To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Dyskusje gospodarczo/polityczno/obyczajowe

Jakarti - Śro 16 Kwi, 2014

pierwszy! :D
Jakarti - Śro 16 Kwi, 2014

ciekaw jestem do czego te pałaki ale przychodza mi dwa pomysly
oczywiscie oprocz ruchaśtawki

1. na pranie :D
2. to pałaki do rozładowywania furmany. wtedy robisz sobie taki mini zuraw i sciagasz ciezar.

kto jeszcze cos wymysli? :D

Kenet - Śro 16 Kwi, 2014

Babcia na tym pranie wiesza jak jest ładna pogoda :]

ale ta huśtawka całkiem całkiem.

Kamill - Śro 16 Kwi, 2014

Z pranie zbyt oczywiste, zgadujemy dalej
kamil - Śro 16 Kwi, 2014

naciągi do świniobicia
Kamill - Śro 16 Kwi, 2014

kamil napisał/a:
naciągi do świniobicia

I tu sie rozumiemy, to były mój pierwszy strzał, za achillesa do góry i rozpruwamy.

Jakarti - Czw 17 Kwi, 2014

powtorka z obrony koniecznej
żal.pl

http://natemat.pl/98865,b...uzy-sprawcom?fb

M - Nie 27 Kwi, 2014

Jakby ktoś jeszcze nie widział :]
https://www.youtube.com/watch?v=j-aryj5MeKQ

GeKo - Nie 27 Kwi, 2014

M napisał/a:
Jakby ktoś jeszcze nie widział :]
https://www.youtube.com/watch?v=j-aryj5MeKQ

I nie zobaczy.
Zapblokowane.

Anonymous - Nie 27 Kwi, 2014

u mnie działa bez problemu
anjas - Pon 28 Kwi, 2014

was79 - Pon 28 Kwi, 2014

:rotfl:
M - Wto 29 Kwi, 2014

Jak kto na umowie o prace to polecam ten kalkulator :>
http://www.kalkulatorgowina.pl/

pcs - Wto 29 Kwi, 2014

wypelnilem i przeczytalem i mam takie wnioski: wyssane z palca i z istotnymi wadami.

np. 1: brak duzej kwoty wolnej od podatku powoduje, ze mniej zarabiajacy zaplaca wiecej niz obecnie a to znaczy ze nadal trzeba bedzie im doplacac w roznych formach pomocy spolecznej a z tym "taniego" panstwa nie bedzie.
np. 2: osobiscie wnioskuje miedzy wierszami, ze ubezpieczenie emerytalne to na wlasna reke trzeba bedzie kombinowac (taki wariant amerykanski) a to znaczy, ze drugie tyle bede musial zabulic jakiejc prywatnej firmie ubezpieczeniowej lub samemu inwestowac.
np. 3: Nie pisza nic, ze po radykalnym uproszczeniu podatkow i przepisow nalezy wypieprzyc z pracy 300.000 urzednikow. Co jest super, ale nikt tego nigdy nie zrobil i w swietle prawa sie nie da (PO kiedys probowalo swolnic 10% ustawa, ale Sad uznal to za nielegalne, a na wszelki wypadek Urzedy zatrudnily rok wczesniej 10% dodatkowo, zeby mieli kogo wyrzucac.
np. 4: 1% obrotowki zamiast dochodowego, smiem twierdzic, ze to prostrzy ale mniej sprawiedliwy system. Koszt wdrozenia w firmach spory, prawnicy sie beda cieczyc i podatkowcy bo trzeba bedzie nowe sztuczki wymyslac, szczegolnie w handlu.

wymyslilbym lepszy przy flaszce wieczorem, nawet z lepszymi kalkulacjami

M - Śro 30 Kwi, 2014

pcs napisał/a:
wypelnilem i przeczytalem i mam takie wnioski: wyssane z palca i z istotnymi wadami.

Czemu wyssane z palca? Te 4 punkty nie uzasadniają tej tezy :)

pcs napisał/a:
np. 1: brak duzej kwoty wolnej od podatku powoduje, ze mniej zarabiajacy zaplaca wiecej niz obecnie a to znaczy ze nadal trzeba bedzie im doplacac w roznych formach pomocy spolecznej a z tym "taniego" panstwa nie bedzie.

No nie będą, będą zarabiać proporcjonalnie więcej o 20%, pit zniknie.
Swoją drogą praca w ogóle nie powinna być opodatkowana bo to bardzo nieuczciwe, niewolnicze podejście.

pcs napisał/a:
np. 2: osobiscie wnioskuje miedzy wierszami, ze ubezpieczenie emerytalne to na wlasna reke trzeba bedzie kombinowac (taki wariant amerykanski) a to znaczy, ze drugie tyle bede musial zabulic jakiejc prywatnej firmie ubezpieczeniowej lub samemu inwestowac.

Z tego co czytałem emerytury obsługiwane będą z ogólnej puli budżetowej a nie tylko ze składek. To jest o tyle dobre że odciążeni zostaną najmniejsi przedsiębiorcy który składają się na 75% pkb, zlikwidowany zostanie ZUS. Czytałem też że gowin proponuje system kanadyjski czyli panstwo ogarnie Ci tylko minimalną emeryturę a resztę sobie odłóż tam gdzie Ci się podoba i to jest dobry kompromis moim zdaniem.

pcs napisał/a:
np. 3: Nie pisza nic, ze po radykalnym uproszczeniu podatkow i przepisow nalezy wypieprzyc z pracy 300.000 urzednikow. Co jest super, ale nikt tego nigdy nie zrobil i w swietle prawa sie nie da (PO kiedys probowalo swolnic 10% ustawa, ale Sad uznal to za nielegalne, a na wszelki wypadek Urzedy zatrudnily rok wczesniej 10% dodatkowo, zeby mieli kogo wyrzucac.

Wszystko się da Paweł, wszystko można zrobić - Ci pracownicy się idealnie nadają na nowe miejsca pracy w firmach które się rozwiną dzięki odciążeniu firm.

pcs napisał/a:
np. 4: 1% obrotowki zamiast dochodowego, smiem twierdzic, ze to prostrzy ale mniej sprawiedliwy system. Koszt wdrozenia w firmach spory, prawnicy sie beda cieczyc i podatkowcy bo trzeba bedzie nowe sztuczki wymyslac, szczegolnie w handlu.

To jest głównie strzał w firmy które transferują bajońskie sumy poza polskę, wykazując zerowe zyski.

Jest jeszcze propozycja dla ludzi prowadzących dz. gosp bodajże 400PLN rocznie + 1% od zysku i brak ZUS.

Ja to widzę z innej strony, dla mnie zwyczajnie Niemcy nie pozwolą nam stworzyć takiej konkurencji dla ichniej gospodarki.