OSKAR - Pon 17 Gru, 2007 oj bylo wiele.
ja mialem mk2 1.4 benz.na mono wtrysku.okolo 75 KM-chyba.
ten silnik to totalny wynalazek jak na tamte czasy (rosznik 89).
czesto musialem cos przerabiac i kombinowac.zeby jezdzilo lepiej,szybciej,czasami zeby wogole jezdzilo.
no i ogolnie duzo kombinowalem jak tu malym kosztem naprawiac fiescine.w sensie zawieszenie przeguby z innych fordów i takie dziwne kombinacje.Anonymous - Pon 17 Gru, 2007
PumaRST napisał/a:
co czytać i co pokazać??
czytac ZIARNO i zdjecia starych jak macie na kliszach to Michał moze wrzucic w swojego mekontosza zapoda na forum LOL
saxomadafaka michała raczej bym sklasyfikował w kategorii rozklapciocha a nie zwarte poslady - podobno ostatnio obudził sie z Matchboxem w tylenj czesci ciała a dokladnie Calibra 2 to była Michał - Pon 17 Gru, 2007 Marcel, Twoja stara Anonymous - Pon 17 Gru, 2007
Michał napisał/a:
Marcel, Twoja stara
w imadle z twoja i przybite klawiatura po skoku z rogu ringu
LAWJU Michał - Wto 18 Gru, 2007 hehehe
hajla ide spaćrasta - Wto 18 Gru, 2007 Panowei ja Wam powiem tak...
Puma w swojej Fiecie ma takie same korby i tłoki jak ja, u mnie w Foce wypluło to ~280 kuca i >400 Nm wyobraźcie sobie co się musi dziać w Fieście z takiem silnikiem...
wydaje mi się, że Pumie należy się Respekt
Ps. Puma fajnie, że tu zawitałeś jaki ten świat mały Anonymous - Wto 18 Gru, 2007 Rasta ziomku - nie będą żedne france i inne chondy pluć nam w twarz .Anonymous - Wto 18 Gru, 2007
rasta napisał/a:
Puma w swojej Fiecie ma takie same korby i tłoki jak ja, u mnie w Foce wypluło to ~280 kuca i >400 Nm wyobraźcie sobie co się musi dziać w Fieście z takiem silnikiem...
Ps. Puma fajnie, że tu zawitałeś jaki ten świat mały
cześc Rasta co do mojego silnika to też mam inny osprzet wiec nie jest powiedziane ze bedzie to co u ciebie. (BWT - dziki Raście ma te graty )
Zobaczymy jak sie tu odnajdziemy,
Pozdro 4all
narazie w chwili wolnej porzeglądam to forum, co tu jest.Anonymous - Wto 18 Gru, 2007 Puma dajsze jakies foto auta tutaj - nie zapominajac o serduchu Anonymous - Wto 18 Gru, 2007
Marcel 08 napisał/a:
Puma dajsze jakies foto auta tutaj - nie zapominajac o serduchu
wygląd:
Obecne serce w budowie:
Home made kolektor z 2 listwami wtryskowymi:
Dmuchać bedzie Hybryda T3/T4 A/R turbiny 48 a A/R kompresora 60. fotki jeszcze nie mam. Wszystko wysterowane na elektronice od Fiesty RS Turbo + ECUmaster. długa skrzynia z szperą i wsumie tyle. w przyszłosci moze zmiana głowicy na taz Focusa 2,0 plus wymiana wąłka wydechowego i spręzynek zaworowych. ale to w przyszłosci i tylko moze
Taka zabaweczka anjas - Wto 18 Gru, 2007
rasta napisał/a:
nie twierdze, że nie, ale na tym forum respect zdobywa się raczej tym jakim gościem się jest a nie jaki i jak zdłubany ma się samochód.
Choć za furkę +, to na pewno.Michał - Wto 18 Gru, 2007 dobra dobra geje. Zobaczymy jak te fordziny latajo po torze. 400 m nas nie jarcuje tutaj. Zabojady wystawiają dwa clio sporty kontra dwa fordiszony
1. Marek23
2. Freeman
hajla stajla twoja staraFreeMan - Wto 18 Gru, 2007 hehhehhe
HH Silver Clio Racing Team
Jak wszystko pojdzie zgodnie z planem to nasze samochody z Markiem faktycznie beda identycznie przygotowane i mysle ze obaj chetnie podniesiemy rzucona rekawica na wiosne Michał - Wto 18 Gru, 2007 Krzysiu - TO JEST ROZKAZ !!
nie ma chętnie w tobie nasza francuska nadzieja Anonymous - Wto 18 Gru, 2007
Michał napisał/a:
dobra dobra geje. Zobaczymy jak te fordziny latajo po torze. 400 m nas nie jarcuje tutaj. Zabojady wystawiają dwa clio sporty kontra dwa fordiszony
1. Marek23
2. Freeman
hajla stajla twoja stara
wszystko pięknie, ale jest 1 ale a wsumie 2:
1) ja nie szykuje auta pod Tor. jego charakterystyka bedzie zupełnie nie pasujaca do torów.
2) mk1 ma tak archaiczne zawieszenie ze wżaden sposób nie nawiaże walki z Clio.
Wiec wynik jest z góry wiadomy.
Czyżby na tym forum był odwieczny problem: Zakręty czy drag?? mam nadzieje że nie bo nie chce mi sie spierać w kolejnych nic nie wnoczących dyskusjach co jest lepsze!! jeden lubi śliwki a drugi córke ogrodnika. Niby łączy nas jedna pasja " motoryzacja i sport motorowy - w tej i czy innej formiem" czy sie myle??