał napisał/a:
Marcel, Twoja stara :D

w imadle z twoja i przybite klawiatura po skoku z rogu ringu :>

LAWJU 8)

Michał - Wto 18 Gru, 2007

hehehe
hajla ide spać

rasta - Wto 18 Gru, 2007

Panowei ja Wam powiem tak...

Puma w swojej Fiecie ma takie same korby i tłoki jak ja, u mnie w Foce wypluło to ~280 kuca i >400 Nm wyobraźcie sobie co się musi dziać w Fieście z takiem silnikiem...

wydaje mi się, że Pumie należy się Respekt :>

Ps. Puma fajnie, że tu zawitałeś jaki ten świat mały ;)

Anonymous - Wto 18 Gru, 2007

Rasta ziomku - nie będą żedne france i inne chondy pluć nam w twarz :) .

rasta napisał/a:

Puma w swojej Fiecie ma takie same korby i tłoki jak ja, u mnie w Foce wypluło to ~280 kuca i >400 Nm wyobraźcie sobie co się musi dziać w Fieście z takiem silnikiem...

wydaje mi się, że Pumie należy się Respekt :>

Ps. Puma fajnie, że tu zawitałeś jaki ten świat mały ;)

cześc Rasta :D co do mojego silnika to też mam inny osprzet wiec nie jest powiedziane ze bedzie to co u ciebie. (BWT - dziki Raście ma te graty :p )

Zobaczymy jak sie tu odnajdziemy,

Pozdro 4all

narazie w chwili wolnej porzeglądam to forum, co tu jest.

Puma dajsze jakies foto auta tutaj ;) - nie zapominajac o serduchu 8)

Marcel 08 napisał/a:
Puma dajsze jakies foto auta tutaj ;) - nie zapominajac o serduchu 8)

wygląd:

Obecne serce w budowie:

Home made kolektor z 2 listwami wtryskowymi:

Dmuchać bedzie Hybryda T3/T4 A/R turbiny 48 a A/R kompresora 60. fotki jeszcze nie mam. Wszystko wysterowane na elektronice od Fiesty RS Turbo + ECUmaster. długa skrzynia z szperą i wsumie tyle. w przyszłosci moze zmiana głowicy na taz Focusa 2,0 plus wymiana wąłka wydechowego i spręzynek zaworowych. ale to w przyszłosci i tylko moze :D

Taka zabaweczka :D

anjas - Wto 18 Gru, 2007

rasta napisał/a:
wydaje mi się, że Pumie należy się Respekt

nie twierdze, że nie, ale na tym forum respect zdobywa się raczej tym jakim gościem się jest a nie jaki i jak zdłubany ma się samochód.

Choć za furkę +, to na pewno.

dobra dobra geje. Zobaczymy jak te fordziny latajo po torze. 400 m nas nie jarcuje tutaj. Zabojady wystawiają dwa clio sporty kontra dwa fordiszony ;)
1. Marek23
2. Freeman
hajla stajla twoja stara

FreeMan - Wto 18 Gru, 2007

hehhehhe

HH Silver Clio Racing Team :D

Jak wszystko pojdzie zgodnie z planem to nasze samochody z Markiem faktycznie beda identycznie przygotowane i mysle ze obaj chetnie podniesiemy rzucona rekawica na wiosne :)

Krzysiu - TO JEST ROZKAZ !!
nie ma chętnie :D w tobie nasza francuska nadzieja :)

Michał napisał/a:
dobra dobra geje. Zobaczymy jak te fordziny latajo po torze. 400 m nas nie jarcuje tutaj. Zabojady wystawiają dwa clio sporty kontra dwa fordiszony ;)
1. Marek23
2. Freeman
hajla stajla twoja stara

wszystko pięknie, ale jest 1 ale a wsumie 2:

1) ja nie szykuje auta pod Tor. jego charakterystyka bedzie zupełnie nie pasujaca do torów.
2) mk1 ma tak archaiczne zawieszenie ze wżaden sposób nie nawiaże walki z Clio.

Wiec wynik jest z góry wiadomy.

Czyżby na tym forum był odwieczny problem: Zakręty czy drag?? mam nadzieje że nie bo nie chce mi sie spierać w kolejnych nic nie wnoczących dyskusjach co jest lepsze!! jeden lubi śliwki a drugi córke ogrodnika. Niby łączy nas jedna pasja " motoryzacja i sport motorowy - w tej i czy innej formiem" czy sie myle??