Jakarti - Śro 16 Kwi, 2014 pierwszy! Jakarti - Śro 16 Kwi, 2014 ciekaw jestem do czego te pałaki ale przychodza mi dwa pomysly
oczywiscie oprocz ruchaśtawki
1. na pranie
2. to pałaki do rozładowywania furmany. wtedy robisz sobie taki mini zuraw i sciagasz ciezar.
kto jeszcze cos wymysli? Kenet - Śro 16 Kwi, 2014 Babcia na tym pranie wiesza jak jest ładna pogoda
ale ta huśtawka całkiem całkiem.Kamill - Śro 16 Kwi, 2014 Z pranie zbyt oczywiste, zgadujemy dalejkamil - Śro 16 Kwi, 2014 naciągi do świniobiciaKamill - Śro 16 Kwi, 2014
kamil napisał/a:
naciągi do świniobicia
I tu sie rozumiemy, to były mój pierwszy strzał, za achillesa do góry i rozpruwamy.Jakarti - Czw 17 Kwi, 2014 powtorka z obrony koniecznej
żal.pl
I nie zobaczy.
Zapblokowane.Anonymous - Nie 27 Kwi, 2014 u mnie działa bez problemuanjas - Pon 28 Kwi, 2014 was79 - Pon 28 Kwi, 2014 M - Wto 29 Kwi, 2014 Jak kto na umowie o prace to polecam ten kalkulator http://www.kalkulatorgowina.pl/pcs - Wto 29 Kwi, 2014 wypelnilem i przeczytalem i mam takie wnioski: wyssane z palca i z istotnymi wadami.
np. 1: brak duzej kwoty wolnej od podatku powoduje, ze mniej zarabiajacy zaplaca wiecej niz obecnie a to znaczy ze nadal trzeba bedzie im doplacac w roznych formach pomocy spolecznej a z tym "taniego" panstwa nie bedzie.
np. 2: osobiscie wnioskuje miedzy wierszami, ze ubezpieczenie emerytalne to na wlasna reke trzeba bedzie kombinowac (taki wariant amerykanski) a to znaczy, ze drugie tyle bede musial zabulic jakiejc prywatnej firmie ubezpieczeniowej lub samemu inwestowac.
np. 3: Nie pisza nic, ze po radykalnym uproszczeniu podatkow i przepisow nalezy wypieprzyc z pracy 300.000 urzednikow. Co jest super, ale nikt tego nigdy nie zrobil i w swietle prawa sie nie da (PO kiedys probowalo swolnic 10% ustawa, ale Sad uznal to za nielegalne, a na wszelki wypadek Urzedy zatrudnily rok wczesniej 10% dodatkowo, zeby mieli kogo wyrzucac.
np. 4: 1% obrotowki zamiast dochodowego, smiem twierdzic, ze to prostrzy ale mniej sprawiedliwy system. Koszt wdrozenia w firmach spory, prawnicy sie beda cieczyc i podatkowcy bo trzeba bedzie nowe sztuczki wymyslac, szczegolnie w handlu.
wymyslilbym lepszy przy flaszce wieczorem, nawet z lepszymi kalkulacjamiM - Śro 30 Kwi, 2014
pcs napisał/a:
wypelnilem i przeczytalem i mam takie wnioski: wyssane z palca i z istotnymi wadami.
Czemu wyssane z palca? Te 4 punkty nie uzasadniają tej tezy
pcs napisał/a:
np. 1: brak duzej kwoty wolnej od podatku powoduje, ze mniej zarabiajacy zaplaca wiecej niz obecnie a to znaczy ze nadal trzeba bedzie im doplacac w roznych formach pomocy spolecznej a z tym "taniego" panstwa nie bedzie.
No nie będą, będą zarabiać proporcjonalnie więcej o 20%, pit zniknie.
Swoją drogą praca w ogóle nie powinna być opodatkowana bo to bardzo nieuczciwe, niewolnicze podejście.
pcs napisał/a:
np. 2: osobiscie wnioskuje miedzy wierszami, ze ubezpieczenie emerytalne to na wlasna reke trzeba bedzie kombinowac (taki wariant amerykanski) a to znaczy, ze drugie tyle bede musial zabulic jakiejc prywatnej firmie ubezpieczeniowej lub samemu inwestowac.
Z tego co czytałem emerytury obsługiwane będą z ogólnej puli budżetowej a nie tylko ze składek. To jest o tyle dobre że odciążeni zostaną najmniejsi przedsiębiorcy który składają się na 75% pkb, zlikwidowany zostanie ZUS. Czytałem też że gowin proponuje system kanadyjski czyli panstwo ogarnie Ci tylko minimalną emeryturę a resztę sobie odłóż tam gdzie Ci się podoba i to jest dobry kompromis moim zdaniem.
pcs napisał/a:
np. 3: Nie pisza nic, ze po radykalnym uproszczeniu podatkow i przepisow nalezy wypieprzyc z pracy 300.000 urzednikow. Co jest super, ale nikt tego nigdy nie zrobil i w swietle prawa sie nie da (PO kiedys probowalo swolnic 10% ustawa, ale Sad uznal to za nielegalne, a na wszelki wypadek Urzedy zatrudnily rok wczesniej 10% dodatkowo, zeby mieli kogo wyrzucac.
Wszystko się da Paweł, wszystko można zrobić - Ci pracownicy się idealnie nadają na nowe miejsca pracy w firmach które się rozwiną dzięki odciążeniu firm.
pcs napisał/a:
np. 4: 1% obrotowki zamiast dochodowego, smiem twierdzic, ze to prostrzy ale mniej sprawiedliwy system. Koszt wdrozenia w firmach spory, prawnicy sie beda cieczyc i podatkowcy bo trzeba bedzie nowe sztuczki wymyslac, szczegolnie w handlu.
To jest głównie strzał w firmy które transferują bajońskie sumy poza polskę, wykazując zerowe zyski.
Jest jeszcze propozycja dla ludzi prowadzących dz. gosp bodajże 400PLN rocznie + 1% od zysku i brak ZUS.
Ja to widzę z innej strony, dla mnie zwyczajnie Niemcy nie pozwolą nam stworzyć takiej konkurencji dla ichniej gospodarki.