M - Śro 25 Cze, 2014 Kuba otóż to, lepiej nie da się tego napisać.
To nasze krajowa mentalność - dałeś się oszukać więc jesteś frajerem a oszust nie jest niczemu winien skoro nadal są frajerzy.
Cofanie licznikow powinno być tępione jak każde inne oszustwo gospodarcze.Kamill - Śro 25 Cze, 2014 Bonczek - Śro 25 Cze, 2014 Tylko ze nikt nie napisał ze nie powinno byc a jedynie co jest głównym motorem takich działań.kosmita - Śro 25 Cze, 2014 Dobry felieton http://www.pistonheads.co...p?storyId=30193layer - Śro 25 Cze, 2014 Jeśli chodzi o stronę z historią pojazdu, to podejrzewam, że handlarze-importerzy-oszuści już zacierają ręce.
Jak zacznie na stronie pojawiać się przebieg z przeglądów, to siłą rzeczy przebiegi rejestrowanych w PL aut zaczną w ogłoszeniach rosnąć.
Natomiast handlarz będzie w stanie zaoferować sprowadzone auto z dużo niższym przebiegiem, korygując go przed zerowym przeglądem w PL.Vlodarsky - Czw 26 Cze, 2014 layer, +1
Chyba, że będą dostępne pod jednym adresem wszystkie europejskie bazy.Walle - Pią 27 Cze, 2014
Vlodarsky napisał/a:
Ja w pracy ludzi edukuje za każdym razem jak kupują samochód, że każdy samochód został sprowadzony z jakiegoś powodu... nikt nie sprzedaje do Polski okazyjnie albo przebieg, albo wypadek.
Przestrzegam też jak samochód wygląda za świeżo. Jest też taki proceder, że kradną auto na tu na mieście i wstawiają papier z anglika.
Wypadek za granicą oznacza czasem stłuczkę, której np. niemieckiemu właścicielowi nie opłaca się naprawiać. Tym bardziej jeżeli jest to 15-letnie auto warte 1000-2000 E.
Oznacza to też czasami np. "motorschaden", gdzie np. auto jest bardzo tanie, a handlarzowi opłaca się je sprowadzić i wstawić używany silnik, co nie jest jakąś super-skomplikowaną operacją. Oczywiście kupujący się o tym nie dowie, ale jeśli zrobione zostało to zgodnie ze sztuką, to dlaczego nie?
Handlarze często kupuję zielone, stojące w trawie "złomy", które doprowadzają do porządku i sprzedają drożej. I- jak sam widziałem - często są to serio fajne samochody.
Pomogłem ostatnio sprowadzić kumplowi z pracy BMW E38 740i z 1995 roku. I stwierdzam, że auto jest za***biste. Nie miało wypadku, ma piękne wnętrze, 188 000km i jest moim zdaniem mega mega. Koszt - 15 000 pln. Od prywatnego gościa. Nie było tu żadnego haczyka.
Ostatnio blacharz-lakiernik pewien znajomy, pracujący w ASO Skody kupił Fabię 2013 rok. Kompletnie rozbity przód i wystrzelone wszystkie poduszki, wywalony motor. 15 000 pln. Przy wartości około 40 000 pln. Narzeczonej kupił. I twierdzi, że nie ma żadnego problemu, że auto będzie jak nowe
Nie można generalizować....kosmita - Pią 27 Cze, 2014 Nie można generalizować, ale sytuacje, które opisałeś to raczej wyjątki. Mało jest handlarzy, którzy bawią się w ściąganie 20 letnich limuzyn, które stały w krzakach, bo mało jest osób, które je kupią i do tego nie ma na nich dużego zysku. Za to chętnych na paska hajlajn w tedeiku albo piątki w szadołlajnie jest całkiem sporo.Walle - Pią 27 Cze, 2014
kosmita napisał/a:
Nie można generalizować, ale sytuacje, które opisałeś to raczej wyjątki. Mało jest handlarzy, którzy bawią się w ściąganie 20 letnich limuzyn, które stały w krzakach, bo mało jest osób, które je kupią i do tego nie ma na nich dużego zysku. Za to chętnych na paska hajlajn w tedeiku albo piątki w szadołlajnie jest całkiem sporo.
Mylisz się co do chętnych na ładne 7. Jeśli jest ładne - telefony dzwonią bardzo często.
Kumpel sprowadza przede wszystkim starsze beemki - E28, E30, E36, E34. Na brak chętnych nie narzeka. I nieźle z tego żyje.kosmita - Pią 27 Cze, 2014 Telefony często dzwonią, bo niewiele osób się tym trudni jednak większość Januszy i wyżelowanych wiejskich cwaniaczków sprowadza trochę nowsze i bardziej popularne samochody.Kenet - Pią 27 Cze, 2014
kosmita napisał/a:
jednak większość Januszy
krew się poleje Walle - Pią 27 Cze, 2014 Dobra samochodówka na Wii? Dostałem konsolę w prezencie, ale z jakimiś grami dla dzieci, a chciałbym ją też wykorzystać inaczej Kenet - Pią 27 Cze, 2014 30% uczniów nie zdało matury
Quo vadis Polsko kosmita - Pią 27 Cze, 2014 Matura powinna być trudniejsza i mniej ludzi powinno być w stanie ją zdać i iść na studia.Kenet - Pią 27 Cze, 2014 Ja też jestem tego zdania, ale w takim stanie jak jest teraz? Nie zdać 3 przedmiotów na krzyż?