To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - O wszystkim i o niczym

M - Sob 19 Lip, 2014

arssss napisał/a:
Dobrze powiedział jeden z separatystów "na chuj tu latają ,tu jest wojna".
Trochę kretynizm nie zamykać nieba nad krajem w którym tłuką się na grubo.

"Fajnie" jest powtarzać opinie rosyjskich zbrodniarzy i się do nich przychylać.

Bonczek - Sob 19 Lip, 2014

No a nie ma racji? Po co pchać sie w miejsca w których jest zagrożenie? To tak jak polaczki jeżdżące na wakacje w miejsca konfliktów a pozniej sie dziwią ze cos sie stało.
M - Sob 19 Lip, 2014

Tak, to wina pilotów, zderzyli się z rakietą.
Fuck logic.

Bonczek - Sob 19 Lip, 2014

Kurde Maciek, nie wiem po co zawsze próbujesz to tak dziwnie obrócić :)

1) tak wszyscy wiemy, że to co się tam dzieje nie jest normalne
2) tak wszyscy wiemy, że żeby zestrzelić samolot z 300 osobami nie można być normalnym
3) wszyscy wiemy co się tam dzieje i że nikt nie ma kontroli nad tym, więc co za debil pozwala tam komukolwiek latać/jeździć? O to mi chodzi :)

M - Sob 19 Lip, 2014

Oczywiście że nie powinien tam lecieć - ale to nie jest absolutnie wina żadnego z cywili, ani obsługi że namierzono cywilny samolot a następnie został zestrzelony.
Wina leży na dowodzących oraz ich mocodawcach.
Podczas wojny w Jugosławii samoloty rejsowe latały nad strefą wojny na wysokości ustalonej jako strefa bezpieczna i nikt do nich nie strzelał.

arssss - Sob 19 Lip, 2014

M, dobrze wiesz,że nie to mialem na mysli. Nie mowie,ze piloci lub ludzie sa temu winni tylko ktos kto ustala trasy nie wzial pod uwage,ze w strefie wojny ktos moze zestrzelic samolot cywilny. Fuck logic.
anjas - Sob 19 Lip, 2014

Moim zdaniem "zachód" nie traktował poważnie wojny na Ukrainie. Stąd otwarte korytarze nad wschodnią Ukrainą.
PiTT - Sob 19 Lip, 2014

absolutna racja
skoro wiedzieli ze separatysci sa w posiadaniu tego typu broni + zestrzelili juz samolot wojskowy to nie jestem w stanie pojac dlaczego nikt nie wprowadzil zakazu lotu... liczyli na dobra wole i zasady fair play? kaman karwa xD
linie lotnicze tez tu sa winne w pewnej czesci...
oczywiscie nie jest to sytuacja typu, gosc w raszynie ma bazuke i zdejmuje ladujace samoloty, nikt tego nie jest w stanie przewidziec... ale na obszarze wojny, wiedzac ze ktos dysponuje odpowiednia bronia, to na serio kuszenie losu i jak widac dopiero po tej tragedii reszta linii tez sobie wziela do serca (czesc tak jak lot juz wczesniej o tym pomyslala)
a tak na marginesie, sluchaliscie przepowiedni tego jasnowidza, Jackowskiego czy jak mu tam, w 2008 albo 2009r przewidzial ze zostanie stracony samolot pasazerski na obszarze ukrainy, jest nawet nagranie, wiec faktycznie to mu sie sprawdzilo...

dzik - Sob 19 Lip, 2014

Latali nad nimi bo się przyjeło że wszelkiej maści "rebelianci" są groźni do 3-4km, więc na 10km wszędzie czuli się bezpiecznie. Stingery czy igły wyżej nie niż 4km nie latają. Linie lotnicze latają do tej pory nad Irakiem, Afganistanem itp gdzie jest wielu chętnych na zestrzelenie samolotu z europy.

Tam jest inna ciekawostka, ludy europy zachodniej traktowały wojnę na Ukrainie podobnie poważnie jak Afganistan czy Irak, ludzie się tam tłuką i nic nam do tego, teraz wiele rodzin na własnej skórze odczuło ten konflikt.

PiTT - Sob 19 Lip, 2014

ale przeciez jest info wszedzie sprzed kilku dni ze maja Buk'a
to nie bylo zaskoczenie bo sie tym chwalili
samolot wojskowy tez zestrzelili... troche to taka "rosyjska" ruletka

http://natemat.pl/108053,...-rakietowym-buk
http://wyborcza.pl/1,7547...nsportowy_.html
http://www.wykop.pl/ramka...z-systemow-buk/

dzik - Sob 19 Lip, 2014

ale buk to nie kałach, nie ma kreatora zestrzelenia samolotu z guzikiem "dalej" i wymaga wyszkolenia by go obsłużyć

dzisiaj gdzieś czytałem że ten buk który wczoraj złapali na lawecie to wersja trochę nowsza od tej która mieli ukraińcy

PiTT - Sob 19 Lip, 2014

pomijajac to wszystko... jest tak jak wiekszosc ludzi myslala... kto sie odwazy zestrzelic pasazerski samolot...
niektorzy przyjeli juz wine rosjan z automatu i byc moze tak jest, ale swiat jest tak popi@rdolony ze roznie moglo byc
czy nie bezpieczniej by bylo zamknac strefe lotu nad ta czescia ukrainy niz gdybac czy ktos ma odpowiednia bron czy nie?
przeciez to sa strategiczne decyzje, dopiero co stracili jedna maszyne a chuja sobie robia z bezpieczenstwa pasazerow :/
takie samoloty chyba niezle sa ubezpieczone tak na marginesie, ciekawe tylko czy odszkodowania dla ofiar tez sa uwzglednione
daleki jestem od teorii spiskowych, ale jak sie o tym czyta i laczy fakty to robi sie niezly film :/

dzik - Sob 19 Lip, 2014

Pitt, naprawdę trudno uwierzyć że to nie ruskie, nawet nie mówmy że "separatyści"
to że broń idzie od ruskich to nie tajemnica, ale do każdego sprzętu który wymaga wiedzy dodają wkładkę mięsną gratis, bez sensu jest przerzucać nawet czołgi bez załogi.

Ostatnio u ruskich było 45 pogrzebów żołnierzy którzy zgineli tragicznie "na wakacjach".

PiTT - Sob 19 Lip, 2014

dzik napisał/a:
Pitt, naprawdę trudno uwierzyć że to nie ruskie, nawet nie mówmy że "separatyści"
to że broń idzie od ruskich to nie tajemnica, ale do każdego sprzętu który wymaga wiedzy dodają wkładkę mięsną gratis, bez sensu jest przerzucać nawet czołgi bez załogi.

Ostatnio u ruskich było 45 pogrzebów żołnierzy którzy zgineli tragicznie "na wakacjach".

chyba ze ukrainie byl potrzebny taki incydent...
mowimy tu juz czysto abstrakcyjnie
jesli opieramy sie na faktach to wszystko juz wiemy... swoja droga brawo dla wojskowych ze udalo im sie tam precyzyjnie namierzyc rozmowe zaraz po katastrofie...

czy ruscy potrzebowali takiego sciagniecia wzroku calego swiata na ich wojne? przeciez woleliby to zrobic po cichu, jak zwykle... nie klei mi sie to i mam nadzieje ze sie myle

dzik - Sob 19 Lip, 2014

ja nie wierzę że zestrzelili cywilny samolot celowo, nikomu to nie jest na rękę